Двамата столични полицаи опитали да присвоят печалба от тотото на възрастна жена, обрана по-рано в трамвая

Двамата столични полицаи опитали да присвоят печалба от тотото на възрастна жена, обрана по-рано в трамвая
При операция на Дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР със съдействието на Софийска районна прокуратура са задържани двама служители на МВР, Снимки: МВР

Двамата столични полицаи, които вчера бяха арестувани при акция на Вътрешна сигурност на МВР, са опитали да си присвоят 12 000 лева на възрастна жена, която станала жертва на джебчийска кражба в трамвая. Това съобщи днес на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Потърпевшата била обрана в началото на месец януари в трамвай - задигнали й портмонето, личната карта, малка сума пари и печелив тотофиш. Той бил в нея, защото когато опитала да си вземе печалбата, й обяснили, че това може да стане само от централния офис на тотализатора, а парите могат да бъдат получени само по банков път.

След кражбата жената подала сигнал в Трето районно управление. След като получил преписката по случая обаче, вместо да започне разследване, зам.-шефът по нерегламентиран начин я препратил на свой приятел, началник на група в сектор "Джебчийски кражби" в СДВР.

След това започнал комуникация с тотото и дори опитал да депозира печелившия фиш, като дал своя банкова сметка, на която да бъде изплатена печалбата. До това обаче не могло да се стигне, тъй като директорът на СДВР установил нередности по преписката и подал сигнал.

При ареста на двамата в зам.-шефа на Трето РУ, чието име не се съобщава засега, бил открит печелившият фиш. Освен това се оказало, че той е снимал с телефона си преписката.

"Двамата полицаи са обвинени във вещно укривателство. В събота ще бъде поискан постоянният им арест", уточни зам.-районният прокурор на София Иво Илиев.

"Имаме воля да арестуваме корумпираните служители на МВР", заяви пък директорът на Вътрешна сигурност Стефан Банков.

"Пострадалата възрастна жена е бедна, сама се грижи за малко дете", добави прокурор Милева.

 

ВСС одобри идеята правителството и всички министри да могат да искат тълкуване от ВКС и ВАС

Предишна новина

Костов промени ГПК и отне правото на прокуратурата да иска разваляне на незаконните приватизационни сделки

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Студент | нерегистриран
  4
  -2

  Интересно по кой текст от НК им е обвинението?

 2. 4
  | нерегистриран
  4
  0

  Тия съвсем са изпростели, да я докарат дотам, че да ползват печеливш тото фиш, по-интересното е манталитета им на действие и колко пъти и за какво са прилагали схемите си, нищо не казват какви суми са намерили при претърсване и изземването от домовете им...мълчат от Вътрешна сигурност, щото си е срамно

 3. 3
  Дс | нерегистриран
  1
  -2

  Според мен са се нахакали на СРС, челно

 4. 2
  ?!? | нерегистриран
  5
  -1

  Опит за вещно укривателство на сумата, която предстояло да бъде изплатена?!?

 5. 1
  | нерегистриран
  14
  -2

  Вкрайна сметка как откраднатият по-рано фиш се е оказал в полиция..?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.