Дават на съд петима за грабеж на 35 000 лева

Дават на съд петима за грабеж на 35 000 лева

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу петима мъже за грабеж на 35 000 лв. от шофьор на инкасо автомобил на 23 март 2016 г. Грабежът е в особено големи размери и е бил предварително организиран от Красимир Б., Николай К., Георги И., Кирил М. и Борислав А. Първите двама са с повдигнато обвинение за съизвършителство, а останалите трима са сочени за помагачи.

На 23 март около 11.50 часа на ул. "Клокотница" 28-годишен служител на ЗБК "Балкан" АД тръгнал от офиса на акционерното дружество, като носел в чанта сумата от 35 000 лв., която трябвало да внесе в банка. На улицата, на около 20 метра от сградата, пострадалият бил нападнат от Красимир и Николай. Единият от тях му нанесъл силен удар в задната област на главата и го повалил на земята. Другият опрял нож тип "пеперуда" до врата на служителя и го заплашил, след което издърпал чантата му.

Извършителите избягали от местопроизшествието и на предварително уговорено място се срещнали с другите трима помагачи, за да си поделят сумата. Със своя дял от плячката единият грабител си закупил лек автомобил, а другият се сдобил с велосипед.

След задържане на извършителите на 30 март 2016 година, част от противозаконно отнетата сума е открита у тях.

Предстои Софийски градски съд (СГС) да насрочи разглеждането на делото.

Еврокомисията ще съди Чехия, Унгария и Полша, защото не приемат бежанци

Предишна новина

Патриотите спъват ГЕРБ по ключов текст от антикорупционния закон

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.