Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС*

Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС*
Факсимиле от документа за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС, снимки: "Труд"

В началото на седмицата съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета Панова, реши да представи на обществото своята позиция по разкритията за тайните от миналото й, които биха могли да поставят съдия № 1 в зависимост. Шумната акция на обявената от бившия правосъден министър Христо Иванов за "Черен лебед" госпожа, очевидно целеше да измести фокуса от истината. За да прекратим опитите, вместо с факти и доказателства, да се отговаря с обиди и нападки, а дебатът да бъде принизяван до циничното ниво, което стори самонареклата се "и.д. булка на преЦедателя на ВКС", то нека изясним преди всичко истината и да оставим истерията.

От факсимиле на документ, с което "Труд" разполага, става ясно, че Столичната дирекция на вътрешните работи изпраща до Софийския районен съд изискана от съда Справка за наличните данни в "автоматизираните информационни фондове на МВР" за лицето Елисавета Николова Панова. В този документ е записано, че на 14 юли 2004 г. в 11.00 часа Елисавета Панова (към онзи момент Ганева) e регистрирана като извършител на деянието "хулиганство" – съпротива орган на властта – престъпление по чл. 325 ал. 2 от Наказателния кодекс, което се наказва с до 5 години затвор. От справката на СДВР се разбира още, че деянието е извършено на две дати – 8-ми и 14 юли 2004 г., като на база на заявителския материал № 043492, регистриран в Първо Районно Управление (отговарящо за територията на центъра на столицата), дори е образувано дознание.

Това са фактите, това е истината, която очевидно Елисавета Панова се опита да удави в океана от грозни думи, съдържащи се в откритото й писмо с нападки срещу магистрати, политици и институции. Същото направи преди година и самият Лозан Панов, когато за първи път в публичното пространство стана известна фразата на провалилия се като правосъден министър Христо Иванов по адрес на Елисавета Панова: "Ако има Черен лебед, това е жената на Лозан…" и се появиха публикациите за криминалното й минало. Тогава Панов избра да напада, вместо да признае истината. Очевидно тактиката на фамилия Панови е да вдига пушилка, да се изкарват жертви, докато накрая не бяха изобличени.

Всичко това не би имало особено значение, ако Панов през пролетта на 2017 г. не бе скрил истината за регистрацията като извършител на хулиганство на съпругата си. Компрометираща информация, която очевидно е била на разположение на олигархичните кръгове около групата АРГО. Писмото на "Черния лебед" не само не опроверга съмнението, че хулиганските й действия в миналото може да са поставили в зависимост "съдия № 1", но дори го потвърди.

Написаното от Панова не трябва да се подценява или да се разглежда като нещо, което е извършено в момент на слабост. Не, то изобилства от факти, които повдигат маската и разкриват реалното лице на председателя на ВКС. Това е причината първоначалната екзалтация на крепителите му в поръчковите "медии"-бухалки около написаното, да бъде заменена с опит за лансиране на тезата, че писмото не е истинско. Нищо подобно, неговата автентичност бе потвърдена, както от самата Панова, така и от самия Панов. И точно в това се крие проблемът.

Очевидно председателят на ВКС подкрепя писанията на собствената му съпруга по адрес на институцията, която го е избрала – Висшият съдебен съвет. За Панова членовете на ВСС са "завалиите, дето не знаят защо са там." За да избегне съдебни искове, "булката", както нарича себе си, Елисавета Панова атакува и конкретен член на ВСС като го нарича "Мавъра" и "Севдалинчо", а за професионалното му развитие главна роля изиграло обстоятелството, че е "комунистически каскет". Тук говорим за съдия от ВКС, който преди година бе избран с тайно гласуване от българските съдии. Грозно нападнат се оказва и дългогодишният заместник-председател и ръководител на Гражданската колегия на ВКС съдия Красимир Влахов. При това, защото си е позволил да се противопостави на Панов, а в оставката си да обясни, че се срамува от председателя на ВКС, който не само, че не си върши работата, но е превърнал институцията, в инструмент на определени кръгове. Атакувана е дори съпругата на съдията Влахов – известен столичен нотариус. Но не само тя, а нотариусите като цяло, както и гилдиите на адвокатите, и на частните съдебни изпълнители.

