ФБР отново разследва Хилъри Клинтън

 ФБР отново разследва Хилъри Клинтън
Хилъри Клинтън отново е разследвана от ФБР, снимка: БГНЕС

ФБР започна ново разследване на бившата кандидатка за президент на САЩ Хилари Клинтън заради дейността на благотворителната ѝ фондация, съобщава The Hill, цитиран от РИА-Новости.

Според изданието ФБР проверява дали Фондация "Клинтън" е нарушавала законите в периода, в който Клинтън заема длъжността държавен секретар на САЩ. Следователите трябва да установят дали "донорите" на благотворителната фондация са получавали държавна помощ след като са направили даренията си, както и да разберат дали организацията е работила в съответствие с данъчното законодателство. Засега няма коментари от представители на Клинтън или фондацията.

И по-рано служители на ФБР са разследвали дейността на фондацията в опит да установят дали благотворителната дейност е по схемата "пари срещу услуги" и дали Клинтън има отношение към това докато е била на поста дипломат №1 на САЩ.

Като държавен секретар Клинтън заобиколи установени процедури и използва личен сървър за част от служебната си кореспонденция. Заради това бе разследвана за възможно изтичане на секретна информация. След това обаче ФБР не откри престъпление в действията ѝ, въпреки че бяха установени около 100 писма със секретна информация, а около 30 хиляди електронни писма са били изтрити в нарушение на процедурата.

Новините за спирането, възобновяването и повторното спиране на разследването доведоха до значително въздействие върху популярността на кандидатката на демократите за президентските избори през 2016 година. На тях победи Доналд Тръмп. 

Превод и редакция на Агенция БГНЕС.

Вицепремиерът Захариева забрави, че ръководи антикорупционните политики на правителството

Предишна новина

Рецидивист, укриващ се над 8 г. от властите, е избил шестимата в Нови Искър

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Този | нерегистриран
  2
  0

  Соросоиден рептил отдавна трябваше да е в зандана, какво още ще изплува, че да я окошарят?

 2. 1
  Разследват Клинтън,но НАП до сега не е?! | нерегистриран
  0
  0

  .изпълнителни дела №№ 21938/2002г.,и 26936/2002г.,АДВ-НАП- ИРМ Враца, са образувани без фактически и правни основания, но е извършена при пълна хаотичност на изп. производство срещу семейството ни –съпрузи през 2006,07г. държавна принуда.,чрез невалидни актове в писмена форма изгубили валидността си ,поради липсата на законовата възможност за принудително изпълнение на присъдените суми- 4%ДТ по ГПК,в полза на съдилищата Враца ,Видин и Монтана,защото изпълнителните листа не са били издадени на АДВ отдел „Публични изпълнители” гр.Видин и Враца,й не са били налице предпоставките за започване на изпълнителен процес.

  ДОКАЗАТЕЛСТВА :

  Липсва протокол от 2002г.за действие по издирване /,неразделна част от изпълнителния процес/,,без който не могат да бъдат извършени последващите се изпълнителни действия,.А, протокола от 2006г.,е подписан еднолично с един подпис ,вместо от двама служители вписани в него ,като старши експерти . Липсата в протокола на вписани действия,,което го лишава от валидност и законност,й е приравнено на липса на такъв й през 2006г.

  До 2006г. не е бил опредметен в изпълнителни дела,. ,,изпълнителен титул №586/02г от 11.4.2002г..на окръжен съд Враца , за вземания на същия съд,,,което прави ИД от 2002г. лишени от правен смисъл още при “ образуването им ” ,тъй като последното искане за изпълнение на взискателят Ос Враца е било от 2002г.,основание през 2006г. ПИ да го върне , Още повече ,че нито един ”съд” не ни е изпратил ПДИ за доброволно изпълнение. Няма доказателства в тази насока ,.

  Разписката от 2002г., на ИРМ Враца , е със вписани само номера на преписки, причина публичния изпълнител да не предприеме абсолютно никакви изпълнителни действия по чл.221 от ДОПК, до 2006,07г,когато за първи път по ИД от 2002г.сме уведомени за “ задълженията,” техния размер и номера на "изпълнителни дела," видно й от писмо изх.№ВД 24-00-406/12.9.2007г.на публичния изпълнител ИРМ Враца.. Загубил правната си възможност през 2006г. да събере принудително сумата , ., тъй като действията му, са били вече изпразнени от правно съдържание заради нарушаване на правния ред, й запрет за това от законодателят.

  При пълен хаос по изпълнението , ПИ е събрал принудително сумата 19 хиляди лева със всичките съпътстващи утежнения –с начислена лихва от 2002г. до 2006,07г..,в размер на 8 хиляди лева, вместо по силата на закона да прекрати производствата , поради това че действията, извършени от него са нищожни.,, какъвто акт за прекратяване не е изготвил.

  Без съдебен контроли,й предположения за образувани ИД от 2002г.,през 2006г.самоволно е осъществена принудата , извън уреденото в закона-ДПК и ДОПК.Поради ,което е налице една изпълнителна лудост,укрита и покровителствена до сега от ЦУ на НАП.Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.