Документи уличават в лъжа ченге със скъсан пагон


Дежурен полицай от Първо РПУ при сдаване на поста си не е докладвал, че колегата му е нападнат и пагонът му е скъсан при задържане на млада жена и приятеля . Това става ясно от документи, с които "Труд" разполага.

Както писа "Труд", случаят е от 15 септември м.г., а по него избухна скандал, след като преди дни "Господари на ефира" показаха кадри от охранителна камера. На тях се вижда, че полицейската униформа е здрава веднага след инцидента, а 3 часа по-късно е скъсана.

Към 5 ч призори Александра Стоилова и Иван Цонев, заедно с четирима техни приятели, се прибирали след Нощта на театрите и минали край Първо РПУ. В тъмното някой от компанията блъснал стърчащата задна чистачка на полицейски микробус и тя се счупила. От районното изскочили трима полицаи, които обградили Иван, а Александра се спуснала да го отърве. При разправията един от полицаите ударил Александра в лицето, а после и тя, и Иван били прибрани в районното.

В 6,00 ч бил направен оглед на микробуса и за счупената чистачка е съставен протокол. Към 7 ч, при издаване на дежурството, инспектор Д. Сотиров пише докладна записка, в която сочи инцидента с чистачката. Съобщава, че колегите му "са видели група лица, сред които и извършителя, като са ги спрели и отведени в РПУ". Никъде не споменава за полицай, пострадал при сблъсък.

Чак след 8,00 ч се оказва, че са скъсани ръкавът и пагонът на полицейското яке на Кристиян С., за което се прави друг протокол и друг оглед. Срещу Александра Стоилова е заведено дело за хулиганство и посегателство срещу лице от състава на МВР.
От септември м.г. досега момичето подава три жалби, в които твърди, че не е късала униформата на полицая и случаят е инсценировка.

На 1 април т.г. Софийската районна прокуратура (СРП) внася срещу Александра обвинителен акт. Жалбите са били приобщени по това дело, а прокурорът явно не е правил никакви проверки по тях. От СРП съобщиха вчера за "Труд", че на 8 април Александра Стоилова е депозирала четвърти сигнал. (Това става след излъчването на "Господари на ефира" - б.р.). По него е разпоредено на прокурор лично да извърши проверка в Първо РПУ. Прокурорът не е същият, който е внесъл обвинителния акт за хулиганство срещу Стоилова.

Висящ обаче остана въпросът защо СРП се активизира едва след излъчените кадри от "Господари на ефира". Пак заради предаването от вътрешното ведомство бе възложена цялостна проверка от Инспектората на МВР, въпреки че вътрешно разследване на СДВР е имало още към края на септември м.г.

Поръчвал ли е убийства Слободан Милошевич?

Предишна новина

Руски депутати съдят Горбачов за разпадането на СССР

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.