Панова очевидно злоупотребява с коридорна информация, която би могла да притежава по два канала – от председателя на ВКС и/или от негови близки адвокати-лобисти. Не на последно място, дамата решава да заплашва управляващите с връзките си, които е наследила от покойния си първи съпруг – издателят на немско езичен малотиражен вестник в България Иван Ганев. "Немците" искали да пишат за случващото се у нас, очевидно в негативна светлина, но "тя" ги спирала. В същото време, именно Панова бе автор на грозен пасквил срещу български инвеститор, който в началото на годината бе награден от посланика на Германия у нас. По този повод, съпругата на Лозан Панов си бе позволила да поучава дори дипломатите от посолство на Германия в София и да търси сметка на посланика, който бил отскоро назначен и не знаел нищо за страната.

И да, не са пожалени още куп независими държавни институции, като НАП или новата Антикорупционна комисия, обиди са отправени към журналисти и медии, които в миналото очевидно са ползвани като ПР-агенции от определени магистратски кръгове или са били удобни на Лозан Панов.

И точно когато всички си мислеха, че да се обръщаш към премиера на страната, председател на Съвета на Европейския съюз, с "бат Бойко" е някаква зле скалъпена лъжа, лично Лозан Панов пред любимия му асансьор във Висшия съдебен съвет потвърди автентичността на написаното и дори похвали жена си за "оригиналността" на стила й. Човек да се чуди – дали пък "преЦедателя", както Панова пише за мъжа си, не е автор на пасквила.

Всъщност, добре е този въпрос да бъде изяснен – при това още сега, от засегнатите. Защото днес Лозан Панов ще е на заседание на Пленума на ВСС, чиито членове, всъщност, "не знаят що са там". С какви очи във вторник на заседанието на Съдийската колегия на ВСС и днес Панов гледа колегата си Севдалин Мавров? С какви очи Лозан Панов влиза в Съдебната палата и се разминава в коридора със съдия Красимир Влахов? С какви очи гледа той съдиите от ВКС, които със сигурност вече се срамят, че през последните три години най-висшата съдебна инстанция в държавата се превърна в проводник на олигархични и лобистки интереси и квартална партийна организация?

Писмото на Бети Панова, както се е самонарекла жената на Лозан Панов, не е нищо повече от хулиганство срещу държавността. Хулиганство, извършено в съучастие с номиналния "преЦедател" на ВКС. И вместо да се извинява и да изпада в раздвоение на личността, единственото, което може да направи оттук-насетне "Черния лебед", е собственоръчно да напише оставката на мъжа си.

И докато чакаме оставката на Панов или членовете на ВСС най-накрая да осъзнаят отговорността си и да задействат процедурата по преждевременното освобождаване на позорящия ВКС негов председател, можем да погледнем позитивно на провокираната от "Черния лебед" ситуация.

Първо, съдържащото обиди по адрес на магистрати и институции писмо на жената на "съдия № 1" няма как да не е попаднало в папките на намиращите се тази седмица в София експерти от Европейската комисия, отговарящи по списването на годишните мониторингови доклади за проблемите на борбата с корупцията и организираната престъпност у нас. Макар да са били шокирани от превода, еврочиновниците вече ще са наясно, че няма как да очакват резултати по делата за корупция по високите етажи на властта, когато председателят на ВКС има единствено "трънски инат", ако се доверим на написаното от собствената му жена. Извън иронията, това писмо е позор не просто цялата съдебна система, но и за цялата държавна власт, защото показва как случайни хора и по-лошото – очевидно неспособни да контролират собственото си поведение, заемат стратегически позиции, формиращи облика на страната пред европейски и международни партньори.

Но все пак да не се отклоняваме от оптимистичния завършек. Само си представете, че "Черния лебед" днес можеше да е "Първата дама" на България?! Макар и да сме често критични към Христо Иванов, днес трябва да му благодарим, че през 2016 г. е предотвратил този риск и е защитил националния интерес. Вие представяте ли си, че ако сбирката на олигархичното задкулисие, нарекло се АРГО, беше номинирало Лозан Панов за президент, беше впрегнало цялата си пропагандна машина и бе осигурило и политическа подкрепа, накрая "преЦедателят" можеше да стане и държавен глава. Какви ли писания за световния политически елит щяхме да четем от "Бети Панова"? Христо, благодарим ти, че спаси България от този позор! Остава да се надяваме, че ще се намерят и други като Христо Иванов, които да спасят и ВКС от "Черния лебед" и съпруга й.

