Двама прокурори и призовкарка със специални награди за отлична работа

Двама прокурори и призовкарка със специални награди за отлична работа
снимка:БГНЕС

Ваня Савова от Окръжна прокуратура-Плевен и Донка Мачева от Окръжна прокуратура-Велико Търново получиха отличие „Личен почетен знак първа степен – златен“  от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от държавното обвинение.

Прокурорската колегия отличи Ваня Савова, която до началото на декември заемаше длъжност „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Плевен за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Савова вече е освободена от заеманата длъжност, поради пенсионирането й. Дългогодишният ѝ стаж като прокурор е придобит на всички нива - прокурор в Районна прокуратура-Плевен, в Окръжна прокуратура – Плевен, Върховна административна прокуратура и Върховна касационна прокуратура, като от 2017 г.  до пенсионирането ѝ е окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Плевен.

С отличие „Личен почетен знак първа степен – златен“ от Прокурорската колегия е наградена и Донка Мачева – заместник на административния ръководител Окръжна прокуратура – Велико Търново за безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Поощрението е на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ и ал. 3, т. 1 от Закона за съдебната власт, във връзка с чл. 304, ал. 1 от Закона за съдебната власт. През дългогодишната си кариера, Мачева е била прокурор и районен прокурор на Районна прокуратура – Велико Търново, а след това прокурор и заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Междувременно, за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения, с отличие „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“ и предметна награда, със заповед Иван Гешев беше наградена и Татяна Ямакова-призовкар в Апелативна прокуратура – Велико Търново. Наградата е по предложение на Таня Недкова, административен ръководител, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Тръново.

Почетният знак и грамотата бяха връчени тържествено от апелативния прокурор Таня Недкова пред целия колектив на изпращането на дългогодишния съдебен служител, при спазване на задължителните противоепидемични мерки.

Татяна Ямакова започва работа като призовкар в Апелативна прокуратура – Велико Търново през 1998 г., като има над 22 години трудов стаж. В работата си на тази длъжност се отличава с експедитивност, комуникативност и способност да работи в екип. При периодичното атестиране от всички административни ръководители на Апелативна прокуратура – Велико Търново винаги е получавала най-висока оценка и максимален резултата по въведените критерии. Получила е най-високия първи ранг. Сред прокурорите и съдебните служители се ползва с авторитет и проявява колегиалност и сътрудничество. Тя е всеотдаен служител и с желание и професионализъм изпълнява преките си задължения, като се отличава с прецизност, скромност, дискретност и с поведението си сред колегите и в обществото отстоява престижа на съдебната власт.

Още по темата

Прокуратурата отново призова колегите си да дарят кръвна плазма

Предишна новина

Съд отмени глоба на шофьор, сниман да лети с 239 км/ч, МВР ще плаща 600 лв.

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

  1. 1
    Поздравления | нерегистриран
    8
    0

    Но това е нелепо. Същото беше в Комсомола. Не ви ли е срам?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.