Двама министри може да бъдат подведени под отговорност за водната криза

Двама министри може да бъдат подведени под отговорност за водната криза

Евентуална безстопанственост и престъпления по служба в две министерства установи прокуратурата в Перник като основна причина за водната криза, стана ясно от заключение на Окръжната прокуратура в града след направени проверки.

Министерството на околната среда (МОСВ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не са направили необходимото, за да бъде избегната кризата с водоснабдяването на Перник. Това се разбира от постановление на прокурор Красимира Минчева от Районната прокуратура в Перник, публикувано в социалните мрежи.

Служители на двете министерства може да бъдат подведени под отговорност за безстопанственост. "С бездействията си министрите на МОСВ и министъра на МРРБ не са положили достатъчно грижи за стопанисването на имуществото, в резултат на които са последвали щети, а и вреди за човешкото здраве, респективно преписката съдържа данни за евентуално осъществен състав на престъпление по чл. 219 от НК", пише в постановлението.

В заключението се посочва още, че Районната прокуратура в Перник ще изпрати преписката на Специализираната прокуратура, която е компетентна да разследва престъпленията по служба на висши държавни служители.

Кризата с водоснабдяването в Перник и областта започна преди почти месец. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров и заместник-главният прокурор Иван Гешев се срещнаха с кмета на града Станислав Владимиров след сигнал до Окръжна прокуратура – Перник за закононарушения при осигуряването на нормално водоснабдяване в града и функционирането на местното ВиК-дружество.

Режимът на водата в областта остава в сила.

Сотир Цацаров – Магистратът с железни нерви*

Предишна новина

Сотир Цацаров ще бъде преназначен като прокурор във ВКП

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  Специализирано НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! | нерегистриран
  4
  0

  Може и да не може.

 2. 2
  Гражданин | нерегистриран
  5
  0
  До коментар #1 от "Заинтригуван | нерегистриран":
  Подведени, ама под каква отговорност? Щото отговорности много!  Може някой младши прок. да им направи забележка ,че друг път не бива да правят така.Повече не може.

 3. 1
  Заинтригуван | нерегистриран
  9
  0

  Подведени, ама под каква отговорност? Щото отговорности много!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.