*Препечатваме статията от в-к "Труд". Подзаглавието е на редакцията. "Правен свят" е готов да публикува позициите на засегнатите страни. 

Още по темата

Изтичането на лични данни от Facebook към Cambridge Analytica – какво се случи до момента

Предишна новина

Давността в административнонаказателното производство

Следваща новина

Коментари

16 Коментара

 1. 16
  ? | нерегистриран
  8
  -2
  До коментар #10 от "о.Егина | нерегистриран":
  "Прецедеталя", както пише неговата съпруга, трябва незабавно да си подаде оставката. С подобни милиционерски "доказателства" доста хора бяха осъдени, а съдът, който той ръководи потвърди присъдите по монтираните от милицията процеси. Сега му се връща като бумеранг, в природата и обществото има, все пак, макар и в нашето общество, някаква съразмерност, както казва Платон. След като бъде освободен, Панов ще има време да се концентрира върху себе си -да прочете някои трудове за справедливостта, морала, законността, умереността, истината-нищо ново няма-древните гърци са го казали още през 3-4 век пр.н.е. Тъкмо ще се освободи от влиянието на диалектическия материализъм и неговия носител-лаборантът от с.Драгалевци, Софийско. Само с беседи върху диамата и посещения на драгалевския манастир няма да се постигне изцерение на душата, трябва и четене на истинските книги. Може и да посети остров Егина-родното място на Платон, вместо да си бие път до Драгалевци.  Точно "преЦедателя" - както го наричате, май няма нужда да ходи до о. Егина. Защото точно той търпи доста философски мръсотийките, които му изсипват всекидневно такива диалектици, криещи се зад родното място на Платон, вместо да си кажат истината за о. Болшевик, близо до който са засукали първото си мляко на марксическия диалектически материализъм. Защото не "преЦедателя" - както го наричате, е виновен за лапсуса на неговата съпруга - с удоволствие наричана от такива маркс-ленинци "Черен лебед", вероятно да демонстрират висша духовност чрез псевдокултурни алюзии. Защото, ако съпругата му не беше употребила думичката "каскет", с което съвсем точно е означила определени качества на определени хора, а беше употребила думичката "отрочета", вероятно тези определени хора не биха възроптали така гневно срещу произхода си, дори може би биха били горди. Така например не е ли "комунистическо отроче" Мавъра, син на комунистически министър на правосъдието по времето на комунистическата диктатура? А не е ли "комунистическо отроче" Гроздето, син на комунистически генерал по времето на комунистическата диктатура? А не е ли "комунистическо отроче" Шекерчето, син на висша комунистическа номенклатура в комунистическата прокуратура по времето на комунистическата диктатура? Май не е нужно да се продължи с изброяването на "комунистическите отрочета", които "колят и бесят" в кадруването сега, така както "колеха и бесеха" в кадруването техните комунистически предци по времето на комунистическата диктатура? Е, "преЦедателя" може само да е благодарен, че сега не са на власт "комунистическите каскети", защото може би щеше да се озове в някой комунистически лагер като "враг на народа" заедно с любимия си "Черен лебед" и то не за друго, а за назидание на тези, които си мислят, че може би са по-"ентелегентни" от "комунистическите каскети". Е, "преЦедателя" може само да е благодарен, че сега са на власт "комунистическите отрочета", но трябва да знае, че и те няма да му простят, че е по-"ентелегентен" и съвсем аристократично не ходи с тях по кръчмите да пиянства в работно време като да речем един "комунистически каскет" наречен Генерало, който макар и подсъдим, продължава да е началник на съдиите, които го съдят под благия поглед на "комунистическите отрочета" като мавъра, гроздето и прочие. А о. Егина ме накара да си спомня, че Платон ми е приятел, но истината ми е по-скъпа.

