Емил Милев-Крокодила в писмо до "168 часа" от ареста: Троен убиец е свидетел срещу мен


Емил Милев-Крокодила, срещу когото са повдигнати 6 обвинения за различни тежки престъпления, изпрати до в. "168 часа" първото си писмо от ареста. Той написа своята позиция в отговор на въпроси от вестника, които неговите адвокати успяха да му занесат в килията.
Въпреки многократните запитвания за позиция от прокуратурата такава не бе получена в редакцията до приключването на броя, защото делото в момента е в ход.
На предпоследното заседание Емил Милев обвини единия от свидетелите срещу него - Николай Генов-Тавата, в убийството на Митко Бретона и отвличането на Вене Сотиров. В писмото си до в."168 часа" той включва още едно име в черния списък - баджанака на Брендо Константин Дишлиев.
Преди седмица на разглеждането на мярката за неотклонение на Крокодила, съдът отложи заседанието си, за да може Емил Милев да се запознае лично с цялото обвинение, което е 32 тома. След като беше обявена нова дата,
арестуваният за втори път настоя да бъде изслушан относно информацията, която има за Николай Генов. Съдийката обаче бе категорична, че заседанието вече е закрито, и не уважи желанието му.
Още на 4 юли Емил Милев е депозирал искане да бъде изслушан от Софийския градски съд (СГС) по отношение на Генов. До момента такъв разпит не се е състоял. В писмото си до в."168 часа" той настоява, че основният свидетел по делото срещу него е убиец.  
В същото време обаче магистрати поясняват, че в подобна ситуация е нормално тежки престъпления да се разкриват благодарение на хора, които не са с чисто минало. Често се случвало да бъдат вземани показания от престъпници, именно защото са най-близо до извършителите.
Емил Милев настоява, че срещу Генов, който признава за извършен обир в съучастие, не е повдигнато никакво обвинение.
Показания срещу Крокодила дават и анонимни свидетели По времето на единия от обирите, за които е повдигнато обвинение на Милев, той твърди че е бил в Белгия. Дали това е истина, или не, предстои съдът да прецени.
Съпругата на подсъдимия Марияна предостави снимките, за които Милев казва, че са направени по време на престоя му в град Гент, който съвпада с датата на въпросния обир. Все още обаче не е установено дали снимките са автентични и кога точно са правени.
Ето какво казва пред "168 часа" Крокодила: "Във връзка с вашите въпроси заявявам следното: Знам от сигурен източник, че Николай Цветков Генов е
убил Митко Бретона и Константин Дишлиев пред индийски ресторант в София Знам, че е отвлякъл Вене Сотиров. Подробностите ще ги кажа и на вас, но първо трябва да дам показания пред Софийския градски съд."
Първият случай, за който става дума - убийството на Димитър Тодоров-Митко Бретона, който е ментор на поколения български престъпници, е извършено на 16 февруари 2005 г. в столичния ресторант "Бъфало". Миналата година се появиха версии, че групата за мокри поръчки "Килърите 5", ръководена от Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, е отговорна за показния разстрел. В показанията си свидетелят Николай Генов свързва Емил Милев и с тази банда.
Второто убийство, което Крокодила посочва, е това на Константин Дишлиев, което става на 14 май 2005 г. Жертвата е съпруг на сестрата на жената на Евелин Банев-Брендо. Застрелян е с 10 куршума, докато се качва в колата си "Порше Кайен" пред индийския ресторант "Тадж Махал" в София.

За какви други тежки престъпления споделя в писмото си от ареста Емил Милев-Крокодила, четете в новия брой на в. "168 часа"

 

Русия: Известни опозиционери получиха 4,5 г. затвор

Предишна новина

Пернишките Килъри 3 на съд, разпитват 50 свидетели

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.