„Няма сила на света, която може да ме накара да участвам в тази работна група, но ще изпратя човек“. С тези думи председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов за пореден път демонстрира придобилата исторически характер безотговорност и отказ от ангажиране с проблемите на съдебната власт, като на практика отново дезертира от задълженията си на председател на Съдийската колегия и неин член по право. В случая – по отношение на Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС).

В сряда, по време на извънредно заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) съдебните кадровици близо 8 часа дискутираха проблемите и оплакванията на съдии и служители от страната от новата информационна система. Крайният извод бе, че програмата ще бъде временно спряна за доработки до 10 декември, а паралелно работна група от кадровици, съдии и служители до 15 октомври ще обобщава и анализира неуредиците в ЕИСС, като ще ги предава на фирмата-изпълнител.

Още в началото на дебата относно това кои членове на ВСС следва да влязат в работната група идеологически приближената до председателя на ВКС Атанаска Дишева директно предложи той, заедно с председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков, да влязат в нея. По логиката на Дишева – въпросът е достатъчно важен, а системата ще е масово разпространена, поради което двамата председатели на върховните съдилища са най-подходящите хора, които могат да изложат визията си за бъдещото развитие на ЕИСС. Интересен детайл в случая бе, че предложението на Дишева дойде в момент, в който Панов отсъстваше от разговора, а колегите й от съвета очевидно възприеха тезата, че председателят на ВКС най-после трябва да се заеме с нещо конкретно, свързано с проблемите на съдилищата. Връщайки се в разговора, след като Пленумът вече единодушно беше гласувал „за“ участието на Панов в работната група, той агресивно и с елемент на обида заяви, че няма да се включи в работата по изчистване на проблемите в ЕИСС, тъй като смята, че програмата е изначално „порочна“. Само по себе си това е интересно становище, особено като се има предвид, че в предходния състав на ВСС, в който участваше и той, споделяше диаметрално противоположно мнение относно ползите от единната система. Вероятно поради факта, че тогава координатор по проекта не беше Вероника Имова, а Калин Калпакчиев.

Друго обаче прави особено впечатление в поведението на Панов, който в крайна сметка беше пръв радетел за това внедряването на програмата да бъде спряно, а недостатъците да бъдат отстранени в този период. А имено – фактът, че както във всеки един друг свой служебен ангажимент, председателят на ВКС отново поиска да делегира отговорностите си на свои колеги, посочвайки, че „ще изпрати хора“ в групата. Само бегъл преглед на събитията от близкото минало показва, че това при Панов вече се превърна в пословична практика. Само преди няколко месеца, в разгара на скандала с пошлия клип на рап песента “Yerba”, председателят на ВКС, като стопанин на Съдебната палата, съвсем удобно прехвърли вината за допускането на подобна проява на служителите на Главна дирекция "Охрана", тогава правосъдния министър Данаил Кирилов и продуцентите на видеото, които били излъгали за съдържанието му. Делегирането на правомощия от страна на председателя на ВКС, включително подписването на важни договори, на свои заместници също така е публична тайна още от началото на мандата му, особено сред върховните магистрати и колегите му в Съдебната палата. Какво реално работи в такъв случай Лозан Панов вероятно ще остане да се разбере за след края на мандата му.

В подобен смисъл се изказа и представляващият ВСС Боян Магдалинчев, който след като чу поредния отказ на Панов да свърши каквато и да било работа, се обърна към него с думите: „Г-н Панов, не е ли време най-после да свършите нещо градивно? Вие постоянно се явявате опозиция на всичко прието от членовете на съвета и непрестанно критикувате предложенията и идеите на всеки един от нас. Ами, хайде вземе да свършите и вие нещо полезно“, каза Магдалинчев.

Следващата куриозна сцена от заседанието на Пленума на ВСС от сряда последва веднага след отказа на председателя на ВКС да поеме отговорност за думите си, че ЕИСС не е достатъчно добре направена и би могло да се направи повече за създаването й, когато Атанаска Дишева очевидно почувствала сериозно притеснена и гузна от факта, че именно тя е предложила Панов за участие в групата, реши да вземе думата и да му се извини, че преди това не го е попитала дали има такова желание. Поведението на Дишева предизвика известни подсмихвания и мимики на подигравка, но най-красноречиво бе включването на председателят на ВАС Георги Чолаков, който я попита: „А на мен няма ли да се извините, че ме предложихте. Аз също съм председател на върховен съд?“.