 2. 15
  | нерегистриран
  1
  0

  Незаконните актове на министерствата, вкл. тези на министрите се отменят от съда, а не от прокуратурата. Може да е по-жалба на граждани, не е задължително съда да е сезиран от прокуратурата.

  Но наистина възникват въпроси.

  Напр. защо след като има незаконна наредба за криминална регистрация (или на някакви нейни текстове), къде беше Честният и Смелият, както и роякът НПО кръжащи около него и цоцащи в Цецкиния правен съвет, та не поискаха отмяната им докато не лъсна криминалната регистрация на и.д. булката? Къде бяха Да, България и Нова Република, а преди това ДСБ, та да вземат мерки по линия на парламентарния контрол, протестърска дейности и пр., и пр.?

  Или тяхното чувство за законност и справедливост се възпламенява само когато нещата опрът до личен интерес, най-често свързан с усвояването на някой грант от чужда фондация или на някоя субсидия от държавния бюджет?  Има моменти, които е по-добре да се замълчи, на явно в Кръгът няма хора с пипе да се усетят кога е по-добре да не се вдига врява.

  Защото рИването за наредбата за криминалната регистрация ще се върне като бумеранг върху тиквите на рИвящите.

 3. 14
  няма да го променят закона заради Вас и да регистрират само осъдени | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #8 от "прокуратурата да сложи край на милиционерските беззакония с полицейски регистрации на неосъждани | нерегистриран":
  Надявам се се това до доведе до законодателна реакция, и НС да издърпа ушите на милицията,че поддържа полицейска регистрация на неосъждани хора, с цел вадене като компромат после.

  Какво като е имало ДП-то и срещу мистър шестте апартамента имаше няколко досъдебни прозиводства, а и съдебни такива, и беше оправдан. Значи всякаква регистлрация трябва да изчезне. да де-но на него не беше направена полицейска регистрация-той отказа да се яви за регистриране и снемане на отпечматъци-било унизително.

  Практиката милицията да поддържа полрицейски регистрации на невинни, никога не осъждани хора е свинщина, а вероятно и тангира с текстове по НК, по отноение на милицонерите незаличили такава регистрация.

  НАСТОЯВАМ ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРОВЕРИ:

  1. Какъв е броя на неосъдените лица, за които милицията държи и незаличава регистрация.

  2. .Да потърси отговорност от виновни длъжностни лица в МВР за незаличаването на незаконни регистрации.

  3. Тъй като милицията е безконтролна личнто прокурори да присъстват на унищожаването на базата данни в компютрите, и хартиените носители с незаконните полицейски регистрации-с цел окончателно, трайно и завинаги унищожаване на полицейски регистрации, които са незаконно направени или поддържани. Подобни милиционерски регистрации се правят-виждате с цел изнудване, шантаж.

  4. да бъдат наложени санкции по ЗЗЛД за изнасяне на лични данни-това е задължение на КЗЛД, която е редно да се самосезира, или бъде сезирана от проуратурата. Даори и лице да има полицейска регистрация ,никой няма право да изнася публично тези данни, без съгласие на конкретното лице.

  Данните от полицейската регистрация на лицата се използват само за предотвратяване и разкриване на престъпления или за дейности, свързани съсзащитата на националнатасигурност и обществения ред. Полицейската регистрация се снема въз основа на писмена заповед на администратора на лични данни или на оправомощени от него длъжностни лица служебно или след писмено мотивирано искане на регистрирания, когато:

  1. е извършена в нарушение на закона;

  2. наказателното производство е прекратено, с изключение на случаите по чл.

  24, ал. 3 от Наказателно-процесуалния кодекс;

  3. е влязла в сила оправдателна присъда;

  Прокурора няма задължение да изпраща препис на МВР за сваляне на регистрацията. Тя се сваля само служебно /но МВР никога не следи какво е станало с делата или преписките/ или по молба. Искането за криминална регистрация е заложено в наредба, подписана по времето, когато Цветан Цветанов беше вътрешен министър и се предполага, че тя е била прилагана спрямо всички български граждани с повдигнати обвинения.

  http://legalworld.bg/40078.cvetan-cvetanov-veche-moje-da-byde-kriminalno-registriran.html Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов беше глобен със 100 лв. от столичната полиция, защото е отказал да съдейства да му бъде извършена полицейска регистрация по реда на вътрешна наредба, която той лично е подписал като министър.

