Диана Ковачева официално положи клетва като омбудсман

Диана Ковачева официално положи клетва като омбудсман
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният омбудсман Диана Ковачева положи клетва пред Народното събрание. Без дебати и с подкрепата на опозицията, включително и на БСП, досегашният зам.-омбудсман Диана Ковачева, бивш правосъден министър в първия кабинет на ГЕРБ, беше избрана на поста, който зае след напускането на Мая Манолова, информира Dariknews. 

През месеците след местните избори Ковачева реално изпълняваше функциите на омбудсман.

Гласуването за Ковачева показа голямо мнозинство - 173 депутати гласуваха "за" нея, 3 се въздържаха, а нито един не се обяви "против". "Омбудсманът никога не е бил пощенска кутия и никога няма да бъде. Амбицията ни е да превърнем институцията от последна надежда за хората, в тяхната първа реакция", бяха първите думи на Ковачева от парламентарната трибуна. Ковачева обеща вратата й да бъде винаги отворена за нуждаещите се.

"Такова доверие задължава и означава че има сътрудничество в нелеката защита на правата на човека", обърна се тя към депутатите. "За мен е чест, че съм четвъртият омбудсман и поемам институцията от ярки професионалисти. Да се защитават правата и свободите на гражданите си струва всяко усилие", каза още омбудсманът.

Ковачева обеща вратата й да бъде винаги отворена за нуждаещите се, а след това положи и клетвата от парламентарната трибуна.

Още по темата

Откриха мотора на убиеца на Станка Марангозова

Предишна новина

Екатерина Захариева опроверга медийни интерпретации: Отпада мониторингът върху България

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.