Веднага след като поиска прошка от Панов за грешката си, явно допусната поради факта, че той не присъства в разговора докато тя го предлагаше, Дишева реши да поправи друга своя грешка от същото заседание и от същия момент, в който председателят на ВКС липсваше – и да се откаже и от своето участие в групата, което 15 минути по-рано бе приела, а кадровиците бяха гласували също така единодушно. Решението си Дишева мотивира с доста куриозната причина, че работната група „нямала изработени правила“, по които ще работи. Въпреки нелепите мотиви за отказа й, колегите й от ВСС нямаха право да я задължат да се включи в работата, но й напомниха: „Логично е да няма правила за дейността на току що създадената работна група, която би следвало сама да изработи и гласува такива още в началото на първото си събрание“.

Явният отказ за поемане на отговорност и каквото и да е било конструктивно действие от страна на Панов и Дишева говорят много за цялостната им работа във ВСС, в който от самото си постъпване двамата се изживяват като политическа опозиция на мнозинството, макар и да се намират не в парламента, а в сградата на кадровия орган. Нещо повече – непрестанните критики, подплатени с дълги, монотонни и понякога объркани речи, особено от страна на Дишева, показват единствено личностната неспособност на последната да работи в полза на системата, вместо за политическите амбиции на някои свои приближени колеги.

Още по темата

Опозицията иска оставката на Цвета Караянчева

Предишна новина

Ще се пребори ли прокуратурата за доживотен затвор без право на замяна за атентаторите от Сарафово?

Следваща новина

Коментари

23 Коментара

 1. 23
  Odion Twins | нерегистриран
  0
  0

  Здравейте,

  Имате ли нужда от спешен заем? Аз съм частен инвеститор, давам заем на заинтересовани лица и на двете компании, които добросъвестно търсят заем. Сериозно ли се нуждаете от спешен заем? тогава сте на правилното място. Ние даваме бизнес заем, личен заем, консолидационен заем, студентски заем, инвестиционен заем на минимална сума от € 1,000.00 до максимална сума от € 40,000.000.00, свържете се с нас за вашето искане за заем при 2% ниска лихва, за да отговорим на вашето търсене и тръгна от финансовия проблем. свържете се с нас днес по имейл: odiontwinsfinanceaus@gmail.com

  Попълнете тази информация по-долу.
  Пълни имена:
  Държава:
  Телефонен номер:
  Необходима сума на кредита:
  Продължителност на кредита:
  Месечен приход:
  Домашен адрес:

  Благодаря, докато очакваме вашия отговор

  Искрено Ваш,
  Доставчици на заеми / финанси.
  Близнаци Одион

 2. 22
  ************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 21
  Баба Ванга | нерегистриран
  11
  -1

  Точно след пет години, при приключване втория мандат на Радев, Лозан Панов ще стане президент на България...

