Двама от тримата задържани висши антимафиоти остават в ареста


Двама от тримата задържани висши антимафиоти остават в ареста. Според съда има опасност Цветан Панков и Кирил Ванков от ГДБОП да извършат престъпления навън, както и обосновано предположение, че са автори на престъпленията, в които са обвинени, съобщи NOVA.

Обвиняемата Василена Фикирийска остава без мярка, защото според съда нямала отношение към групата.

Според събраните данни подкупите стигали до Цветан Панков чрез свидетел. Според прокуратурата, наркопласьори плащали на обвиняемите Панков и Ванков, за да няма акции срещу тях, а срещу конкурентите им. Според прокуратурата, има висока степен на обществена опасност и е възможно обвиняемите да повлияят на свидетели, ако са на свобода.

По-рано пред съда Цветан Панков заяви, че са искали по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража. Защитата му заяви, че той има множество отличия, а срещу него и колегите му свидетелстват престъпници. Имал и високо кръвно.

Кирил Ванков пък заяви, че много от свидетелите са му "изключително ядосани", защото са били задържани при операция под негово ръководство. „Не позволявай те на организираната престъпност да се разправя с тези, които им създават проблеми", каза още той.

Обвиняемата Василена Фикирийска е сочена от прокуратурата за интимна приятелка на Панков. Тя заяви, че не разбира как е участвала в схемата, а според защитата й е обвиняема само, за да има обвинение за организираната престъпна група, в която по закон трябва да участват повече от 2 лица. И тримата обвиняеми настояха пред съда да им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Пристигащите в Кипър българи вече трябва да представят документ за отрицателен тест за коронавирус

Предишна новина

"Ролинг Стоунс" не искат Тръмп да ползва техни песни на митинги

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.