Филолог, но от ГЕРБ, оглави Правната комисия в Пловдивския общински съвет


Бившият шеф на "Старинен Пловдив" Йордан Илиев, който е филолог по образование, оглави Правната комисия в новия Общински съвет на Пловдив. Новината съобщи сайтът "Пловдив прес". В групата на ГЕРБ няма юристи, а Правната комисия е от най-важните, затова и председателското място не е отстъпено на някого от завършилите право съветници от другите партии, посочва изданието.
 
Представители на управляващата партия ще държат седем от 11-те комисии в местния парламент. Общинари от Демократична България ще ръководят две комисии, на ВМРО - една, на "Кауза Пловдив" - също една. Социалистите остават без шефско място в комисия, въпреки че групата им е втора по големина след тази на ГЕРБ.
 
Иначе юристите Георги Колев от ЗС "Ал. Стамболийски", Йордан Иванов от Демократична България, Слави Георгиев от НФСБ и Евелин Парасков от Съюз за Пловдив са членове на възловата комисия. 
 
Председател на комисията по бюджет и финанси ще е досегашният шеф на Инспектората Ангел Славов от ГЕРБ. Екологията и комуналните дейности ще се ръководят от Иван Вичков от ГЕРБ. Шеф на комисията по здравеопазване и социални дейности е Веселка Христамян от Демократична България, а на "Образование, наука, вероизповедание, етнически въпроси" – Едуард Сарафян от "Кауза Пловдив". Стефан Дедев от ГЕРБ оглави комисията по общинска собственост и стопански дейности, а Стефан Послийски от ВМРО – "Култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения". 
 
Добромира Костова от Демократична България, която лидер на Зеленото движение, ще ръководи комисията по устройство на територията и жилищна политика. 
 
Логичен е изборът на бившия зам.-кмет по транспорта Златин Велев (ГЕРБ) за председател на комисията по обществен ред, транспорт и защита при бедствия. Същото важи и за избора на Атанас Узунов (ГЕРБ) за шеф на "Младежки дейности и спорт". 
 
Противодействието на корупцията е поверено на Ясен Михайлов от ГЕРБ.
 

Зам.-главният прокурор Иван Гешев ще участва в есенното залесяване на Асоциацията на прокурорите

Предишна новина

Законът за движение по пътищата прераства в кодекс

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.