EK за протестите у нас: Държавите имат право да предприемат съответните законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред

EK за протестите у нас: Държавите имат право да предприемат съответните законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред
снимка:БГНЕС

Европейската комисия (ЕК) коментира действията на българските власти по опазване на обществения ред във връзка с нерегламентираните блокади на ключови кръстовища в София и други големи градове.

На пресконференция в петък говорители на Комисията посочиха, че всяка една от държавите членки на Европейския съюз има право да предприема съответните законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред. От ЕК естествено призоваха и за спазване на правата на демонстрантите и за умерена намеса на полицията в изявите им.

"Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в държавите от ЕС; държавите имат право да предприемат съответните законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред", заявиха от Европейската комисия.

На въпроси относно това дали ЕК смята, че трябва да осъществява допълнителен надзор за правата на протестиращите у нас, от там отговориха, че това не е необходимо, като националните правни системи имат достатъчен капацитет, а и правомощия, да следят за спазването на правата.

Говорителите на ЕК отново припомниха вече добре известната констатация в последния мониторингов доклад за страната ни, че "общата оценка в последния доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България е, че напредъкът на страната е достатъчен за изпълнение на целите, поставени при приемането на държавата в ЕС".

Комисията подчерта и друг известен факт – че в рамките на Съюза предстои да заработи нов механизъм, който ще следи за върховенството на закона и борбата с корупцията във всички държави членки. Като очаквано – всяка една от тях ще трябва да продължи да спазва принципите на общността и общите ценности. Преходът към новия механизъм за наблюдение на върховенството на закона в ЕС ще даде възможност на комисията да продължи работата с България“, коментираха от ЕК.

ЕК работи на основата на механизми, които следят постоянните предизвикателствата пред върховенството на закона. С новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона“, добавиха говорителите на Комисията.

Първи гражданскоправен спор за родителски права ще бъде разгледан в новооткрития Център по медиация към Окръжен съд – Добрич

Предишна новина

Самопризнания: „Отровното трио“ платило на нападателя на Полина Паунова?!

Следваща новина

Коментари

34 Коментара

 1. 34
  Alexhax | нерегистриран
  0
  0

  Компания Азия-Трейдинг оказывает услуги по сопровождению внешнеэкономической деятельности предприятий.

 2. 33
  Клаус Ернст, депутат в Бундестага и зам.председател на групата за приятелство с РБ в германския парламент | нерегистриран
  1
  -2

  ПРИЗОВАВАМ ЕС ДА ПОДКРЕПИ БОРБАТА НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ПРАВОВА ДЪРЖАВА
  23.08.2020 Г.
  Най-големият проблем в България е корупцията и пълзящото премахване на правовата държава и разделението на властите, до което води автократичното поведение на министър-председателя. Пред ЕС той се представя в най-прекрасна светлина, а в същото време си сътрудничи с корумпирани олигарси. Съмнителният главен прокурор Иван Гешев, определен от него, не разследва престъпни афери в лагера на Борисов, а вместо това предпочита да притиска президента Румен Радев, издигнат от друга партия, който освен това критикува Борисов. В една правова държава такова нещо е недопустимо.
  Подкрепям протестите и желанието за промяна в България, но е ясно, че борбата с корупцията ще бъде дълга и трудна. Със сигурност трябва да се използва възможността за ново начало, която дават едни нови избори. След толкова много години, прекарани в "системата Борисов", хората с основание са се надигнали срещу мафиотските структури, срещу злоупотребата с власт и шуробаджанащината.
  Но ще трябва доста време, докато се демократизира съдебната система и докато борбата срещу корупцията започне да дава резултати. Защото тази корупция е дълбоко вкоренена в самата система.
  За да се възстанови върховенството на закона в България, ще са необходими наистина голяма издръжливост, както и подкрепа от страна на ЕС. Управляващите в България пренебрегват демокрацията и правовата държава. Борисов се опитва да запази властта си. Той и приближени нему олигарси контролират медиите. Съдебната система вече не е независима, тя се подчинява на интересите на Борисов и е под негов контрол. Тъкмо по този начин той обезличава демократичните институции и разделението на властите. Но много от българите са на различно мнение. За разлика от него, хората в България нямат проблем с демокрацията, тъкмо обратното: десетки хиляди излязоха на улицата в подкрепа на демокрацията и правовата държава, рискувайки да станат жертва на полицейско насилие и преследвания. Призовавам ЕС да подкрепи този процес. Евросъюзът трябва да настоява за налагането на върховенството на закона и разделението на властите в България. Най-добре ще го постигне, ако продължи с Механизма за сътрудничество и проверка и по този начин придаде допълнителна тежест на исканията на демонстрантите. Подкрепям парите от еврофондовете да бъдат обвързани с върховенството на закона, а мониторингът за България да остане. Когато се отпускат европейски фондове, на първо място трябва да се следи за върховенството на закона. В противен случай самият ЕС ще носи част от вината, когато – както в България – корумпирани политици си строят вили с пари на ЕС, вместо да ги инвестират за стопанския възход на страната.
  Разбира се, мониторингът над България трябва да остане, защото положението в страната наистина е сериозно. Дори ако действително има смяна на властта, ние и занапред ще имаме достатъчно основание да наблюдаваме България много внимателно и безкомпромисно.

