Ден на отворените врати в Административен съд – Варна

Деня на отворените врати в Административен съд – Варна ще се проведе на 16 ноември, който е Международен ден на толерантността, съобщиха от съда.

В този ден съдът ще отвори врати за единадесети пореден път за граждани от 9.00 до 16.00 ч. – ул. "Никола Вапцаров" 3 А. Целта е повишаване на правната им култура и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и изграждане на доверие в работата на съда. Поканени са ученици от ВТГ и студенти от Икономически университет – Варна, за да се запознаят с работата и функциите на съдебните служби, със съдебните процедури и със спецификата на работата на магистратите и служителите. Студентите ще имат възможност да присъстват на открити заседания по административни дела със  съдия – докладчик Елена Янакиева – зам. председател на съда, както и на открит урок по теми на административното правораздаване, който ще изнесе съдия Янка Ганчева. Единадесетокласниците от Варненска търговска гимназия ще се запознаят с историята, дейността и структурата на съда, ще разгледат сградата на съдебната палата, ще научат повече за възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги.

"Ден на отворените врати" в съда е инициатива, която е в изпълнение на годишната програма на ВСС за повишаване правната култура на гражданите и запознаване обществеността с дейността на органите на съдебната власт.

Тимерманс: Пенсионираните съдии от Върховния съд на Полша са върнати на работа

Предишна новина

Галина Захарова е новият зам.-председател на ВКС

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.