 4. 20
  | нерегистриран
  0
  -3
  До коментар #19 от "ДО ПАНОВ | нерегистриран":
  ГОСПОДИН ПАНОВ С НИЩО НЕ Е ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ ТЕЗИ В ПРОКУРАТУРАТА. ВСИЧКИ СИ "ДЖИТКАТ" НА ОГРОМНИ ДОХОДИ. АКО МИСЛЯТ ЗА ГРАЖДАНИТЕ - ТРЯБВА ВКС ДА СЪЗДАДЕ ПРАКТИКА ПОДОБНА НА ЩАТСКИТЕ СЪДЛИЩА И АКО ПРИ СЕГАШНИЯ МОДЕЛ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИСЪЖДАТ МИЖАВИ ОБЕЩЕТЕНИЯ ОТ 5-10 И ДОРИ 50 Х.ЛЕВА - ДА СЕ ПРИСЪЖДАТ ПРИМЕРНО ЗА БИТИТЕ НА 2-РИ СЕПТЕМВРИ МИНИМУМ ПО 2-3 МИЛИОНА И ЩЕ ГИ ГЛЕДАМЕ МВР КОЛКО ЩЕ СА "ЕРБАП" , А ДЕЛТА ГАРД САМО ЩЕ ИМ Е ИСТОРИЯ, ЧЕ СА БИЛИ ОХРАНИТЕЛНА ФОРМА, НО С НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА ОСОБЕНО ШЕФА НА МЕСТНАТА ПОЛИЦИЯ И САМОПОВЯРВАЛИЯ СИ ГАРД, КОИТО НЕ ДОПУСНАХА ЧСИ. В ТАКИВА СЛУЧАИ ЧСИ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВА И ВЪЗМОЖНОСТ ДА АНГАЖИРА БАГЕР И ДА ОТНЕСЕ ВРАТАТА СЪС СТАЯТА ЗА ГАРДА, КОИТО ПОСЛЕ ДА БЪДАТ ВЪЗСТАНОВЕНИ ЗА СМЕТКА НА ОХРАНИТЕЛНАТА ФИРМА В "СЪДРУЖИЕ" С ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА, ЗА ДА НЕ СИ ПОМИСЛЯТ ДРУГИ ЗА ТАКИВА ХИТРИНКИ.
  ВИЕ Г-Н ПАНОВ ХОДИХТЕ В ПОЛША ДА „ОПРАВЯТЕ“ ПОЛСКАТА СИСТЕМА, А НЕ СПАЗВАТЕ КОНСТИТУЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ, ЗАРАДИ КОЕТО СЪДИИ ОТ ВЪРХОВНИЯ СЪД ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТСТРАНЯВАНИ. СЕГА НЯМА ИМПИЙЧМЪНТ И ТОВА Е НЕОБХОДИМО В БЪДЕЩЕ.
  НЕ МОЖЕ ДА НЕ ПОЗНАВАТЕ ПО-ВИСОКАТА СТЕПЕН НА ЧЛ. 124 ОТ КРБ И ДА ПРИЛАГАТЕ ВЪВ ВКС УДОБНО ЧЛ. 280 АЛ.3 ГПК, С КОЕТО СЕ ДАВА ВЪЗНОЖНОСТ ПОЧТИ НАД 180 000 ДЕЛА ПО ИСКОВЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ДРУЖЕСТВОТО В ГОЛЯМА ЧАСТ ДА ПОЛУЧАВА НЕДЪЛЖИМИ МУ СЕ БЛАГА И СМУЩАВАЩО ПРИ ЦЕНА ЗА ДВЕ ЕКСПЕРТИЗИ ПРЕЗ 2013 Г. ОТ 350 ЛЕВА И СЕГА (2020) 500 ЛЕВА – ОБОСНОВАНО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПОЛОЖИ ХОНОРАРИ ЗА ВЕЩИ ЛИЦА ОТ НАД ... 60-70 МИЛИОНА ЛЕВА.
  ВКС ТРЯБВА ДА ДОПУСКА И ЩЕ СЕ УБЕДИ, ЧЕ ОТ ВСИЧКИТЕ НАД 180 000 ДЕЛА НЯМА В МОТИВИТЕ КЪМ ПОНЕ ЕДНО РЕШЕНИЕ КЪДЕТО, СЪДИИ ОТ СРС И СГС ДА СА ОБСЪДИЛИ ЧЛ. 133, АЛ. 2 ЗЕ, ЧЛ. 149, АЛ. 1 Т.6 ЗЕ И ЧЛ. 62 ЗЗП.
