До края на годината ще се справим с битовата престъпност

До края на годината ще се справим с битовата престъпност
Вътрешният министър Младен Маринов (в средата) и главният прокурор Иван Гешев посетиха село Белозем, снимки: ПРБ

"До края на годината ще се справим с битовата престъпност, но трябва и помощ на местно ниво. Вие най-добре си познавате хората, ние с изпълнителната власт можем само да Ви съдействаме". Това заяви главният прокурор Иван Гешев при посещението си в Белозем, съобщиха от държавното обвинение.

"Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде цялата държава в селото и министърът и прокуратурата си свършат работата, ще се оправят нещата. Въпросът е да има желание, а желание има", посочи Гешев.

В селото се провежда мащабна полицейска операция, която е част от мерките, разпоредени от главния прокурор Иван Гешев за справяне с битовата престъпност. Именно заради това на място изненадващо пристигнаха Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Главният прокурор е разговарял и с кметовете на община Раковски Павел Гуджеров и на с. Белозем Виолета Петрова.

В нощта срещу събота 89-годишна жена от Белозем беше нападната и ограбена. Маскирани крадци влезли в дома на Атанаска и започнали да я разпитват къде си крие парите, разказват хора от селото. Възрастната жена отказала да даде спестяванията си и последвал тормоз. Маскираните мъже я хванали за краката и започнали да я влачат из къщата. Малко след това намерили парите й, но те не им стигнали и решили да й откраднат бойлера. В резултат на това цяла нощ текла вода и наводнила къщата.

Апашите взели и телефона на жената, за да не може да извика помощ и я оставили на лежи на земята в дома си. На сутринта я намерил синът й. Пострадалата има тежко счупване на тазобедрената става. Тя е настанена в УМБАЛ "Свети Георги".

"Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата. Работим с г-н Рогачев, виновните ще бъдат намерени. Ако трябва, цялата полиция ще се изсипе тук", уточни още Гешев.

По-рано през деня криминалисти и специализирани полицейски сили блокираха Белозем, Чалъкови и Болярино. В рамките на днешната операция в община Раковски са проверени общо 420 лица, установени са 59 криминално проявени, както и четирима, представляващи интерес за криминалистите. Образувани са пет досъдебни производства за незаконно придобиване на дървесен материал, едно за установено разпространение на контрабандни акцизни стоки и едно по смисъла на чл. 244 от НК (подправени парични средства). Проверени са също 185 моторни превозни средства и са наложени съответни санкции за констатирани нарушения.

Маскиран полицай ограбил казино в Перник, плашил с пистолет и отмъкнал 3 000 лв.

Предишна новина

Огнян Донев е невинен за укриване на данъци, защото не можел да изчисли размера им, а НАП не му е напомнила

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 5
  ... | нерегистриран
  1
  0

  Не е зле да напомним на Гешев, че битова престъпност се бори с комплексни мерки - повишаване доходите на населението, възпитание и образование на подрастващите, мерки за превенция на детската и младежка престъпност, осезаемо полицейско присъствие във всички населени места, строго и бързо правораздаване... Гешев сам няма да се справи, а помощ от държавата, в лицето на Борисов и министрите му, не може да се очаква, те са съсредоточени към близките переспективи за ограбване и изобщо не ги е еня за битовата престъпност.

 2. 3
  куку | нерегистриран
  12
  0

  Бравос !!! Да живей !!!

 3. 2
  ! | нерегистриран
  11
  0

  Е, тогава ще сме в "Гинес" - гарантирано от Гешев! Нищо, че с този вид престъпност не са се справили в СССР, САЩ, Китай, че дори и в Германия през 1933г. - 1945г. Има я и в най-богатите и в най-бедните държави, в най-демократичните и в абсолтно недемократичните.

 4. 1
  Каскет | нерегистриран
  18
  0

  Полицай обрал игрална зала. Цялото МВР го оправдава. Най- добре да борите полицейската престъпност

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.