Десислава Иванчева остава в ареста

Десислава Иванчева остава в ареста

Десислава Иванчева остава в ареста, потвърди Апелативният специализиран наказателен съд. Според магистратите има достатъчно доказателства, че кметицата е поискала подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижи преписката му. И макар че няма опасност да се укрие, може да извърши друго престъпление, смята въззивният съд. Мотивите като влошено здравословно състояние, добри характеристични данни и чистото съдебно минало не са достатъчни, за да излезе от ареста, посочиха магистратите в отказа си.

"Въззивният съд, след собствен анализ на доказателствата и като изслуша доводите на страните намира, че атакуваното определение на Специализирания наказателен съд, е правилно и законосъобразно. Видно от събраните по делото материали, свидетелски показания, обяснения на обвиняем, протоколи за претърсване и изземване, протоколи от веществени доказателствени средства от експлоатирани специални разузнавателни средства, резултати от видео наблюдение, заключение на видео-техническа експертиза и протокол за обиск на автомобил, дават основание да се предположи, че обвиняемата е евентуален извършител на деянието, за което е привлечена към наказателна отговорност.

Въззивният съд отбелязва, че съобразно измененията на Наказателно-процесуалния кодекс в сила от 05.11.2017г., правилно Специализирания наказателен съд се е ограничил и "на пръв поглед" е маркирал доказателствата по делото в своя акт. АСНС отбелязва, че обстоятелството къде се открива фосфоресциращо вещество по дланите на обвиняемата е предмет на процес по същество", съобщиха от пресцентъра на Апелативния специализиран наказателен съд.

Следващата седмица на Иванчева и заместничката й Биляна Петрова ще бъдат предявени всички материали по делото, които ще бъдат прецизирани. Предстои делото да се внесе в съда.

По време на заседанието се разбра, че докато била в ареста, Иванчева е опитала да манипулира системата в общината с помощта на деловодителка, така че забавените преписки да бъдат пренасочени към нейните заместници. Така тя целяла да покаже, че проблемите идвали не от нея, обясниха от прокуратурата.

Десислава Иванчева поиска от магистратите да я пуснат на свобода, за да може да се лекува от тумор на щитовидната жлеза. Кметицата на район "Младост" обясни, че дори има час за хоспитализация в началото на август. Тя посочи, че прави и опити да забременее чрез инвитро процедури, които започнала още през 2016 година.

Още по темата

ВМРО с нови призиви за промяна на Наказателния кодекс

Предишна новина

Атанаска Дишева трябва да напусне ведомствения апартамент до 1 година

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.