Едно от делата срещу Вальо Топлото върви към финал

Едно от делата срещу Вальо Топлото върви към финал
Божидар Джамбазов

Процесът за присвояване срещу бившия шеф на "Топлофикация"-София Валентин Димитров ще продължи на 13 януари и има вероятност тогава да приключи. Това каза наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов в сряда след края на заседанието. Подсъдими по него са още Георги Рогачев, Емил Антонов, Лина Абланска и собственичката на фирма "Шибър" Мая Стоилова.
На следващото заседание ще бъдат изслушани експертизите, назначени на досъдебното производство. Те се отнасят за всяка една от фирмите, които са предмет на разследване по това дело, допълни Джамбазов. Експертизите трябва да установят сумите, за които обвинението твърди, че са били източени от "Топлофикация".
Според Джамбазов ще бъде разпитан свидетеля Николай Давидков, който е призован от държавното обвинение. В четвъртък човекът не се е явил поради болест.

 

КОМЕНТАР

Ако "котка не мине пътя" на съда, на 13 януари 2009 г. може да чуем присъда по едно от знаковите дела у нас, което се следи и от европейските експерти. А ако присъдата е ефективна, то тогава ще може поне малко да се похвалим с него. Наистина, съдебната власт няма да успее да изпълни докрай заръката на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова да има окончателно решение, но все пак не бива да ни е срам от това дело. Не за друго, а защото то почна на 31 октомври 2008 г. и има вероятност да приключи на първа инстанция за два месеца и половина. И това ако не е бързо производство, здраве му кажи.

 


 

 


Още по темата

Множество операции за престъпления по еврофондове

Предишна новина

Прокуратурата подхвана кмета на Дупница

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.