 3. 32
  Колега, 😀 | нерегистриран
  6
  0
  До коментар #18 от "адвокат–сак | нерегистриран":
  До "Адв.Хаджигенов | нерегистриран 07 Август 2020, 16:00"Хайде , де- ЧАКАМ да ми отговорите на въпросите! Публикували сте този коментар под ВСЯКА статия- ЧАКАМ да посочите защо считате незаконните блокади на софийските кръстовища, за мирен ЗАКОНЕН протест...Да не се озорихте нещо;) Така и така нищо не вдявате от моя коментар- какво каза "юристът" хаджигенов- КЪДЕ ТОЧНО В КРБ, РКС И ЕС ЗАКОНОДАТЕЛСТВО Е ВЪЗВЕДЕНО В ПРАВНА НОРМА ПРАВОТО НА ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ, ТА ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ТО Е КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ Е ЕДНАКВО С ПРАВОТО НА МИРЕН ПРОТЕСТ, ЧЕ ВСЕКИ ЕС ГРАЖДАНИН ИМА ЗАКОННОТО ПРАВО НА НЕГО? Питате ''....Как точно нарушаваме конституцията, след като упражняваме правото си на мирен протест. ....'' Ако действително сте лицето хаджигенов, моля посочете ТОЧНИЯТ КОНСТИТУЦИОНЕН ТЕКСТ И ТОЧНОТО РКС, в които ясно се посочва, че в правото на мирен протест се включва и т. нар. гражданско неподчинение и че гражданското неподчинение е конституционно защитено право:) После ще Ви замоля да публикувате онзи нормативен текст от действащото българско и ЕС законодателство, който дава юридическа дефиниция на словосъчетанието '" гражданско неподчинение" и който прогласява гражданското неподчинение като изрично човешко право, което е конституционно прогласено в КРБ и се приема от българската и европейската правна мисъл и правна теория, за законно.Ако не можете да направите това, то значи тезата Ви е не просто една неистина, една ЛЪЖА, а е и ясен знак за "професионалните" Ви "юридически "знания :) Моето твърдение е, че в нито един нормативен акт от българската йерархия на нормативните актове, не съществува; не се среща; не е описано съдържанието и не е дадено юридическо определение / тълкувание на словосъчетанието " гражданско неподчинение". :)
  Що се отнася до точният отговор на въпроса Ви, а именно "...Как точно нарушаваме конституцията, след като упражняваме правото си на мирен протест....'' , отговорът е много прост- нарушавате конституцията чрез ваши собствени умишлени волеви актове- ваши действия, изразяващи се в противоконституционно и незаконосъобразно разполагане на палатки , шатри, столове, маси, софри, 3местни канапета, както и на вашите собствени тела, върху пътната настилка, с което създавате препятствия и невъзможност за правилното функциониране на кръстовищата като публична общинска собственост, предназначена за трайно задоволяване на нуждите на населението за превоз на пътници и товари с мпс-та и ппс-та. Наличието именно на тази невъзможност за пресичане на кръстовищата с мпс-та обуславя и фактът на извършеното нарушение на конституционното право на свобода на придвижване на всички останали граждани, извън кръга на закононарушителите- окупатори. А самата конституция - чл.6 , ч.57 ал.1 и ал.2 и чл. 58 от КРБ- ВИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАЧИТАТЕ ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ, а НЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ДРУГИТЕ, че те трябва да се съобразяват с вашите права и за това за тях, видите ли, не е проблем да изтърпят '' дребното неудобство'' от вашата незаконна окупация на кръстовищата в София.

