Девет прокуратури и следствия с награди за отличната си работа

Девет прокуратури и следствия с награди за отличната си работа
снимка:БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) поощри Окръжните прокуратури в градовете Бургас, Варна и Пловдив, Софийска градска прокуратура, Специализирана прокуратура, Следствен отдел в Специализираната прокуратура, Окръжен следствен отдел във Военно-окръжна прокуратура – София, Софийска районна прокуратура и Районна прокуратура – Кюстендил, с парична награда в размер на 2 000 лв., за срочно и професионално изпълнение на важни служебни задачи, както и трайни професионални резултати, съобщиха от държавното обвинение. Основанието е чл. 303, ал. 3, т. 1 и чл. 304, ал. 1 от ЗСВ, във връзка с т. 18 от Правилата за определяне на условията, реда и критериите за поощряване на съдии, прокурори и следователи, според който кадровият орган може да поощрява не само персонално магистратите, но и отделни органи на съдебната власт.

Предложението за поощряване е направено от главния прокурор, с оглед изпълнението на служебните задължения на прокурорите и следователите в системата на прокуратурата в усложнена обстановка поради пандемията с коронавирусната инфекция. Иван Гешев мотивира предложението си с обстоятелството, че в тези условия прокурорите и следователите останаха на работните си места и независимо от намаления си състав, продължиха и се мобилизираха да изпълняват възложените им от Конституцията основни функции по ръководене и провеждане на разследване, привличане към наказателна отговорност на лица, извършили престъпления, упражняване на надзор за законност, поддържане на обвинението по наказателни дела и участие в административни и граждански дела.

След извършен анализ на резултатите на всички прокуратури и следствени органи в страната, е установено най-добри резултати по срочно и професионално изпълнение на възложените служебни задачи именно в тези конкретни органи на съдебната власт.

Отчитайки колективния принос и с цел мотивиране в бъдеще за постигане на още по-добри резултати, Прокурорската колетия на Висшия съдебен съвет единодушно подкрепи поощряването на тези органи на съдебната власт в системата на прокуратурата.

Още по темата

Рецидивист е обралият 89-годишен пенсионер в София

Предишна новина

Здравният министър вече не иска да се отварят детските градини и яслите

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  *** | нерегистриран
  0
  0

  А други прокуратури наградиха със закриване. Нищо че си вършеха работата добре.

 2. 2
  само сехвалите в нета и убивате хора | нерегистриран
  0
  0

  https://www.advokatyordanova.com/ Проследете грозната курва. Занимава се със сателитно следене иизтезания на хора. Врачанска, проста курва е...Тази е долнопробен боклук. Този боклук да си скъса дипломата. Селска курва от Враца.

 3. 1
  Мунчо | нерегистриран
  1
  -1

  Тези се гаврят с нас за наша сметка. 1 млрд.е е вече бюджета на съдебната власт срещу което имаме липсата на правосъдие, далавери, политически слугинаж, вили на първа линия, липса на всякакви реформи, шуробаджанащина, симония, семейство в системата, калинки за съдийки и прокурори, следователи на угояване и преобладаващ пуцаджийски профил на магистрата. Вече и висшия.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.