Длъжникът с милиони Ивайло Илиев поведе нова битка с държавните институции

Длъжникът с милиони Ивайло Илиев поведе нова битка с държавните институции
Ивайло Илиев

Известният длъжник Ивайло Илиев е подел нова кампания срещу държавните институции. От месеци Илиев непрестанно обикаля медии в опит да се самоизтъкне, че именно той е предизвикал посещението на Комисията по жалби и петиции на Европейския парламент на 24-26 февруари в България. И разбира се, всичките му изяви са свързани със заплахи за протести и искане на оставки. Сега последните, които са обект на атаките му са правосъдният министър Данаил Кирилов и зам.-министър Десислава Ахладова. Преди това пък на прицел беше подалата вече оставка Цецка Цачева.

Освен активната медийна кампания, кредитният милионер организира и протест пред министерството точно, когато европейските представители са на посещение в страната ни.

Той и негови приближени бяха приети и изслушани от Комисията по жалби и петиции преди месеци. Тогава обаче Ивайло Илиев не е споменал факта, че е кредитен милионер, както и че срещу него има образувани 13 изпълнителни дела, по които по груби сметки дължи над 7 млн. лв. А с лихвите за годините те са нараствали с още няколко стотици хиляди.

Илиев е известен от недалечното минало с хеликоптера си, пред който обичайно дори заснемаше фотоси, както и със заканата, че "ще завладее цяла Северозападна България". В последните му думи обаче убягва фактът, че е ощетил десетки работници от Видинско, на които не е платил нито лев за свършената работа. Местните в района го описват "като военен в поделението в града, където добре заработвал за сметка на държавата след промените през 1989 г".

Освен че дължи на банки, фирми и частни лица, кредитният милионер дължи и хиляди неплатени данъци на държавата. Само една от фирмите му има над 220 000 лв. дълг към НАП отпреди години, които са нараснали с лихвите със стотици, но така и не са издължени.

От 8 февруари т.г. кредитният милионер Ивайло Илиев има нов проект. В Дома на военно инвалидите в столицата той събира сподвижници, като обяви, че ще създава "обединение за пълен граждански контрол" или "обединени за рестарт". Организация щяла да бъде в обществена полза на доказано независими граждански формирования и граждани, обяви самият той във Фейсбук. "Тази власт не може да бъде санирана, трябва да бъде рестартирана. Същото важи за съдебната власт и Главния прокурор!", пише в поста си Ивайло Илиев. А дали не е дошло време главният прокурор да провери доходите на Илиев, тъй като неплащането на данъци на държавата е престъпление е отделен въпрос, чийто отговор е от компетенциите на институцията.

Илиев не спира дотук. На 14 февруари точно в 12 ч. на обяд той отправи и възвание към българските граждани. "Скъпи братя и сестри", казва Илиев във видеото, пуснато във Фейсбук, в което уточнява, че ще "разкрие цялата истина", че "държавата е окупирана от мафията, от олигархията, а съдът действа като организирана престъпна група" , тъй като спазва разпоредбите на закона за заповедното производство по чл. 410 и 417 от ГПК. 

Във клипа, който кредитният милионер е публикувал, той твърди още и, че в "тази държавно организирана престъпна група участват съдии, прокурори, ЧСИ и ДСИ, КЧСИ, юристи, оценители, вещи лица със съдействието на Народното събрание и пред безучастния поглед на Главния прокурор, ВСС, КПКОНПИ, главен съдебен инспектор, министърът на правосъдието и неговият инспекторат".

А въпросите остават - не е ли време държавата да си събере вземанията от длъжници като Ивайло Илиев и докога компетентните органи ще му позволяват да урежда собствените си дела, като напада и дискредитира държавните институции?

Вещноправна главоблъсканица

Предишна новина

Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов води Полфрийман в Брюксел да се оплаче, че е осъден неправомерно

Следваща новина

Коментари

9 Коментара

 1. 9
  122121212 | нерегистриран
  0
  0

  Запознайте се добре с материала , Юнионбанк е измислила банков продукт който се нарича кредитна линия с което ипотекират всичките ти имоти - ти ползваш част от този кредит но лихвите се плащат върху цялата главница , което прави кредита невъзможен за изплащане и освен това , потърпевш е не само той а това са много хора 600 000 човека , така че това не е въпрос за подценяване

 2. 8
  Един наивник | нерегистриран
  1
  0

  Ивайло бил кредитен милионер????. А някой сеща ли се защо са му давали на сляпо кредити. Да се сещате защо няма закон за фалит на физически лица. Няма, за да не се споделя риска. Ако кредиторите предварително знаят, че лесно може да им се измъкне с обявяване на фалит - ще мислят. rq731c

 3. 7
  ПЕПА ТРЕНДАФИЛОВА | нерегистриран
  6
  0

  Най-добрата защита е нападението, затова този господин изпреварващо атакува институциите, защото когато най-сетне се разработят, неминуемо ще му се повдигнат обвинения и тогава ще се изкара репресиран по политически причини. Защо ли пише постоянно за КОНПИ, нали при предстоящото му обвинение, именно те ще трябва да разследват всички негови разпоредителни сделки, та отсега да се подсигури - видите ли, аз ги сезирам против разбойниците - чси, дси, съдии, вещи лица и пр., а те ме разследват мен? Аз като примерен гражданин си плащам данъците и кредитите и нямам проблеми с институциите, откъде накъде такива искат да събарят властта и говорят от името на всички? Не може ли просто да се работи и спазва закона?

 4. 6
  Иван | нерегистриран
  8
  0

  Хубавото е че шепа народ, които не могат да си направят сметката в по-малки мащаби от тоя, му се връзват на глупостите. Лошото е че са толкова отчаяни, че и членски внос му дават

 5. 5
  ѝ | нерегистриран
  4
  0

  егатиму и наглеца... направо ме кефи.

 6. 4
  Правен свят, | нерегистриран
  13
  0

  няколко пъти предупреждавахве тук, че въпросният длъжник ругаеше и обиждаше магистратите под различни псевдоними. Въпросното лице е трол с такива задачи. Лесен е за разпознаване с еднотипните си ругатни под всяка тема-"IvayloRadulov","неригистриран" и още, за които сега не се сещам.Съдиите са гнили ябълки, некомпетентни, до един корумпирани, неграмотни...Такъв е горе-долу репертоарът на трола. Нито веднаж не пожела да отговори защо не връща парите на завлечените от него хорица, а се измъкнаше с псувни.

  Въпросът е, защо Вие от Правен свят търпяхте това? Загубихте правната си аудитория. "Свобода на словото" стана мантра без смисъл.

  РС.Послледните му подвизи са в тукашния форум по темата "Заплати", като под различни псевдоними успя да служители и магистарти едни срещу драги.

 7. 3
  | нерегистриран
  14
  0
  До коментар #2 от " | нерегистриран":
  Дааа, много истини казва човека, и се чудя кога ще ги изметем тези гнили ябълки, че да си очистем градината..

  Ивайло Илиев - Президент ! Човекът е подготвен - знае как да лапа милиони и да не ги връща . Накрая излизат виновни кредиторите , съдът и международното положение . Все пак са му останали пари щом се разхожда до Брюксел и организира сбирки ….с другари пенсионери с пенсии по 300 лева .

 8. 2
  | нерегистриран
  4
  -23

  Дааа, много истини казва човека, и се чудя кога ще ги изметем тези гнили ябълки, че да си очистем градината..

 9. 1
  луд | нерегистриран
  10
  0

  За капак омбудсманкта Диди привиква всички държавни институции на кръгла маса в пеruтък!!!!!!!!!!!!!!!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.