 4. 13
  Не бойте се, г-н Панов, други ви сложиха на власт | нерегистриран
  4
  0

  Само си представете, че "Черния лебед" днес можеше да е "Първата дама" на България?! Представям си само, че Върховният касационен съд на Република България все още е оглавяван от недоразумението Лозан Панов и половинката му "Черния лебед", Тодорова, както е по баща, Ганева по първи мъж, напълно лудата необяснимо богатата и имотна Бети!

 5. 12
  112 | нерегистриран
  2
  -2
  До коментар #11 от "111 | нерегистриран":
  Това,че е криминално регистрирана,мога да го приема,може да се случи с всеки и на всеки.Това ,че Панов скри този не толкова важен факт-не мога да приема.Както не оправдавам и не приемам просташкия език използван от нея в откритото писмо,както не оправдавам и не приемам вземането на страна и очевадното политическо пристрастие демонстрирано от Панов.Както не мога да приема и оправдая отношението му към колегите му.Постът е нещо временно.Мандатът е нещо временно.Но отношението сега ще се пренесе и в бъдеще и как ще работи рамо до рамо с хората,които не уважава в днешния ден.Все пак идва и утре.А утре накъде?Наистина господин Панов не сте за този пост.Може би младостта или неопитноста ви пречат,а може би политиката?Не зная кое от всичко или по скоро всичко.Но по добре освободете системата от себе си,колкото може по скоро.Защото вече заприличахме на плод зеленчук - семеен магазин,с роднински назначения.

  А аз пък НИКОГА не мога да приема "съд" оправдал Цв.Цв.  И какво те брига жената на Панов и некаква си регистрация на другарите от Народната, които го знаем кви беха и кви си останаха /да използвам и аз езика на Черния лебед/.  Будала!  Не ... юда.

 6. 11
  111 | нерегистриран
  9
  -2

  Това,че е криминално регистрирана,мога да го приема,може да се случи с всеки и на всеки.Това ,че Панов скри този не толкова важен факт-не мога да приема.Както не оправдавам и не приемам просташкия език използван от нея в откритото писмо,както не оправдавам и не приемам вземането на страна и очевадното политическо пристрастие демонстрирано от Панов.Както не мога да приема и оправдая отношението му към колегите му.Постът е нещо временно.Мандатът е нещо временно.Но отношението сега ще се пренесе и в бъдеще и как ще работи рамо до рамо с хората,които не уважава в днешния ден.Все пак идва и утре.А утре накъде?Наистина господин Панов не сте за този пост.Може би младостта или неопитноста ви пречат,а може би политиката?Не зная кое от всичко или по скоро всичко.Но по добре освободете системата от себе си,колкото може по скоро.Защото вече заприличахме на плод зеленчук - семеен магазин,с роднински назначения.

 7. 10
  о.Егина | нерегистриран
  12
  -4

  "Прецедеталя", както пише неговата съпруга, трябва незабавно да си подаде оставката. С подобни милиционерски "доказателства" доста хора бяха осъдени, а съдът, който той ръководи потвърди присъдите по монтираните от милицията процеси. Сега му се връща като бумеранг, в природата и обществото има, все пак, макар и в нашето общество, някаква съразмерност, както казва Платон. След като бъде освободен, Панов ще има време да се концентрира върху себе си -да прочете някои трудове за справедливостта, морала, законността, умереността, истината-нищо ново няма-древните гърци са го казали още през 3-4 век пр.н.е. Тъкмо ще се освободи от влиянието на диалектическия материализъм и неговия носител-лаборантът от с.Драгалевци, Софийско. Само с беседи върху диамата и посещения на драгалевския манастир няма да се постигне изцерение на душата, трябва и четене на истинските книги. Може и да посети остров Егина-родното място на Платон, вместо да си бие път до Драгалевци.

 8. 9
  ******** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 8
  прокуратурата да сложи край на милиционерските беззакония с полицейски регистрации на неосъждани | нерегистриран
  11
  -4

  Надявам се се това до доведе до законодателна реакция, и НС да издърпа ушите на милицията,че поддържа полицейска регистрация на неосъждани хора, с цел вадене като компромат после.

