Екссъпругата на ''третия основател на Google'' съди за предателство адвокатското дружество, уредило развода им

Екссъпругата на ''третия основател на  Google'' съди за предателство адвокатското дружество, уредило развода им
Снимка: Pixabay

Алисън Хюн, екссъпругата на Скот Хасан, известен ИТ предприемач, написал оригиналния код на Google, съди адвокатско дружество Morrison & Foerster за това, че е адвокатите са нарушили доверителното си задължение към нея, като са представлявали интересите на мъжа й, малко след развода им. Адвокатите са представлявали Хасан по дело, което касае експресна продажба на семейна фирма, която е била ½ собственост на екссъпругата му, а това от своя страна е ощетило нея и децата им с милиони долари.

''Този казус произтича от нелоялността на адвокатското дружесто и е предателство към техен бивш клиент'', се казва в обвинителния акт по делото, което се разглежда от Висшия съд в Калифорния.

Morrison & Foerster бяха ''така добри да са архитекти и фасилитатори'' на ''непочтената схема на Хасан, чрез която той измами и ощети с милиони долари съпругата си и децата си'', се казва в иска.

Преди да се реализира развода, адвокатите от подсъдимото дружество са представлявали Хюн, която също е собсвеник на ИТ компания, свързана с представяне на технологични решения на фирми за недвижими имоти. До голяма степен, бизнесът на вече бившата жена на Хасан, е бил подпомогнат от самия него. В иска Скот Хасан е представен като всепризнатия и световно известен ''Трети създател на Google''.

Когато Хюн подписала развода, ''адвокатското дружество неправилно избрало страната на Хасан, като го привлякла за свой клиент'', се казва още в иска от Хюн.

Фирмата, "асоциирана като адвокатите на Хасан, е представлявала най-малко шестима души, свързани с него, продължи да представляват него и в същото време семейните компании, по начин, който е пагубен'', продължава Хюн. Съдът, които разглежда бракоразводното дело дисквалифицира адвокатското дружество Morrison & Foerster от представляването на Скот Хасан, но те продължиха ''да плават, вместо да следват'' заповедта на съда и да се дистанцират, продължава в обясненията си бившата съпруга на един от основателите на Google.

Адвокатите от дружеството продължават да бъдат защита на Хасан и да представляват него и свързаните с шестте семейни фирми лица, което от своя страна представлява сериозна финансова увреда за Хюн. Адвокатите помагат на Скот Хасан да ''продаде спешно'' една от компаниите - Suitable Technologies, на части за $400 000'', като чрез транзакции са избегнати данъци в размер на 90 милиона долара от Хасан, с което той се е облагодетелствал, според жена му. Тя обяснява, че е собственик на 1/2 от Suitable Technologies, и е била принудена бързо да подпише сделката по продажбата, като разбира се, се е опитала да спре това чрез съда. По въпросния съдебен процес тя е направила разход от 1,1 милиона долара, само за адвокатски хонорари, при условие, че все още не е успяла да се възстанови финансово след развода си с Хасан, твърди още Хюн.

„Ние отричаме всички твърдения на ищеца срещу фирмата и нейните представители и ще ги адресираме в подходящия форум“, пък е лаконичното изказване от страна на обвиняемото адвокатско дружество.

Още по темата

Главният прокурор се срещна с колеги от София, Велико Търново, Бургас, Стара Загора и Сливен

Предишна новина

Ресторантьори против затварянето на кръстовища от протестиращи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.