Евроджебчийки върнаха пари на жертвите си в Шумен


Две известни из Европа джебчийки, които върлуваха в Шумен и обираха хора, бяха наказани с условни присъди от Районния съд в Шумен. Атанаска В./38г./ и Керанка В./22г./ са признали вина, върнали парите на жертвите си общо 1560 лв. и сключили споразумение с прокуратурата.

Така магистрати са одобрили по-възрастната крадла да търпи наказание 2,2 г. затвор с 4-годишен изпитателен срок. Тя е уличена в три ловки джебчийски кражби. Наказанието на Керанка било по-ниско и за участие в два обира, но то се обединява с друга нейна присъда от Окръжен съд пак за джебчийство и окончателно й налагат 2,6 г. при 4 г. изпитателен срок и 400 лв. глоба.

Джебчийките с дълга кариера в Англия и Германия влизали във всевъзможни роли у нас от апри до юни, за да успеят да пребъркват шуменци, често се правели на болни. Най-много време им отнело, докато вземат 650 лв. от мъж, който ги изтеглил от банкомат пред очите им. Едната се свлякла пред него имитирайки припадък, а през това време другата пребърквала джобовете му, но неуспешно. След "свестяването" пенсионерът си хванал такси към дома, двете го последвали и пред дома му пак имитирали болежки. Той предложил да им услужи с лекарство и в асансьора се простил с парите.

Сред жертвите бил и 90-годишен дядо, когато помолили да им държи врата на сграда, както и друга жена, теглила пари от банкомат. От друга жертва не само че взели 300 лв., но и дебитната й карта, от която източили 400 лв. За тази кражба са съдени от окръжния съд. Всички пари вече са възстановени, а ужилените имат право да подадат искове и за претърпян стрес.

Не е ясно дали Атанаска и Керанка, които са на свобода, ще се откажат от доходния занаят.

Интерпол пусна снимка на издирвания Стайков-син, той е май в Гърция

Предишна новина

Европейският парламент с критики и към Румъния

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.