Ердоган: Народът иска да има смъртно наказание, ще го получи


Мостът през Босфора в Истанбул ще бъде преименуван в памет на жертвите на неуспешния опит за държавен преврат, съобщи премиерът на Турция Бинали Йълдъръм.

Новото име на съоръжението ще е "Мост на мъчениците от 15 юли".

Президентът на страната Реджеп Ердоган пък е категоричен, че смъртното наказание трябва да се върне, "щом народът го иска":

"Те искат смъртното наказание в страната да бъде възстановено. И ние като правителство сме длъжни да се вслушаме в гласа на народа. Не можем просто да кажем, че това не ни интересува", заяви Ердоган, цитиран от БГНЕС.

Той коментира още, че правителството е готово на тази крачка въпреки предупрежденията на Европейския съюз да затръшне "вратата на преговорите", ако най-тежкото наказание бъде гласувано.

Във връзка с промените, които са нужни на страната, "турското правителство е готово да работи с основните опозиционни партии за съставянето на нова Конституция", коментира и премиерът Бинали Йълдъръм.

Вчера се състоя и среща между управляващите и опозиционните партии, която беше определена като "историческа".

Именно там е била обсъдена възможността за промяна в Конституцията:

"Първоначално ще има малка промяна в Конституцията. Работи се по този въпрос", заяви Йълдъръм и добави, че след това вече ще бъде изготвена изцяло нова Конституция.

Сегашният основен закон на страната е изработен след държавния преврат през 1980 година, а Ердоган от години не крие намерението си да го промени.

Сграда-паметник на културата беше съборена в Пловдив

Предишна новина

Бивши шефове в "Топлофикация-Шумен" са осъдени за безстопанственост

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.