Директорката на НАП с ново увеличение на заплатата за по-малко от година

Директорката на НАП с ново увеличение на заплатата за по-малко от година
Галя Димитрова, директор на НАП, снимка:БГНЕС

Директорката на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова получи ново повишение на заплатата си за период по-кратък от 1 година. Това стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба, откъдето уточняват, че новото възнаграждение на Димитрова ще бъде считано от 1 януари 2021 г.

От Министерски съвет отказват да уточнят какъв ще е новият размер на заплатата на директорката на НАП, но е публично известно, че за последно тя получи увеличение през февруари месец м.г., с което сумата за трудовото й възнаграждение стана 5500 лв.

Като мотив за новото увеличение на заплатата на Димитрова правителството посочва „повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г.“ „При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги“, пишат от МС.

Любопитно е, че дословно същият мотив бе употребен от кабинета и през февруари 2020 г., за да се обоснове повишението на възнаграждението й тогава. Единственото различно сега е, че МС взима под внимание и „факта, че с промените в Закона за хазарта (ДВ, бр. 69 от 2020 г.) на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности“.

Правителството не е взело предвид факта, че Димитрова не прекъсна отпуската си през юли миналата година, когато хакери пробиха системата на НАП и източиха данни на граждани и фирми. Тогава изтекоха лични данни на над 5 млн. български граждани. "Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуската", обясни тогава пред медиите директорката на НАП. Във връзка със случая с изтеклите данни Комисията за защита на личните данни наложи глоба на приходната агенция в размер на 5,1 млн. лв. за допуснатите 20 нарушения.

Още по темата

Следпразнично: Събудиха Лозан Панов за атака срещу държавните органи

Предишна новина

Държавата поема таксите на студентите с договор за работа

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Shery | нерегистриран
  2
  0

  НАП дасе махнат всички мушеници от НАП зада се сложат хора дето няма да ползват това дружество за свой цели

 2. 1
  Това какво общо има с правото? | нерегистриран
  4
  -1

  Къде е електронното управление на данъците? Къде е електронното правителство? Над двеста-триста милиона лева бяха похарчени през последните три години - и нищо! Две трети от тези пари са отишли в нечий джоб. Увеличението на тази заплата е титул за мълчание. Пред последните 15 години за електронно управление за похарчени над 2 милиарда лева. Кой ги е отчел? И кой - контролирал?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.