Договор за стратегическо партньорство сключиха Апелативният съд и Икономическият университет във Варна

Договор за стратегическо партньорство сключиха Апелативният съд и Икономическият университет във Варна
снимка: Апелативен съд - Варна

Договор за стратегическо партньорство и взаимноизгодно сътрудничество подписаха ректорът на Икономическия университет – Варна проф.д-р Евгени Станимиров и Ванухи Аракелян – председател на Апелативния съд в града, съобщиха от съда. Двете институции ще обединят усилия за организиране на съвместни прояви и инициативи, свързани с образователния процес между Катедра "Правни науки" при ИУ – Варна и Апелативен съд – Варна.

"Партньорството е в резултат на активното взаимодействие между Катедра "Правни науки" в ИУ- Варна и Апелативен съд – Варна", каза в обръщението си Ванухи Аракелян - председател на съдебната институция и допълни, че "през последните години са провеждани съвместно изключително разнообразни по своя характер проекти, форуми и инициативи, които подпомагат обвързването на теорията с практиката по актуални правни въпроси. Съдиите от АС – Варна присъстват активно в образователния процес на ИУ – Варна с публични лекции и преподавателска дейност, в това число и по специалността "Съдебна администрация".

Преди 2 години АС – Варна, ИУ-Варна и ВСУ "Ч. Храбър" осъществиха първия по рода си в страната проект "Гражданско наблюдение върху работата на Апелативен съд – Варна", при който по специално разработена методика и показатели, студенти от различни специалности наблюдаваха всички видове съдебни дела, разглеждани в институцията.

Ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров заяви, че цени изключително високо целите на това стратегическо партньорство. "Уменията и компетенциите са ключови за всяка администрация" каза ректорът и допълни, че "добавената стойност на партньорството между двете институции ще е изключително голяма в бъдеще".

Планираните дейности в процеса на сътрудничеството са съвместни научни прояви: конференции, семинари, симпозиуми, посветени на установяване на трайна връзка между теорията и дни на отворените врати, участия в национални и международни научни проекти, публично представяне на монографии, доклади и изследвания, лекции, и обучения на съдии пред студенти на ИУ чрез Катедра "Правни науки".

Не следя творчеството на Лозан Панов, нямам време да се занимавам с политика

Предишна новина

За първи път криптовалутите станаха обект на регулация от българското законодателство

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.