Димитър Ганев отрече да познава Лозан Панов, със съпругата му имал отношения само в съда

Димитър Ганев отрече да познава Лозан Панов, със съпругата му имал отношения само в съда
Димитър Ганев, снимка:Фейсбук

Един от авторите на клеветническата статия в немското издание „Шпигел“, набеждаваща бившия главен прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов в нарушения на закона с цел обслужване на политическите интереси на турския президент Реджеп Ердоган – Димитър Ганев – за когото „Правен свят“ разкри, че е доведен син на съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Елисавета Панова, отрече да познава Лозан Панов. С Елисавета пък Ганев, който е син на бившия съпруг на настоящата жена на Панов от първия му брак, имал отношения само в съда през последните 15 години.

Въпросното изявление на Димитър Ганев не е постъпвало на редакционната поща на „Правен свят“, а стана публично достояние през медията на Огнян Донев – „Клуб Z”. В уточнението, направено от Ганев, се посочва още, че в работата по материала в „Шпигел“ са участвали още петима международни журналисти.

С оглед на коректността и в името на обективната истина, „Правен свят“ публикува изявлението на Димитър Ганев, отпечатано в „Клуб Z”, без редакторска намеса:

По повод разпространени в медии твърдения за предполагаема обвързаност между мен, като автор и съавтор на разследванията, публикувани в clubz.bg и сп. „Der Spiegel“, и председателя на ВКС Лозан Панов, съм принуден да поясня следното.

Не се познавам лично с г-н Панов и никога не съм разговарял с него. Авторите на внушенията са същите, които нееднократно са ме търсили в опит за разговор за съпругата на г-н Панов, с която в последните 15 години съм имал взаимоотношения единствено в съда. Всеки, който твърди обратното, е клеветник.

В разследването, освен мен, взеха участие още петима международни журналисти. То няма връзка с нито една от групите, лобиращи в българската политика и съдебна система.    

Димитър Ганев   

Министерството на правосъдието обяви конкурс за 36 места за държавни съдебни изпълнители

Предишна новина

Ново обвинение за пране на пари срещу бившия бразилски президент

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.