  УМИСЪЛ - НЕОБСЪЖДАНЕ НА НАВЕДЕНИТЕ ТЕКСТОВЕ ИМА САМО ЕДНО ПОСЛЕДСТВИЕ: НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ.
  КАК ТАКА В МОТИВИТЕ КЪМ ТР №2/2017 Г. НА ОСГК ВЪВ ВКС ОБСЪЖДАТ МНОГОКРАТНО ЧЛ. 133, АЛ. 2 ЗЕ, НО СЛЕДЯТ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА САМО ЗА .... ПО-БОГАТИЧКИ.
  ОТ ГОРНОТО ИЗХОДА Е ЕДИН:
  ДЪЛБОКА РЕФОРМА И КАКТО В ЩАТСКИТЕ СИСТЕМИ – РЕДУЦИРАНЕ НА БРОЙКАТА ВЪВ ВЪРХОВНИТЕ СЪДИЛИЩА.
  СЕГА ВСС-11, ИВСС-11, ВКС И ВАС – ОКОЛО 180 И ОПТДЕЛНО КС-12 ВЪРШАТ РАБОТАТА НА ... 7 ВЪРХОВНИ СЪДИИ В ... КАЛИФОРНИЯ, КОИТО СА С МАНДАТ ОТ 6 Г. .(НА ВСЕКИ 2 Г. ЗА 1/3 ОТ ПОЗИЦИИТЕ ).
  КАК В ЩАТСКИТЕ СИСТЕМИ, А СЪЩО И В ЧЕХИЯ НЯМА СЪДЕБЕН СЪВЕТ И РАБОТЯТ ПО-УДОБРЯВАНИ ОТ СТРАНИ СЪС СЪДЕБНИ СЪВЕТИ.
  ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО НАЧАЛО НАМИРАМ ВКС И ВАС С ПО-11 СЪДИИ ЗАСЕДАВАЩИ В ПЪЛЕН СЪСТАВ С МАНДАТ ОТ 6 Г. И ИЗБИРАНИ ОТ НАРОДА. САМО СЪСТЕЗАНИЕ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ОТГОВОРНОСТ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО.
  ТАКА НЯМА ДО КОГО ВСС, ССБ, ПРОКУРОРСКИ СДРУЖЕНИЯ И ДРУГИ ПОДОБНИ ДА ПИШАТ ЗАЩИТНИ/ПРОТЕСТНИ ДЕКЛАРАЦИИ ..
  НА ПАНОВ И КОМПАНИЯ НЯМА ДА МУ Е ДО ХОДЕНЕ В ПОЛША ДА ОПРАВЯ ТЯХНАТА СИСТЕМА, ЗАЩОТО НЯМА КАК НАРОДА ДА ТЪРПИ МЕЖДУНАРОДНИЦИ, КОИТО В БЪЛГАРИЯ НЕ ЗНАЯТ КАКВО РАБОТЯТ )))
  ПОЛЗВАНЕ НА ЕВТИНИ ЖИЛИЩА НЕ Е ДОПУСТИМО ОТ КОНСТИТУЦИЯТА, АКО ВЪОБЩЕ НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НЕЯ. ИМА ТЕКСТ, КОЙТО НЕ ДОПУСКА ПРЕВИЛЕГИИ НА ОСНОВАНИЕ ОБЩЕСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ.
  СУМИТЕ ДО ПАЗАРНАТА ЦЕНА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪЗСТАНОВЕНИ С ЛИХВИТЕ. ТАКА И ВАС, КОГАТО РЕШАВАТ ЖАЛБА КАТО ТАЗИ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ОТ РЕФЕРЕНДУМА - ЩЕ ИМАТ „ЕДНО НА УМ“, АКО НЕ ДОПУСКАТ ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ СЕКЦИИ, ЗА КОЕТО СЛЕД МАНДАТА НАЙ–ВЕРОЯТНО ЩЕ СА ... АДВОКАТЧЕТА И ЩЕ СЕ ИЗТРЕЗНЕЕ.
  НАЙ-ВРЕДОНОСНО Е КАПСУЛИРАНЕ НА СИСТЕМАТА, КЪМ КОЕТО Е ВИДНО, ЧЕ УПОРИТО СЕ СТРЕМЯТ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСНЕ.

