Директорът на следствието се върна на работа

Директорът на следствието се върна на работа
Директорът на НСлС Борислав Сарафов представя работата на следователите пред студенти и ученици, снимки: ПРБ

Заместникът на главния прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов се е върнал на работа. Това става ясно от съобщение на прокуратурата, в което се информира за проведения в четвъртък Ден на отворени врати в следствието, организиран по повод 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция. Сарафов излезе в отпуск преди месец във връзка с проверката за закупените от член на неговото семейство недвижими имоти. 
 
Гости на следователите са били студенти от Юридическите факултети на Софийския университет "Св. Кл. Охридски", УНСС и НБУ, както и ученици от 55-то училище "Петко Каравелов". Пред тях Сарафов е представил работата на Националното следствие. Неговите заместници Юлиана Петкова, Ивелина Христова и Магдален Маринов са запознали бъдещите юристи и учениците със спецификата на следователстката професия, способите и начините на събиране на доказателства, конкретните действия в хода на разследването. Показани са били и архивни кадри от знакови дела, които са били обект на разследване от Националната следствена служба. 
 
Младите гости са разгледали криминалистичните лаборатории, мобилния център за разследване и помещенията за провеждане на разпити и за извършване на разпознаване и криминалистическа регистрация. 
 
Домакини на студентите и учениците са били още ръководителят на Аналатичното звено на НСлС Мария Павлова, председателят на Камарата на следователите Петко Петков, завеждащите отдел "Стопански" Румен Киров и на отдел "Криминалистика" Даниел Цонков.
 

Ценко Чоков отново под домашен арест

Предишна новина

Борисов недоволства, че Радев провежда консултации по процедурата за избор на следващия главен прокурор

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 5
  ********** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 4
  *************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ??? | нерегистриран
  28
  -1

  Какво стана с имотите на сина му? Ще си подава ли оставката или ще кандидатства за главен прокурор?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.