Ферма за криптовалута имало в разбитата нарколабораория в Пазарджишко


Високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана е разкрита на 19 февруари 2021 г., при полицейска акция на служители на ОД на МВР – Пазарджик, преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пазарджик и надзора на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това потвърдиха на брифинг Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив и старши комисар Ивайло Тишев, директор на ОД на МВР – Пазарджик. Нарколабораторията се намира в бивш производствен цех в промишлената зона на с. Калугерово, обл. Пазарджик.

При полицейската акция на първия етаж на сградата е била открита „ферма“ с устройства за добив на криптовалута, а впоследствие и таен вход, замаскиран като врата – закачалка, който водел към таванското помещение. Там е била намерена изключително добре оборудвана в технологично отношение наркооранжерия за отглеждане на канабис и последваща обработка на вече готовия продукт. Обособени били помещения за пикиране на разсада, за отглеждане на растения в начален етап и в напреднал етап на развитие. Всичко било оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, осветление, платформи за сушене, течни торове, саксии и инструменти за обработка. Общото количество на откритите растения в начален и напреднал стадии на развитие е близо 1200 броя. В една от стаите са намерени чували с общо 32 кг суха листна маса от глави и съцветия, които били подготвени за дистрибуция.

За срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан Д.К., на 24 г. Установено е, че той е управител на фирмата, която е наемател на помещенията в базата. Според разследващите изградената „ферма“ за добив на криптовалута е служила като параван за истинската дейност, свързана с отглеждане и обработка на дрога.

По случая в Окръжна прокуратура-Пазарджик е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и производство, както и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа.  Д.К. ще бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Действията по разследването и в момента продължават.

Задържаха мъж за убийството на британка в Ново село

Предишна новина

Задържаха двама за търговия на безакцизни цигари в Пловдив

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.