Десислава Ахладова поема временно Министерство на правосъдието

Десислава Ахладова поема временно Министерство на правосъдието
Десислава Ахладова и Цецка Цачева, колаж: Правен свят

Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова ще е временно изпълняващ длъжността министър на правосъдието, стана ясно в понеделник следобед. Тя ще остане на поста до гласуването от Народното събрание на оставката на досегашния министър Цецка Цачева и избора на титуляр. 

Миналия петък (22 март) Цачева обяви, че е поискала прокуратурата и КПКОНПИ да проверят сделката, чрез която е придобила скъп апартамент в елитния столичен квартал "Изток", която предизвика сериозен скандал и широк обществен отзвук. В събота обаче правосъдният министър подаде оставка, след разговор в кабинета на премиера Бойко Борисов. Цачева обяви, че е поискала да излезе в отпуск, считано от 25 март до освобождаването й от поста. "Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице. Считам, че докато трае проверката не е редно да съм министър", мотивира оставката си Цачева и увери, че сделката за придобиването на имота й е извършена изцяло в рамките на закона.

Десислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен университет "Неофит Рилски" Благоевград. От 22.05.2017г. е административен ръководител на Административен съд-Перник, избрана с  решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет на 18.10.2016 г. От 2014 г. до 22.05.2017г. е председател на Районен съд-Перник. От  2004 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000 г. - 2004г.  е районен съдия в Районен съд-Перник, година преди това е младши съдия в Окръжен съд-Перник.

Като заместник-министър Ахладова отговоряше за дейността на Инспектората при министъра на правосъдието по Закона за съдебната власт, за дейността на дирекциите "Българско гражданство" и "Взаимодействие със съдебната власт"; за дейността на Централния регистър на особените залози и на Агенция по вписванията, както и за координирането и провеждането на държавната политика в областта на правната помощ.

Още по темата

КНСБ с остра реакция срещу правителствено становище по дело пред Съда на ЕС

Предишна новина

Имотът на Елисавета и Лозан Панови в Изгрев за 225 евро на квадрат (снимки)

Следваща новина

Коментари

14 Коментара

 1. 16
  | нерегистриран
  5
  0
  До коментар #11 от "2345 | нерегистриран":
  Аз пък харесвам Ахладова. Много е умерена, приятна е и си следи нещата, които са в ресора й. Не разбрам защо е това плюене по всеки и по всичко без да познавате човека. А това кой къде е завършил вече отдавна не е мерило за нищо - познавам много завършили СУ, вкл. и мои състуденти, а за мой ужас - и шефове, от които абсолютно нищо не става, но са заели ключови места в съдебната система например.

  Струва ми се, че повечето, които не я харесват, не я харесват като министърка, защото във всичките дирекции, за които отговаряше настана пълно мазало.  Ако е за в леглото, предполагам, че повечето от мъжката половина са я харесали и са готови да се овъргалят там с нея. Разбира се без председателя на КС и лидера на европейските социалисти. Щото те са от БСП и съблюдават стриктно правилата на социалистическото общежитие, а тя е от ГЕРБ. Да не си помисли някой, че има друга причина. ;)

 2. 15
  6789 | нерегистриран
  6
  -3

  И аз я харесвам, ама отдолу и отзад. Става, ама за министерството в Горна Джумая.

 3. 14
  закривай! | нерегистриран
  11
  0

  Министерството на правосъдието трябва да бъде закрито като ненужно и излишно, и ресорът да се поеме от мевере-то.

 4. 13
  Суверена | нерегистриран
  6
  -3

  Някаква си там,но усмихната съдийка.Що не се гръмнете,а.Успешната промяна изисква тя да бъде пълна.В това министерсво влиза адвокати с познания по право на ЕС.И започват пълно и всепбхватно транспониране на норми от правото на ЕС в националното.Другите несмислени напъни на руси къдрици си е смешка.Ама голяма.Не става повече само с красавици.

 5. 12
  | нерегистриран
  11
  -1

  Митко Узунов е много доволен!!!

 6. 11
  2345 | нерегистриран
  12
  -12

  Аз пък харесвам Ахладова. Много е умерена, приятна е и си следи нещата, които са в ресора й. Не разбрам защо е това плюене по всеки и по всичко без да познавате човека. А това кой къде е завършил вече отдавна не е мерило за нищо - познавам много завършили СУ, вкл. и мои състуденти, а за мой ужас - и шефове, от които абсолютно нищо не става, но са заели ключови места в съдебната система например.

 7. 10
  Нищо ново | нерегистриран
  20
  -4

  Къде ги намират тия патици управлавящите-руси, руси чак кухи, но все с търговски нюх към откриване на евтините софийски апартаменти?

 8. 9
  Ха ха ха ха ха ха | нерегистриран
  14
  0

  Истината не може да бъде изтрита! За съжаление Пеев...

 9. 8
  атаката на блондитата | нерегистриран
  18
  -1

  гарантирано от ГРОБ

 10. 7
  Благоевградската правна школа | нерегистриран
  36
  -7

  Знаете ли защо влакът спира само за пет минути на гарата в Благоевград ? Защото, ако престоят е повече, всички пътници във влака ще получат диплома от ЮЗУ.

 11. 6
  чудна работа | нерегистриран
  23
  -1

  Само някакви с такава външност около Баце

 12. 5
  пернишкия кютук Б. Велчев-пидалчи | нерегистриран
  22
  -1

  и тъз с ефтин апъртъмент. сиктир

 13. 4
  читател | нерегистриран
  25
  -5

  ЮЗУ - атестацията е ясна! Подготвен кадър на ГЕРБ...

 14. 2
  Tribus Verbis | нерегистриран
  26
  -3

  И.д.-то се оказа комшия на мамата :-)

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.