Две години затвор за оскверняване на националния флаг за собственик на старозагорски сайт

Две години затвор за оскверняване на националния флаг за собственик на старозагорски сайт
Михаил Михайлов, който запали българския трибагреник и уринира върху него, Факсимиле: Youtube

Специализираният наказателен съд наложи наказание от две години затвор на Михаил Михайлов, който преди три месеца и половина бе обвинен от Специализираната прокуратура за оскверняване на националния флаг и за хулиганство, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

На 3 юни 2018 г. мъжът публикува в социалните мрежи клип, в който се вижда как недалеч от столичната Съдебна палата самият той пали националнен трибагреник, после го хвърля на земята и уринира върху него. Михаил Михайлов, който е собственик и главен редактор на старозагорски сайт, сам е заснел видеото и твърди, че действията му са в знак на протест срещу съда и прокуратурата у нас. Няколко часа по-късно мъжът бе задържан и обвинен.

Резултатите от насрочената по делото съдебно-психиатрична експертиза показаха, че Михайлов не страда от психично заболяване и може да отговаря за деянията си. Съдът прие представените от прокуратурата доказателства и го призна за виновен. Михайлов остава в ареста, след като две съдебни инстанции уважиха искането на Специализираната прокуратура да бъде задържан под стража.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Още по темата

Търсят съдии за Националните съдебни мрежи за международно сътрудничество по наказателни, граждански и търговски дела

Предишна новина

Ветко Арабаджиев официално не притежава нито един имот или автомобил

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  нерегистриран | нерегистриран
  3
  -1

  А какво ще кажете за случая с Мишо Шамара и авера му,които сравниха част от българското знаме с месечен цикъл.Всички ръкопляскаха тогава,включително и Главния прокурор-настоящ конституционен съдия,а и медиите-та чак се стигна до нападки на прокурора,образувал проверката?

 2. 3
  | нерегистриран
  1
  -11

  Я да питам-в ноторния случай, като прокурор нападна и удари дете-и то пред училищна лавка-излязохте с постановление,че случая е от частен характер(какъвто очевидно не е). Разбрира се, ако беще се случило друго-да е нападното и ударено магистраскто синче присъдата нямаше да закъснее.  Още ли ще спорите,че единственото решение е Грузинското-закриване на съд и прокуратура , и учредяването им наново. Или Румънското -два затвора има със съдии и прокурори-и румъния върви уверено напред. Или Албанското-в последните месеци джипката всяка вечер отвежда където трябава самозабравили се от системата-да сте чули за протести , възражения от САЩ и западни демокрации.Напротив -след всеки пореден арестуван албански съдия или прокурор следват аплодисменти от запада. Албания дори е без КС(не коментираме,че не ев съдебната власт, а как се действа)-половината съдии от албанския КС са отведени в поиследните месеци,където трябва, под бурното одобрение на запада. Процеси на очистване текав Сърбия, Хърватия, УЕнгария, Полша, Турция. В целия регион текат чистки в съдебнатd система-без западът да може да направи почти нищо(давали Полша на съд-голям прас), само в България нищо не се случва.

 3. 2
  направо разбиха | нерегистриран
  1
  -8

  организираната престъпност

 4. 1
  | нерегистриран
  3
  -15

  Много сте бързи. Странно. П ростестира човек против вашето беззаконие, и бързата разправа не закъснява-протестът е бил заради безобразията на съда и прокуратурата, и срастването им с престъпността.

  А каква е присъдата за множеството милиционери, които на 4 ноември 2015г извършиха почти метеж. Думата метеж не я казвам аз, а я каза тогавашен депутат, тогава и лица с позиции на държавата заявиха ,че извършеното от редица милиционери тангира към текстове от кодекса-е нищо не им се случи. Със сила принудиха властта да промени свое решение. Бяха блокирани Орлов мост(където граждани бяха заплашвани и обиждани-"бегай да лапаш к. на Б."-думи на милиционер, заснети и качени в интернет пространството), магистрали, Аспарухов мост, КПП-та. И сравнете как като протестираха фермери и миньори през 2008 скоропостижно бяха осъдени, а преди това добре понабити. нещо мерите с двоен аршин.

  За сведение-в САЩ да гориш знамето на е престъпление(и то говорим за най-полицейската държава-САЩ), а израз на правото на мнение. Проверете.

  По случая-присъдата е пресилена(ако не е осъждан преди-необяснима), дори и да бъде осъден следва да е условно, а ако е бил осъждан си има начин да се отиде към пробация. Просто сравнете с липсата на реакция при милиционерските безредици от 4 ноември 2015 г и сега. Прекалено е.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.