  Вие сериозно ли чакате юридически обоснован отговор? Това клише за “конституционно право на гражданско неподчинение” се използва за мотивиране на участниците в симулакрума, за да се чувстват свободни от отговорност за противозаконните си действия, а в личен план да се проектират като морални стожери на обществото и т.н.
  Тезите на Х.Д. Торо, а и на Махатма Ганди са аргументирани сходно: гражданското неподчинение е допустимо, когато всички законови средства са изчерпани. Няма правна норма.
  Институционалното и партийното одобрение, изразени пряко или чрез мълчаливо съгласие с т. нар. гражданско неподчинение са за сметка на останалите граждани, чиито конституционни права на свободно придвижване следва да бъдат дерогирани😲
  Ако питате бившия съдия и настоящ общински съветник Методи Лалов, барикадите по централни градски кръстовища са тъждествени на ремонтите им, които даже били много по-дълги...
  Приятен ден!

 4. 31
  *********************************-******************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 30
  | нерегистриран
  5
  -1
  До коментар #23 от "адв.Стефан Левашки | нерегистриран":
  Безплатен юридически съвет към момчетата и момичетата от полицията и жандармерията, които ще бъдат изпратени да се разправят с протестиращите.
  Не всяка заповед на вашите началници е правомерна, протестиращите също имат права.
  Вашите действия се заснемат непрекъснато от стотици телефони на протестиращи и фотоапарати и камери на журналисти и не можете да останете анонимни.
  Защитавал съм десетки полицаи в кариерата си на наказателен адвокат, няма друга професия, в която преките началници да се отказват толкова бързо от подчинените си и да ги оставят да се оправят сами когато им повдигнат обвинение, не може да разчитате нито на тях, нито на синдикатите си.
  Последно, дори осъждане по реда на чл. 78а от НК – т.е. освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба, е достатъчно да бъдете уволнени от работа.
  Така че, мислите с главите си, не бъдете еничари, протестиращите са Ваши съграждани, а не врагове.

  Чак и безплатен съвет? Как ти се отпусна душичката да е без пари?

 6. 28
  ДАР | нерегистриран
  3
  -6

  Според източник от Вашингтон, български политик и олигарх е разследван от Конгреса на САЩ (The United States Senate's Committee on Homeland Security and Governmental Affairs - HSGAS) за публична корупция чрез финансиране на американска лобистка компания със средства с неясен произход, които са предназначени за корумпиране на американски политици. През месец февруари на 2020 г. Международният отдел на FBI (International Corruption Unit) засича прехвърляне на големи суми пари към американската компания, за които има основателни подозрения, че отново са предназначени за влияние над американски политици. Във фокуса на разследването е българският политик и олигарх. Парите са прехвърляни от компанията Soda Communications Bulgaria към американската Blue Star Strategies. Във връзка с това разследване на Конкреса на САЩ има запитване от The Wall Street Journal към HSGAS: дали огромните суми пари към Blue Star са изплащани от полулярен български политик и олигарх? С Делян Пеевски се свързва компанията "Дореко комерс", която имаше търговски договор с "Юрий Гагарин" и продаваше продукцията му. Собственикът ѝ от Британските Вирджински острови Doreco Limited си създаде и рекламната агенция "Сода комюникейшънс" през 2014 г., която веднага започна да обслужва "Булгартабак". "Дореко комерс" е собственик и на "Принт трейдинг" - дружеството-инвеститор в печатница на медиите на Делян Пеевски и майка му Кръстева.
  Източникът изтъква още, че на фона на разследванията на САЩ и продължаващите 32 дни антиправителствени протести в България, оставката на българският министър-председател Бойко Борисов, свързван в САЩ с Делян Пеевски, е очаквана до дни. Цялата западна преса е залята с публикации, сочещи Борисов като нарицателно за политик и държавник, символ на корупцията и беззаконието в България и Европейския съюз (ЕС). Той е пример за това - какво всеки един имащ власт или стремящ се от тук нататък към властта не трябва да бъде и поради всичко това предсрочните избори в България ще бъдат скоро факт.