  Какво като е имало ДП-то и срещу мистър шестте апартамента имаше няколко досъдебни прозиводства, а и съдебни такива, и беше оправдан. Значи всякаква регистлрация трябва да изчезне. да де-но на него не беше направена полицейска регистрация-той отказа да се яви за регистриране и снемане на отпечматъци-било унизително.

  Практиката милицията да поддържа полрицейски регистрации на невинни, никога не осъждани хора е свинщина, а вероятно и тангира с текстове по НК, по отноение на милицонерите незаличили такава регистрация.

  НАСТОЯВАМ ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРОВЕРИ:

  1. Какъв е броя на неосъдените лица, за които милицията държи и незаличава регистрация.

  2. .Да потърси отговорност от виновни длъжностни лица в МВР за незаличаването на незаконни регистрации.

  3. Тъй като милицията е безконтролна личнто прокурори да присъстват на унищожаването на базата данни в компютрите, и хартиените носители с незаконните полицейски регистрации-с цел окончателно, трайно и завинаги унищожаване на полицейски регистрации, които са незаконно направени или поддържани. Подобни милиционерски регистрации се правят-виждате с цел изнудване, шантаж.

  4. да бъдат наложени санкции по ЗЗЛД за изнасяне на лични данни-това е задължение на КЗЛД, която е редно да се самосезира, или бъде сезирана от проуратурата. Даори и лице да има полицейска регистрация ,никой няма право да изнася публично тези данни, без съгласие на конкретното лице.

 10. 7
  ot dans i koi ...... | нерегистриран
  12
  -5

  Prestanete da ni zanimavate s minaloto na nqkoi si i to predi desetki godini ,shtoto okolo vas ima hora po visokite etaji i ologarsi ,koito otdavna trqbva da sa v kausha zaradi blizkoto im minalo i nastoyashte ! Ama ne vi stiska da pishete za tqh i sizmivate racete s nekakvi gluposti !

 11. 6
  zdravka.kalaydjieva | нерегистриран
  25
  -5  Уважаема редакция,  1. Повечето от читателите на вашето издание са юристи и различават понятията "регистриран", "заподозрян", "обвиняем", "подсъдим" и "признат за виновен". В последната категория попадат и народни представители, но за това вестник "Труд" и вашето издание не пишат много.  2. Какви ли са вашите приоритети ако считате този материал от вестник "Труд" за водеща новина в "Правен свят", но мълчите по темата за оттеглянето на ЗИДНК?  Само питам :) 12. 5
  | нерегистриран
  26
  -8

  "Това са фактите, това е истината,..."

  Кои са фактите и коя е истината, всъщност !?!

  Много неприятен прийом - регистрация, извършена от някой си, дознание - най-вероятно прекратено, човека на е осъден, но дебре ли - регистриран.

  Действително, няма такава държава и няма такъв народ !

  В нормална - правова, държава гнъсно инсинуиращите ще бъдат осъдени да заплатят на госпожата огромно обезщетение и ще преустановят дейност.

 13. 4
  Сарказъм, ирония, хумор, сатира и забава | нерегистриран
  13
  -6

  Когато някой зевзек саркастично написа, че се появила още една ФърстЛейди очевидно имаше предвид интелектуалния и поведенчески манталитет на една селска пръчка, опитваща да са праи на граждАнка, а не буквално.

 14. 3
  | нерегистриран
  23
  -12

  Все се чудех защо Лозан и Бети се набутват да лъжат за неща, за които е очевидно, че съвсем лесно могат да бъдат доказани? Но писмото на Бети даде отговора: от простотия.

 15. 2
  | нерегистриран
  19
  -9

  Добре де, ако някой наистина се интересува от фактите, а сам не създава ист(е)ория, защо просто не е проверил каква е съдбата на ДП ЗМ № 3492/04 по описа на 01 РПУ-СДВР? Очевидно е образувано по НПК (отм.), когато МВР уличаваше в извършване на престъпление без съгласуване с прокурор. Eдно става ясно - нямам как да е хулиганствала в съдебна зала, както се твърдеше, защото нито една от съдебните сгради по това време (а и сега) не попадаше в териториалната компетентност на 01 РПУ.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.