Двама обвиняеми са осъдени по досъдебно производство на Специализираната прокуратура за държане, преработка и търговия с оръжие и боеприпаси


Двама обвиняеми по досъдебно производство на Специализираната прокуратура за престъпен сговор за държане, преработка и търговия с огнестрелни оръжия и боеприпаси се признаха за виновни и вече са осъдени. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

И.П. получи наказание от 6 години лишаване от свобода и вече го изтърпява. Обвинената по същото досъдебно производство - М.Ч., е осъдена на „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца с отлагане изтърпяването на наказанието за срок от четири години.

Престъпният сговор е неутрализиран при полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализирана прокуратура на 30 ноември 2018 г. В хода на следствените действия тогава в складове в гр. София и в село, близко до гр. Елин Пелин, както и в подземен гараж в столичния кв. „Редута“, са намерени и иззети десетки огнестрелни оръжия – автомати „Калашников“, пистолети „Макаров“, картечни пистолети „Скорпион“, две пушки помпи „Маверик“, взривни вещества, боеприпаси и др.

При претърсване на склад на 23 февруари 2019 г. са открити и иззети още оръжия, боеприпаси и пиротехнически средства.

В различни заседания на Специализирания наказателен съд обвиняемите се признаха за виновни по всички повдигнати им обвинения, включително за това, че от началото на юли 2016 г. до 30 ноември 2018 г. са се сговорили да вършат в страната престъпления по чл.337 и чл.338 от НК (престъпление по чл.321, ал.6 от НК). Делото е приключило с одобрени от Специализирания наказателен съд споразумения, които имат последици на влязла в сила присъда.

Лаура Кьовеши ще е в България в четвъртък по покана на главния прокурор

Предишна новина

З години затвор получи мъж за изнасилване, грабеж и закана за убийство

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  О.Р.подп.Николай Марков | нерегистриран
  0
  0

  Военната ни прокуратура е по-голямо дъно от гражданската, защото тя е пряка нейна производна. Там е пълно с калинки, вуйчовото и чичовото – куц отбор от нефелни същества облечени във военни униформи. Затова, какво ще разследват тези кривокраките и какви изводи ще правят за инцидента със загиналия пилот – това ще бъдат пълни глупости.

  Дотогава ще гледаме и слушаме по всички политически /разбирайте всички национални/ телевизии оядените до спукване бивши и настоящи министри на отбраната, които още на първия месец в това министерство се качиха на възможно най-скъпите джипове „Мерцедес“, тяхна собственост, регистрирани на разни фирми, свързани по специални договори с министерството. Ограбиха буквално военните имоти, построиха си хотели из цялата държава, купиха си имоти в няколко държави по света, унизиха българската хилядолетна държава. Изплюха се в лицата на всеки данъкоплатец! Ще слушаме и най-случайния човек Ненчев, който от земеделски партиен полазник се прероди в говорител на отбраната и пръв разбирач в републиката. Без да е прочел и една книга по темата, нито да е учил за това. Разбирате ли докъде сме стигнали – дъно, под което има само тиня.

  С уредени 30 часа на месец нальот на нашите пилоти, политиците и министрите извършват договорено убийство на тези офицери. Ако има и грам справедливост в тази страна, всички минали през министерското кресло на отбраната дебелогъзи пръдльовци, трябва да бъдат набутани в затвора „Белене“ до края на живота им. Не само заради този смъртен случай /убийство/, а заради тежка корупция, злоупотреби в особено големи размери, злоупотреби с власт, тенденциозно заплашване на националната сигурност и тоталното съсипване на българската армия. Тези най-малки между нас човечета, нямат място нито в политиката, нито между нас гражданите. Мястото им е в затвор с тежък режим, без право на обжалване.

  Моят личен съвет към всички български пилоти е да напуснат редовете на българската армия и да си живеят живота. Живейте, момчета, вие го заслужавате! Да не позволяват да ги сапунисват с родолюбие, военен дълг и прочее глупости, които отдавна не означават нищо. Нека се огледат около себе си и да видят, че около тях и над тях всичко живо краде и лъже. Няма смисъл от саможертва, когато тя не е в сърцата на всички по веригата. Вървете в далечни страни и взимайте по 12 000 долара заплата да пръскате царевица с нови селскостопански самолети, но не умирайте безсмислено за българската ограбена от политици и бандити държава, която не ви цени. Така се случи, момчета – нямаме шанс! Тук вече няма и смисъл, освен една – да оцелеем до денят на страшния съд. Ще потрябваме.

  А на политиците ще кажа едно – ще дойде и вашия ред. Винаги идва.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.