 7. 27
  Павлов | нерегистриран
  6
  0
  До коментар #16 от "адвокат–сак | нерегистриран":
  Незаконното окупиране на публична общинска собственост- кръстовищата в София, НЕ Е насочено срещу властта. То е насочено срещу ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕПРОТЕСТИРАЩИ ГРАЖДАНИ. Окупацията на Орлов мост НЕ затруднява властта, а само и единствено гражданите. В такъв случай, БЛОКАДИТЕ НА КРЪСТОВИЩА СА НАСОЧЕНИ ПРЯКО СРЕЩУ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕПРОТЕСТИРАЩИ ГРАЖДАНИ И ПРЯКО НАРУШАВАТ НАШИТЕ ПРАВА, А НЕ ПРАВАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ЗА ТОВА ПРЕДИЗВИКВАТ ОМРАЗА. Следователно- ако не искате да има гражданска война и ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ да излезем с мпс-тата си евро-6 да ИЗЧИСТИМ НЕЗАКОННО САМОСТРУПАЛИЯ СЕ БОКЛУК ОТ ОРЛОВ МОСТ, ТРЯБВА да се намеси мвр и ДА СИ ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА по ЗМВР.

  Напълно сте прав, колега.

 8. 26
  Бойци за свобода | нерегистриран
  3
  -10

  ТРЪГВАЙТЕ ЗА Столицата! ОРЛОВ МОСТ ще се помни, а гражданите сега пишем историята
  09.08.2020


  ТРЪГВАЙТЕ!
  БОЕЦ призоваваме бойците и непримиримите от цялата страна да тръгнат веднага към блокадите в София!
  Десетки бусове с полиция и жандармерия от Монтана, Враца, Плевен, Търново, Добрич и други области са командировани и се движат към столицата. Мафията мобилизира силите си, за да смаже протестите и блокадите. Така Борисов, Пеевски, Доган, Гешев и бандата им се надяават за спасят своят престъпен режим на мафиотска диктатура!
  СТЯГАЙТЕ СЕ И ТРЪГВАЙТЕ!
  За да устоим трябва да сме достатъчно. Утре е работен ден и наглите се надават на блокадите да има малко хора и да извършат пореден погром върху палатковите лагери на протестиращите! Тръгвайте с влакове, коли и автобуси. НЕ носете оръжия, или остри предмети, за да не давате повод на полицията да ви задържи. Възможни са проверки и обиски на багажа преди да стигнете до Орлов мост!
  Без алкохол и провокации на Моста!
  Това не е купон, като стигнем до оставките, тогава ще празнуваме! Сега трябва да останем фокусирани върху целта и да удържим блокадата, само така ще победим мафията, с вяра, последователност, твърдост и решителност!
  На място се свържете с хората от БОЕЦ, ДБ, Зелен Младост и Граждански Мегдан. Носете си вода, чадъри, храна и дъждобрани. Носете си задължително личните карти и лекарства, ако ползвате такива.
  При акция на полицията изградете жив щит- верига и се хванете един за друг, като не отсттъпвайте и не се разделяйте. Жените да снимат постоянно случващото се и да блокират бусовете и колите на полицията, ако някой бъде отведен за арест.
  Не удряйте униформени, но реагирайте и защитете всеки, който стане обект на атака, или агресия от страна на полицаи. Хващайте хората и не ги пускайте, като се дръжте и един за друг.
  ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА УСТОИМ! Обяснете на децата и семйствата си защо трябва да сте там и елате! Те ще ви разберат и подкрепят. Ще знаят, че вашите усилия са за тяхно добро. Ще знаят и видят, че имат родители, брята и сестри, които не ги е страх. Ще знаят, че за свободата се борите, а тази битка е най-чистата от всичките!
  ТРЪГВАЙТЕ ЗА СТОЛИЦАТА! НА БЛОКАДИТЕ ЩЕ ПОБЕДИМ МАФИЯТА И ЩЕ ИЗВОЮВАМЕ СВОБОДАТА СИ!
  Елате от цялата страна и заедно със столичани да спечлим тази обща битка на всички български граждани срещу злото, което ни ограбва и убива!
  ОРЛОВ МОСТ ще се помни, а гражданите сега пишем историята.
  БОЕЦ сме там!
  Споделяйте и подкрепете!
  #БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 9. 25
  | нерегистриран
  7
  -1
  До коментар #24 от " | нерегистриран":
  Изключително тъпо, грозно и манипулативно, колега! Ако имаш обратна ситуация - какво щеше да коментираш и съветваш? Ако на някой му пречи блокадата, заради това, че не може да отиде до болница заради детето си / чакай линейка в София по това време. Това не ти е Пловдив в нощно време!/, жена си и т.н. ? Заради интереси не може да се правиш на важен в тази безумна ситуация? Не е човешко и най-вече не е по адвокатски! Ама ти отдавна си загърбил принципите на професията, заради парите и облагите?

