Делян Добрев се отказал от депутатския си имунитет


25 април 2017 20:43 Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев се отказа имунитета си. Днес той е подал заявление за това в деловодството на Народното събрание.От пресцентъра на ГЕРБ потвърдили информацията пред bTV и обявили, че Добрев е изпреварил искането на прокуратурата.Имунитетът му веднъж беше искан от прокуратурата в предишния парламент заради разследване по делото "Белене".

През ноември миналата година Делян Добрев бе привлечен като обвиняем заради АЕЦ "Белене". Тогава стана ясно, че той ще отговаря за умишлена безстопанственост, довела до щета за НЕК с малко над 4,5 млн. евро, защото допуснал тази сума да бъде изплатена на консултантската фирма "Парсънс Иендси Юръп Лимитед", след като Министерски съвет и парламентът приемат през 2012 г. решение за прекратяване на изграждането на ядрената централа на площадка "Белене".

Не съм извършил никакво престъпление и без значение опитите за вменяване на някаква вина, съм сигурен, че съвсем скоро ще успея да доказа своята невинност", каза тогава Добрев.

Енергийният министър в кабинета "Борисов 2" Теменужка Петкова защити тогава Добрев, като каза, че Добрев не е правил нито едно плащане към "Уорли Парсънс". Освен Добрев като обвиняеми за АЕЦ "Белене" са привлечени и други бивши министри - Румен Овчаров и Петър Димитров от кабинета "Станишев".

Двама бивши изпълнителни директори на Националната електрическа компания - Любомир Велков и Мардик Папазян, пък са привлечени като обвиняеми за сключване на неизгодна сделка, от която е произлязла щета в размер на повече от 77 млн. евро. През ноември миналата година говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че кръгът на обвиняемите за АЕЦ Белене не е изчерпан.

Страсбург спря бутането на къщи в Арман махала

Предишна новина

Осъдиха трима мигранти, изнасилили жена на живо във "Фейсбук"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.