Европейска заповед за арест за Таки

Европейска заповед за арест за Таки
Ангел Христов (вляво) и Пламен Галев са съдружници с Таки

Европейска заповед за арест е издадена срещу небезизвестния Христофорос Аманатидис-Таки, сочен от МВР за наркобос.
Той е обвинен по водено в прокуратурата досъдебно производство за организирана престъпна група, съобщиха в четвъртък от държавното обвинение.
Извършени са следствени действия. От прокуратурата уточниха, че по отношение на обвиняемия Аманатидис е издадена европейска заповед за арест и по друго, възобновено досъдебно производство. Други подробности не се съобщават.
Таки е съдружник с перничанина Феодор Феодоров и с т.нар. братя Галеви - Пламен Галев и Ангел Христов в "Югозападна инвестиционна компания" ООД.
Слуховете гласят, че ходи с охрана от 10–15 души и излиза от където и да е, увит в кевларено одеало. Бил е пръв помощник на безследно изчезналия преди четири и половина години Методи Методиев-Мето Илиянски и верен ортак на разстреляните Константин Димитров-Косьо Самоковеца и Антон Милтенов-Клюна. Наследник е на по-голяма част подземната "висаджийска" империя, осиротяла след екзекуцията на Георги Илиев. И е шурей на футболния национал Даниел Боримиров.
Таки е пръв приятел и партньор на друга ъндърграунд легенда – Красимир Каменов-Къро. Който – чрез съпругата си Светлана и с помощта на разстреляния по-късно "син" общинар Георги Василев, успя да приватизира една от най-доходоносните общински фирми в София – "Паркиране и гаражи" (днес "Аутомобайл"). А преди няколко месеца сложи ръка и на столичната зеленчукова борса "Слатина" срещу 75,4 млн. лева.
Поне от пет години дуетът Къро & Таки е спряган като главно действащо лице в бизнеса с дрога, но полицията, спецслужбите и прокуратурата не могат и не могат да ги "закопчаят" дори за неправилно паркиране.
Четвъртият съдружник в "Югозападната инвестиционна компания" Феодор Феодоров е бивш щангист и партньор на Пламен Галев и Ангел Христов поне в още три фирми, регистрирани през лятото на 2007 година. И съучредител на бизнес сдружението "Съюз за Перник", което издигна кандидатурата на Георги Първанов за втори президентски мандат.
Председател на сдружение "Съюз за Перник" е Людмил Стойков – собственик на пернишкия металургичен гигант "Стомана", на ваканционно селище "Дюни" и т.н. През февруари 2007 г. той и още седмина души бяха арестувани за източване на 7,5 млн. евро от САПАРД.

 


 

 


Георги Гергов е извършил сериозни нарушения

Предишна новина

Скандални помилвания в САЩ

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    rrr/rrr | нерегистриран
    0
    0

    на всички тия мутри , да им се конфискува цялото имущество в полза на държавата , за старчески домове, или домове за изоставени деца , палатите и сараите им са построени с откраднати пари от държавата

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.