Днес официално ще бъде открита новата сграда на Софийския районен съд


Днес официално ще бъде открита новата сграда на Софийкия районен съд. Тя се намира на столичния булевард "Цар Борис Трети" и в нея ще се премести цялото гражданско отделение и архивът на съда,

Събитието е обявено като официална обиколка на съдебните зали и другите помещения в сградата, която е известна като бившето ГУСВ. На практика новата съдебна палата вече частично функционира. От 23 февруари в нея работят държавните съдебни изпълнители, от онзи ден работят регистратурата и III гражданско отделение. Влизането в сградата е от временен вход от към столичната улица "Баба Илийца", тъй като ремонтните дейности продължават. Битовите проблеми на най-натоварения български съд са от години и на вниманието на поредица от правителства. Заради неглижирането им преди време съдиите заплашиха, че ще излязат на улицата. Проблеми имаше около ремонта на сградата на бившето ГУСВ, а председателят на СРС Методи Лалов влезе в остър словесен сблъсък за качеството на строителните действия с правосъдния министър в кабинета "Орешарски" Зинаида Златанова.

На официалната обиколка днес е поканен и премиерът Бойко Борисов, който по време на първия си мандат като министър-председател през 2012 година, ходи на крака при районните съдии и им обеща скорошно преместване и лично да открие новата им сграда.

Прокурор Цани Попов: 8 са ударите по главата на Вероника, всеки един може да е смъртоносен

Предишна новина

6 години затвор за убиеца на Паоло

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.