  Касационната ми жалба беше преразказана с насмешка от съдия докладчика във вкс, като същественото оплакване, че по делото не е изготвен доклад за нуждаещите се за доказване факти и противоречие с тр беше счетен за ирелевантен тъй като въззивния съд не се е произнесъл по това оплакване, независимо, ме се съдържа във въззивната жалба и първоинсранционния съд е сезиран с молби за изготвяне на доклад! За какво са тези тр, за какво са тези върховни съдии! Само излишна хранилка и свърталище на корупционни практики! Подкрепям искането за нов модел ба върховния съд по подобие на САЩ! Няма защо да плащаме за една съдебна власт която освен корупция друго не демонстрира!

 5. 19
  ДО ПАНОВ | нерегистриран
  4
  -4

  ГОСПОДИН ПАНОВ С НИЩО НЕ Е ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ ТЕЗИ В ПРОКУРАТУРАТА. ВСИЧКИ СИ "ДЖИТКАТ" НА ОГРОМНИ ДОХОДИ. АКО МИСЛЯТ ЗА ГРАЖДАНИТЕ - ТРЯБВА ВКС ДА СЪЗДАДЕ ПРАКТИКА ПОДОБНА НА ЩАТСКИТЕ СЪДЛИЩА И АКО ПРИ СЕГАШНИЯ МОДЕЛ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИСЪЖДАТ МИЖАВИ ОБЕЩЕТЕНИЯ ОТ 5-10 И ДОРИ 50 Х.ЛЕВА - ДА СЕ ПРИСЪЖДАТ ПРИМЕРНО ЗА БИТИТЕ НА 2-РИ СЕПТЕМВРИ МИНИМУМ ПО 2-3 МИЛИОНА И ЩЕ ГИ ГЛЕДАМЕ МВР КОЛКО ЩЕ СА "ЕРБАП" , А ДЕЛТА ГАРД САМО ЩЕ ИМ Е ИСТОРИЯ, ЧЕ СА БИЛИ ОХРАНИТЕЛНА ФОРМА, НО С НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА ОСОБЕНО ШЕФА НА МЕСТНАТА ПОЛИЦИЯ И САМОПОВЯРВАЛИЯ СИ ГАРД, КОИТО НЕ ДОПУСНАХА ЧСИ. В ТАКИВА СЛУЧАИ ЧСИ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВА И ВЪЗМОЖНОСТ ДА АНГАЖИРА БАГЕР И ДА ОТНЕСЕ ВРАТАТА СЪС СТАЯТА ЗА ГАРДА, КОИТО ПОСЛЕ ДА БЪДАТ ВЪЗСТАНОВЕНИ ЗА СМЕТКА НА ОХРАНИТЕЛНАТА ФИРМА В "СЪДРУЖИЕ" С ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА, ЗА ДА НЕ СИ ПОМИСЛЯТ ДРУГИ ЗА ТАКИВА ХИТРИНКИ.
  ВИЕ Г-Н ПАНОВ ХОДИХТЕ В ПОЛША ДА „ОПРАВЯТЕ“ ПОЛСКАТА СИСТЕМА, А НЕ СПАЗВАТЕ КОНСТИТУЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ, ЗАРАДИ КОЕТО СЪДИИ ОТ ВЪРХОВНИЯ СЪД ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТСТРАНЯВАНИ. СЕГА НЯМА ИМПИЙЧМЪНТ И ТОВА Е НЕОБХОДИМО В БЪДЕЩЕ.
  НЕ МОЖЕ ДА НЕ ПОЗНАВАТЕ ПО-ВИСОКАТА СТЕПЕН НА ЧЛ. 124 ОТ КРБ И ДА ПРИЛАГАТЕ ВЪВ ВКС УДОБНО ЧЛ. 280 АЛ.3 ГПК, С КОЕТО СЕ ДАВА ВЪЗНОЖНОСТ ПОЧТИ НАД 180 000 ДЕЛА ПО ИСКОВЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ДРУЖЕСТВОТО В ГОЛЯМА ЧАСТ ДА ПОЛУЧАВА НЕДЪЛЖИМИ МУ СЕ БЛАГА И СМУЩАВАЩО ПРИ ЦЕНА ЗА ДВЕ ЕКСПЕРТИЗИ ПРЕЗ 2013 Г. ОТ 350 ЛЕВА И СЕГА (2020) 500 ЛЕВА – ОБОСНОВАНО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДПОЛОЖИ ХОНОРАРИ ЗА ВЕЩИ ЛИЦА ОТ НАД ... 60-70 МИЛИОНА ЛЕВА.