  и няма нужда да се надуваш! Познаваме те какво мекере си !

 10. 24
  | нерегистриран
  21
  -3
  До коментар #23 от "адв.Стефан Левашки | нерегистриран":
  Безплатен юридически съвет към момчетата и момичетата от полицията и жандармерията, които ще бъдат изпратени да се разправят с протестиращите.
  Не всяка заповед на вашите началници е правомерна, протестиращите също имат права.
  Вашите действия се заснемат непрекъснато от стотици телефони на протестиращи и фотоапарати и камери на журналисти и не можете да останете анонимни.
  Защитавал съм десетки полицаи в кариерата си на наказателен адвокат, няма друга професия, в която преките началници да се отказват толкова бързо от подчинените си и да ги оставят да се оправят сами когато им повдигнат обвинение, не може да разчитате нито на тях, нито на синдикатите си.
  Последно, дори осъждане по реда на чл. 78а от НК – т.е. освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба, е достатъчно да бъдете уволнени от работа.
  Така че, мислите с главите си, не бъдете еничари, протестиращите са Ваши съграждани, а не врагове.

  Изключително тъпо, грозно и манипулативно, колега! Ако имаш обратна ситуация - какво щеше да коментираш и съветваш? Ако на някой му пречи блокадата, заради това, че не може да отиде до болница заради детето си / чакай линейка в София по това време. Това не ти е Пловдив в нощно време!/, жена си и т.н. ? Заради интереси не може да се правиш на важен в тази безумна ситуация? Не е човешко и най-вече не е по адвокатски! Ама ти отдавна си загърбил принципите на професията, заради парите и облагите?

 11. 23
  адв.Стефан Левашки | нерегистриран
  5
  -28

  Безплатен юридически съвет към момчетата и момичетата от полицията и жандармерията, които ще бъдат изпратени да се разправят с протестиращите.
  Не всяка заповед на вашите началници е правомерна, протестиращите също имат права.
  Вашите действия се заснемат непрекъснато от стотици телефони на протестиращи и фотоапарати и камери на журналисти и не можете да останете анонимни.
  Защитавал съм десетки полицаи в кариерата си на наказателен адвокат, няма друга професия, в която преките началници да се отказват толкова бързо от подчинените си и да ги оставят да се оправят сами когато им повдигнат обвинение, не може да разчитате нито на тях, нито на синдикатите си.
  Последно, дори осъждане по реда на чл. 78а от НК – т.е. освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба, е достатъчно да бъдете уволнени от работа.
  Така че, мислите с главите си, не бъдете еничари, протестиращите са Ваши съграждани, а не врагове.

 12. 22
  Корнелия Нинова | нерегистриран
  5
  -13

  Функционират ли институциите в България? В криза като сегашната най-важно е те да работят и да гарантират сигурност на гражданите. Премирът Борисов се скри и остави Валери Сименов да “управлява”. Изпълнителната власт е в ступор.
  Къде е законодателната? Къде е Цвета Караянчева? Не отговаря на телефона си. Исках да я питам кога възнамерява да изпълни закона и да свика Народното събрание. Внесохме необходимите подписи и въпроси - актуализация на бюджета и насилието над протестиращи граждани и журналисти. Никакъв отговор.
  Ако са абдикирали от властта да го направят по установения ред - с оставка.

