Двама телефонни измамници отиват в затвора


Двама телефонни измамници от четиричленна банда отиват в затвора за 11 месеца, реши Районният съд в Горна Оряховица.

Прокуратурата и съдебният състав приеха покаянието на мошениците. Държавното обвинение сключи споразумение с тях, което бе одобрено от Темида. 25-годишният търговец на дървен материал с девет присъди Кольо Николов ще лежи четири месеца в затвора, а "съдружникът" му в схемата Иван Димов ще е със седем-месечен престой. Условна присъда от 1 година лишаване от свобода получава третият член на бандата Георги Георгиев. Четвъртият участник не е привличан към отговорност – той е известен с прякора си Пешо Бирата и снабдявал измамниците със сим-карти за мобилни телефони за по 25 лева бройката.

Измамата била извършена в навечерието на миналогодишните коледни празници. Мошениците започнали да се обаждат на случайни стационарни телефони във Велико Търново. Разказвали на хората, че техни роднини от чужбина им пращат важни документи по куриер, но за освобождаването им била начислена такса от 600 евро. На примката се вързала пенсионерка от Велико Търново. Тя дори отишла в съседния град Горна Оряховица, за да предаде парите. Вместо документи, тя получила кутия с обикновени вафли.

Два са основните фактори за леките присъди на измамниците – от една страна те направили пълни самопризнания, а от друга върнали парите на пенсионерката.

За "Ало, Ваньо" и за "двата Бисера" са платени по 5000 лв.

Предишна новина

Бивш високопоставен руски полицай се самоуби по време на разпит

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.