Делото за клевета срещу Цветан Цветанов "умря"

Делото за клевета срещу Цветан Цветанов "умря"
Архив

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и адвокатката му Елена Божурска за трети път се скриха от правосъдието.

В рамките на една седмица Софийският окръжен съд три пъти неуспешно се опита да даде ход на делото за клевета срещу Цветанов, заведено от съдия Мирослава Тодорова. Но и трите пъти Цветанов и Божурска са неоткриваеми за призовкарите.
Днес съдът докладва, че и двамата са нередовно призовани. Цветанов не е бил открит нито на домашния си адрес, нито в централата на ГЕРБ. Адвокатката също не е била намерена в кантората си, за да получи призовка, нито отговаряла на многократните опити на съда да се свърже с нея по телефона.

Съставът на СОС е изискал справка от Софийската адвокатска колегия, от която стана ясно, че е вписана на адреса, който е и по делото.

Неявяването на адвокатката стана причина съдът на отложи делото за 20 октомври.

Същевременно тричленният състав на СОС реши да изпрати препис от протокола от днешното заседание на Висшия адвокатски съвет за предприемане на дисциплинарни мерки спрямо Елена Божурска, защото, по думите на съда, тя прави опити да шиканира процеса.

След заседанието адвокат Лулчева заяви, че в момента, в който Централната избирателна комисия обяви резултатите от изборите, делото не може да се гледа и вероятно на следващото заседание съдът ще бъде принуден да го спре.

На въпрос на журналсти дали делото умря, адвокат Лулчева заяви: "Да. Делото приключи." Обясни, че има теоретична възможност да продължи в рамките на давността, но това зависи от живота на новия парламент. Но дори и една година да просъществува 43-тото Народно събрание, ще свърши работа, заключи адвокат Лулчева.

Докато бе вътрешен министър, Цветан Цветанов не веднъж е нападал адвокатите, за които твърди, че получават хонорарите си от престъпна дейност. А за шиканиране на дела със средства от каква дейност се плаща, не е коментирал.

 

Още по темата

Виолета Николова е нарушила добрите нрави, но, което не е забранено от закона, е позволено

Предишна новина

КОНПИ иска отнемането на имоти за 5.4 млн. лева от бивши общинари от Каварна

Следваща новина

Коментари

12 Коментара

 1. 12
  моята молитва | нерегистриран
  6
  0

  68% от българския народ гласува против Борисов. Над 90% от българския народ гласува против лъжеца с големия нос. Колко трябва да са нагли, за да твърдят, че са победители и искат да управляват? Просто гербери.Бази, Боже!!!

 2. 11
  | нерегистриран
  13
  0

  Цецо...

  Когато и да го осъдят, ще е късно!

  На колкото и да го осъдят, ще е малко!

 3. 10
  6 | нерегистриран
  1
  -11

  Не бързайте бе .Тодорова гледа дела по 7 години срещу нарко барони а тук за два дена. Тотално следене и подслушване за вас корумпирани идиоти.

 4. 9
  | нерегистриран
  15
  0

  Егати помияра! Крие се като мишка! Ама като има баламурници да гласуват за тия мутри - ще продължаваме да си дивим на изпълнението. Абе, къде е Фидосиева? Прост народ, проста държава!

 5. 8
  до 6 | нерегистриран
  11
  0

  Явно се има предвид 6-те Не-та.

 6. 7
  до 4 | нерегистриран
  3
  -1

  До коментар [#4] от "интересно":  А дано, ама надали. Дано-именно заради липсата на имунитет.

 7. 6
  --- | нерегистриран
  4
  -3

  До коментар [#5] от "":  Мярка за неотклонение по ЧХ ?

 8. 5
  | нерегистриран
  15
  -3

  Ако си обжалваше първоинстанционната ефективна присъда от затвора, съдът щеше лесно да го намери. Споменавайки факта, че е "неоткриваем", няма ли как да му се промени МН, тъй като вече не само има възможност да се укрие, ами направо си се укрива.

 9. 4
  интересно | нерегистриран
  23
  -1

  Много ми е любопитно, дали този наглец ще има куража да стане отново министър?! Защото министрите имунитет нямат. Ти да видиш дилема!

 10. 3
  Минувач | нерегистриран
  19
  -1

  До коментар [#2] от "свърши": Защо упреквате окръжния съд? Ако така беше действал и първоинстанционния.... 11. 2
  свърши | нерегистриран
  8
  -11

  Можеха да го призоват редовно ако не бързаха толкова в началото, изключителна липса на професионализъм или кой знае какво.... Жалки сме!

 12. 1
  Съдия | нерегистриран
  25
  -4

  Колеги от София, ако този гнусен тип не го осъдите, значи нямате срам, свян и съвест!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.