Дискусия по проекта за интеграция на имотния с кадастралния регистър

Дискусия по проекта за интеграция на имотния с кадастралния регистър

Агенция по вписванията проведе на 12 април 2018 г. в Пловдив първата от поредицата дискусии по Дейност 1 на проекта "Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и представяне на допълнителни електронни услуги". Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

"Тази дейност е свързана с нормативните промени, които ще засегнат имотния регистър и по-специално поднормативни актове. Целта на проекта е да се подобри качеството на обслужването на гражданите с нови 9 електронни услуги, които ще бъдат факт след приключване на проекта. Удостоверенията за имотните тежести, например, ще могат да се изискват и получават електронно", каза Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенция по вписванията и ръководител на проекта.

В дискусията взеха участие представители на целевите групи, включени в проекта – държавни и общински администрации, съдии по вписванията, граждани, бизнеса, нотариуси, адвокати, банки, частни съдебни изпълнители.

В рамките на Дейност 1 - "Привеждане на подзаконовата уредба и вътрешните правила в съответствие с практиката и нормативната рамка в областта на електронните управления" следващите дискусии ще се проведат във Велико Търново – на 19 април, Враца – 26 април, Варна – 10 май и Бургас – 11 май. На 29 май е последната дискусия в София, на която ще бъдат обобщени резултатите от проведените срещи, както и становищата, предоставени от целевите групи, залегнали в проекта.

Още по темата

Временното отстраняване на магистратите, привлечени като обвиняеми, противоречи на Конституцията

Предишна новина

Прокуратурата разследва произшествието на АМ "Тракия"

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 5
  до 2 | нерегистриран
  0
  -1

  http://legalworld.bg/67579.sdrujeniiata-s-aktivna-dejnost-triabva-da-se-preregistrirat-do-30-iuni.html  Виж коментарите драги.

 2. 4
  Факт | нерегистриран
  2
  -2

  Важни са усвоените средства.Нищо няма да произлезе от проекта! Имотния регистър следва да е държавна политика. Не следва да е оставен на лаици.

 3. 3
  До “учудения” | нерегистриран
  3
  -2

  Не знам защо и стриха първия коментар. Там пишеше самата истина. А учудения явно е някой който има интерес истината да не се знае. Кой ли може да е това? На сайта на АВ има качени датите на същата презентация в другите градове. Или поискайте снимки от презентацията в Пловдив или вървете да снимате в страната. Сами ке се убедите в капацитета и професионалната подготовка на Зорница Даскалова и екипа от проекта и.

 4. 2
  учуден | нерегистриран
  3
  -4

  Не е ясно коментарът ви от какво е продиктуван - безсилие, некомпетентност, желание да не виждаш добрите неща,които могат да се случат в Агенцията, доста елементарно и посредствено сте се опитали да изявите някакви лични пристрастия!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.