Един от битите край НДК заплаши да съди охраната


Жената, публикувала клипа с насилие на охранители над младеж в център на София, вече е разпитана от полицията. Единият от тях заяви пред NOVA, че ще подаде жалба срещу служителите на реда. Това е 35-годишният Сергей Павлов, според когото той и приятелят му просто били заспали на масите в заведение за бързо хранене.

Двамата младежи, които според МВР са били в неадекватно състояние се издирват, тъй като не са намерени на адресите си, предаде NOVA.

Стана ясно, че те са криминално проявени. Единият младеж е осъждан за притежание на наркотици.

Според свидели те спaли по масите в заведение за бързо хранене точно зад НДК, персоналът не могъл да се справи с тях и натиснал бутона.

Пристигнали охранителите, които изкарали младежите от заведението и последвала словесна и юмручна свада, както се вижда от видеото.

Според разказа на охранителите момчетата са проявили агресия спрямо тях - отправяли са им обиди и заплахи.

Образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанесен побой. Иззети са записи от заведението за бързо хранене и са разпитани служителите.

Служебният министърът на вътрешните работи Пламен Узунов разпореди на главния секретар на МВР да направи незабавна проверка. Станало ясно, че около 13.45 ч. двама младежи влезли в заведение за бързо хранене в района на НДК, персоналът не могъл да се справи с тях и извикало охраната. На тел. 112 е подаден сигнал за насилие, но двамата младежи не са подали жалба.

"Нужен е адекватен закон за охранителната дейност, защото такъв няма.

Много е сложно да се каже кога сме си превишили правата

и кога не", обясни в "Здравей, България" Ивайло Христов, ръководител на мобилните екипи на охранителната фирма "СОТ 161" за София.

Той отрече ръцете им да са били връзвани, както се вижда на видеото, както и да са били задържани. Целта е било единствено да бъдат изведени от заведението.

Директорът на 4-то РУП-София Тeменужка Капчина обясни, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанесен побой. Иззети са записи от заведението за бързо хранене и са разпитани служителите.

Започна мегапроцес срещу 269 гюленисти

Предишна новина

Румънският президент поведе протеста в защита на борбата с корупцията

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.