 13. 21
  адвокат–сак | нерегистриран
  10
  -1

  До 20- Сега разбирате ли мотивите на следващото Общо събрание на адвокатурата през 2021 г., да предложа нова точка 3 , в чл.5 ал.1 от Закон за адвокатурата, със съдържание " лице, което членува в политическа партия или активно се занимава с политическа дейност"...За съжаление, винаги в един момент се стига до примат на политическата дейност спрямо упражняването на адвокатската професия- както е видно от действията на манолова, дончева, хаджигенов и въпросната гунчева/ всички фамилии умишлено са изписани с малки букви- като знак на протест срещу действията им/.

 14. 20
  though cookie | нерегистриран
  23
  -3
  До коментар #2 от "адв.Елена Гунчева | нерегистриран":
  СВОБОДАТА Е НА ВЪРХА НА КОПИЕТО
  07.08.2020


  Страхът е голямо шубе. Коалицията, начело с гербоидите и практикуващите патриотинг национални предатели, решила да остане на власт. Все едно някой ги пита и иска. Наглостта на днешните политици в България няма аналог в историята. Народът им казва да се махат и ги плюе, те се хилят и казват: Дъжд ни вали!

  Няма такава наглост! Властта, че е сладка, е ясно. Но тук проблемът е много по-сериозен – страх. Също като се качиш на гърба на тигъра и се държиш за опашката. Ако се пуснеш, знаеш със сигурност какво следва. И какво и колко кратко ще ти бъде бъдещето.

  Затова сега глупостта им достига невиждани висоти. Защото те явно не осъзнават какъв враг сами си създадоха. Когото досега много, ама много подценяваха. Народът от тулупи, негодници, маргинали, безделници и мисирки, се надигна като лъв и заяви, че повече няма да позволи някакви престъпници да се подиграват на българския народ. Управляващите явно не осъзнават докъде могат да провокират хората. Подценяват ги жестоко.

  Нещата скоро могат да излязат извън контрол. Палатките, неуважаеми управляващи, са ви най-малкия проблем. Те са по-скоро отклоняващи вниманието ви способи. Но какво ще направите, ако наистина ви докопаме? На живо и лично!?! Тогава на кого ще обяснявате колко просперираме и как няма да пускате властта.

  Да ви напомня ли едни други, които също са твърдели, че народа им просперира и са казвали, че като няма хляб, да ядат пасти. Тогава народът също е чакал….докато не е разбрал силата си. И тогава са летели глави….

  Искате ли истинска демокрация?!?
  Свобода, равенство, братство?
  Погледнете към историята! Защото свободата, образно казано, е на върха на копието!!!

  * Eстествено, заглавието е от цитат от „Дон Кихот“

  Елена Гунчева

  Имам принцип - съзнателно не чета текст, в който се употребява жаргон. Жаргонът е за разговорния език между хора, които се познават.

  "Страхът е голямо шубе." Що за глупост! Трябваше да спра веднага, но наруших пронципа си и се опитах да те дочета. Губене на време си, Гунчева.
  Цитирам те: "Коалицията, начело с гербоидите и практикуващите патриотинг национални предатели, решила да остане на власт. Все едно някой ги пита и иска. Наглостта на днешните политици в България няма аналог в историята. Народът им казва да се махат и ги плюе, те се хилят и казват: Дъжд ни вали!"

  "Гербоиди", "патриотинг"...В английският няма дума patrioting. И в българският няма такава. Не знам от къде ти хрумват тези глупости, но за един себеуважаващ се човек е обидно да чете подобни словени диарии. За перото не те бива. Дано си по-добра като юрист.

  И ако обичаш, не отъждествявай твоите 1000 поклонника във Фейсбук с народа. Не съм ти делегирала правото да ме представяш. Не можеш да говориш от мое име. Не искам гнева ти. Противни са ми жалките напъни на шепа платени, неуспяли адвокати и корумпирани политици в сянка, да свалите тази власт, за да се настаните на мястото й. Вие сте в пъти по-цинични, по-арогантни и по-некадърни от 10 като Борисов. Вървете на бунището на историята, където ви е мястото.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.