  ВКС ТРЯБВА ДА ДОПУСКА И ЩЕ СЕ УБЕДИ, ЧЕ ОТ ВСИЧКИТЕ НАД 180 000 ДЕЛА НЯМА В МОТИВИТЕ КЪМ ПОНЕ ЕДНО РЕШЕНИЕ КЪДЕТО, СЪДИИ ОТ СРС И СГС ДА СА ОБСЪДИЛИ ЧЛ. 133, АЛ. 2 ЗЕ, ЧЛ. 149, АЛ. 1 Т.6 ЗЕ И ЧЛ. 62 ЗЗП.
  УМИСЪЛ - НЕОБСЪЖДАНЕ НА НАВЕДЕНИТЕ ТЕКСТОВЕ ИМА САМО ЕДНО ПОСЛЕДСТВИЕ: НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ.
  КАК ТАКА В МОТИВИТЕ КЪМ ТР №2/2017 Г. НА ОСГК ВЪВ ВКС ОБСЪЖДАТ МНОГОКРАТНО ЧЛ. 133, АЛ. 2 ЗЕ, НО СЛЕДЯТ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА САМО ЗА .... ПО-БОГАТИЧКИ.
  ОТ ГОРНОТО ИЗХОДА Е ЕДИН:
  ДЪЛБОКА РЕФОРМА И КАКТО В ЩАТСКИТЕ СИСТЕМИ – РЕДУЦИРАНЕ НА БРОЙКАТА ВЪВ ВЪРХОВНИТЕ СЪДИЛИЩА.
  СЕГА ВСС-11, ИВСС-11, ВКС И ВАС – ОКОЛО 180 И ОПТДЕЛНО КС-12 ВЪРШАТ РАБОТАТА НА ... 7 ВЪРХОВНИ СЪДИИ В ... КАЛИФОРНИЯ, КОИТО СА С МАНДАТ ОТ 6 Г. .(НА ВСЕКИ 2 Г. ЗА 1/3 ОТ ПОЗИЦИИТЕ ).
  КАК В ЩАТСКИТЕ СИСТЕМИ, А СЪЩО И В ЧЕХИЯ НЯМА СЪДЕБЕН СЪВЕТ И РАБОТЯТ ПО-УДОБРЯВАНИ ОТ СТРАНИ СЪС СЪДЕБНИ СЪВЕТИ.
  ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО НАЧАЛО НАМИРАМ ВКС И ВАС С ПО-11 СЪДИИ ЗАСЕДАВАЩИ В ПЪЛЕН СЪСТАВ С МАНДАТ ОТ 6 Г. И ИЗБИРАНИ ОТ НАРОДА. САМО СЪСТЕЗАНИЕ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ОТГОВОРНОСТ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО.
  ТАКА НЯМА ДО КОГО ВСС, ССБ, ПРОКУРОРСКИ СДРУЖЕНИЯ И ДРУГИ ПОДОБНИ ДА ПИШАТ ЗАЩИТНИ/ПРОТЕСТНИ ДЕКЛАРАЦИИ ..
  НА ПАНОВ И КОМПАНИЯ НЯМА ДА МУ Е ДО ХОДЕНЕ В ПОЛША ДА ОПРАВЯ ТЯХНАТА СИСТЕМА, ЗАЩОТО НЯМА КАК НАРОДА ДА ТЪРПИ МЕЖДУНАРОДНИЦИ, КОИТО В БЪЛГАРИЯ НЕ ЗНАЯТ КАКВО РАБОТЯТ )))
  ПОЛЗВАНЕ НА ЕВТИНИ ЖИЛИЩА НЕ Е ДОПУСТИМО ОТ КОНСТИТУЦИЯТА, АКО ВЪОБЩЕ НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НЕЯ. ИМА ТЕКСТ, КОЙТО НЕ ДОПУСКА ПРЕВИЛЕГИИ НА ОСНОВАНИЕ ОБЩЕСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ.
  СУМИТЕ ДО ПАЗАРНАТА ЦЕНА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪЗСТАНОВЕНИ С ЛИХВИТЕ. ТАКА И ВАС, КОГАТО РЕШАВАТ ЖАЛБА КАТО ТАЗИ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ОТ РЕФЕРЕНДУМА - ЩЕ ИМАТ „ЕДНО НА УМ“, АКО НЕ ДОПУСКАТ ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ СЕКЦИИ, ЗА КОЕТО СЛЕД МАНДАТА НАЙ–ВЕРОЯТНО ЩЕ СА ... АДВОКАТЧЕТА И ЩЕ СЕ ИЗТРЕЗНЕЕ.
  НАЙ-ВРЕДОНОСНО Е КАПСУЛИРАНЕ НА СИСТЕМАТА, КЪМ КОЕТО Е ВИДНО, ЧЕ УПОРИТО СЕ СТРЕМЯТ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСНЕ.

