Един достоен съдия: Ваня Пунева от ВАС се пенсионира

Един достоен съдия: Ваня Пунева от ВАС се пенсионира
снимка:БГНЕС

Съдия Ваня Пунева от Върховния административен съд (ВАС) се пенсионира. Това стана след решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Дългогодишният магистрат получи и отличие „личен почетен знак първа степен – златен“, както и парична награда в размер на 1000 лв.

Пенсионирането на съдия Пунева очаквано обяви председателят на ВАС Георги Чолаков, който изказа огромно благодарност към колегата си за отдадеността и положените огромни усилия през годините.

„Ваня Пунева я познавам много отдавна. Бяхме състуденти в университета. Един достоен съдия, който се отнасяше изключително сериозно към задълженията на съдия, както и на председател на отделение. Скромен тих, почтен и коректен човек. Пожелавам й много здраве да има и да продължава да бъде с този добър, бодър дух, както досега“, посочи и представляващият ВСС Боян Магдалинчев.

Съдия Ваня Пунева завършва право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 1981 г. От 1983 г. до 1997 г. работи в Районния съд в Златоград. Била и негов председател. От 15 декември 1997 г. е съдия във ВАС, работила е и като председател на отделение. През последните години разглежда дела, свързани с държавната и общинската собственост, местното самоуправление и местната администрация, бежанците, реституцията по Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти, производства по заповеди на областни управители, актове за установяване на публични държавни вземания и др.

Още по темата

Магистрати и служители искат ваксинация и за семействата си

Предишна новина

НИП изобличи Лозан Панов в безпринципност

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.