Двама в ареста за смъртта на студента Стоян Балтов

Двама в ареста за смъртта на студента Стоян Балтов
Жертвата Стоян Балтов

Софийският апелативен съд остави в ареста и двамата обвиняеми за смъртта на 20-годишния студент по медицина Стоян Балтов. Решението на магистратите, взето във вторник, е окончателно.
Миналата седмица Софийският градски съд (СГС) пусна Александър Данаилов срещу 500 лв. парична гаранция поради липса на доказателства, че е удрял Балтов. СГС остави в ареста приятеля му Вили Георгиев. На този етап двамата са подведени под отговорност за неумишлено причиняване на смърт след телесна повреда.
Пред въззивната инстанция прокуратурата е представила нови доказателства – разпити на свидетели, които видели как Георгиев няколко пъти ритал силно в главата Стоян, който бил паднал на земята и как Данаилов се включва в побоя. Освен това експертиза доказва, че по жертвата има отпечатъци от лявата маратонка на последния.
Извършените експертизи показват, че Балтов е получил 11 удара в областта на главата.
Засега разследването е установило, че само Георгиев и Данаилов са имали физически контакт с починалия студент. Другите три момчета от компанията им са нападнали приятеля на Стоян.
При произнасянето си съдебният състав допълни, че решението не е повлияно от медийния интерес или други фактори.
20-годишният студент по фармация Стоян Балтов бе убит при побой пред дискотека "Амнезия" в Студентски град на 5 декември. След убийството му последваха масови мирни протести на ученици, студенти и учители в София и Сливен.

 


 

 


Още по темата

Пиян шофьор, пратил приятел в кома, застана пред Темида

Предишна новина

Издателство "Сиела" организира дискусия на тема "Корупция"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.