Епидемичната обстановка е удължена до края на май

Епидемичната обстановка е удължена до края на май

Удължиха извънредната епидемична обстановка до края на месец май. Това стана ясно от пряко включване във Фейсбук на премиера в оставка Бойко Борисов след правителственото заседание. Той уточни, че ще бъде издадена заповед за осигуряване на допълнителни 1000 лева за медиците, които са на първа линия в битката с коронавируса.

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов отчете траен спад на заболеваемостта и смъртността в България. По думите му ваксинационният процес върви с изключително добри темпове. Ангелов заяви, че по-късно през деня ще бъде издадена и заповедта, която ще регламентира трите начина за влизане в страната. 

Преди дни здравните власти обявиха, че в страната ще може да се влиза с отрицателен тест за коронавирус, с ваксинационен сертификат или документ за преболедуван COVID-19, до 6 месеца преди влизането в страната.

Още по темата

Онлайн наплив на годишни декларации в НАП

Предишна новина

Бюрото по защита – трън в петата или „най-важният“ проблем на Републиката

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Българка от Чикаго: | нерегистриран
  0
  0

  Следващият световен протест против глобалната лъжа наречена „Ковид“ ще се проведе на 15.05.2021г. Организирайте се още от сега, докато не е станало късно!
  Не на ЛЪЖАТА!
  Не на измамата Ковид!
  Не на МАСКИТЕ!
  Не на фалшивите тестове!
  Не на забраните за пътуване!
  Не на ВАКСИНИТЕ!
  Не над посегателството на нашата СВОБОДА!!
  ✊✊✊✊

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.