ЕК все още чака напредък в правосъдието у нас

ЕК все още чака напредък в правосъдието у нас
Министърът на правосъдието Миглена Тачева

Министърът на правосъдието Миглена Тачева се срещна в сряда с Джонатан Фол, генерален директор на Генерална дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност" в Европейската комисия (ЕК).
Миглена Тачева е уведомила госта си за изготвените промени в Законите за съдебната власт и за специалните разузнавателни средства и в НПК. Правосъдният министър е признал, че у нас все още има проблем с качеството на разследването.
От своя страна Джонатан Фол е казал, че не го интересуват конкретни дела, а резултатите от работата на съдебната система като цяло.
"Европейската комисия иска да види как в България законите се прилагат справедливо и строго по отношение на всички", допълнил Фол. Според него още било рано да се каже дали има опасност от налагането на предпазна клауза по глава "Правосъдие и вътрешни работи" за страната ни. Първо искал да се убеди дали наистина постигаме някакъв напредък и то не хартия, а на практика.
Следващият доклад на Европейската комисия се очаква през януари 2009 г., който ще е междинен. А в края на юни или началото на юли догодина ЕК ще публикува редовния си доклад за напредъка на страната ни в областта на вътрешните работи и правосъдието.
 

 


 

 


 

 


КОНФЕРЕНЦИЯ

Предишна новина

Пишат нови правила за отпуските на затворниците

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.