 6. 18
  | нерегистриран
  3
  -1
  До коментар #6 от "Аз може и да не съм прав | нерегистриран":
  Аз може и да не съм прав, но ми се струва, че от гледна точка на цивилизационната култура и личностния интелект за отговорността (и не само), двамата все още се намират някъде там, далече-далече преди човечеството да е открило огъня.
  Пак казвам, така ми се струва, може и да не съм прав... Ама надали.

  Не си прав.

 7. 16
  ***************************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 15
  Tribus Verbis | нерегистриран
  19
  -4

  Хайде сега да видим какво наистина е състоянието в момента с проблема "ЕИСС". За да е по-лесно и ясно, ще го илюстрирам със следната схема:
  Представете си, че един баща и синовете му сключват договор за строителство на къща със строителна фирма. Парите са на синовете, бащата няма нищо. След сключването на договора строителната фирма изсипва в парцела един камион тухли, малко вар и арматурно желязо, тапети и кофи с латекс. Бащата, който е получил комисионна от строителната фирма, приема еднолично работата и признава договора за изпълнен от страна на фирмата, въпреки възраженията на синовете си. След това им заповядва да (до)изградят къщата безплатно , без претенции към строителната фирма и с нейната "веща" помощ. Естествено, къщата става доста крива, неудобна и въобще- негодна за живеене. Естествено, виновни за това са синовете, а не строителната фирма. Това е. Хайде сега кажете, има ли някой учуден от това, че Лозан панов не иска да приеме ролята на един от синовете? А вие, съвестни колеги, които доброволно и безплатно ще приемете тази роля- да работите много часове без възнаграждение и благодарност, да откъснете от времето за семействата си и да го подарите на този неблагодарен баща, след което да бъдете обвинени, че заради вас къщата е крива, помислете малко дали това е правилният начин да се случват нещата. Да, ще го направите в интерес на правосъдието и на гражданите, но ще поощрите един крайно порочен и грешен модел, който трябва да бъде изкоренен. Ето- в момента вече ни заливат със съобщения за включване в "работната група" на пчеличките- виновници. И който не се включи е "безотговорен дезертьор".

 9. 14
  Не се правете | нерегистриран
  26
  -3

  Колкото и да триете констатациите, че не сте правен сайт, а нещо, надминаващо ПИК и Блиц, не променяте верността им. Както казваше чорбаджията ви: "Не се правете!"

 10. 13
  ************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 12
  ************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 11
  От опит | нерегистриран
  34
  -5

  В досегашната ни система САС с един бутон на клавиатурата се отваря електронната папка на делото, в която можеш да видиш цялата информация за документите, заседанията и връчванията на съдебните книжа, можеш да регистрираш документ, да впишеш разпореждане, да разпечаташ всичко, и всяко действие се случва много бързо. Повтарям, с 1 бутон! Това в ЕИСС никога няма да се случи, колкото и да я доработват и вие го знаете. Е как да я харесам и да работя с нея, питам?

 13. 10
  *********************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 9
  Скептик | нерегистриран
  40
  -4

  За съжаление съдията Панов в случая е прав, ЕИСС е изначално порочна и с надграждане няма да се получи това, което всички искаме - функционална, достъпна, бърза система. А вече 15 г. работя с такава и знам какво говоря.
  Не искам да съм лош пророк, защото това пряко засяга работата ми, но само ще се загуби време в безсмислени, самоцелни доработки.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.