48 Коментара

 1. 48
  ******************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 47
  Маги | нерегистриран
  8
  0

  Здравейте,имам един проблем,за който ви моля за съвет,ако някой може да ми даде такъв.Имам кредит,за който се разбрахме с поръчителя по него,че той ще го изплаща.До сега всичко вървеше нормално,но вече 2 вноски не са внесени а наближава 3-та.До колкото разбирам искал да си премести заплатата от тази банка в друга за да не плаща повече.Знам,че след 3-та вноска кредита изпада в несъстоятелност и се счита за лош.Въпроса ми е може ли да си премести заплатата в друга банка и какво ще стане ако може?

  Аз не работя никъде и не получавам никакви доходи,а поръчителя е държавен служител.Благодаря предварително,ако някой ми обясни.

 3. 46
  моля за съвет от 08.04. | нерегистриран
  5
  0

  По силата на Чл. 9,ал.1 от Закона за наследството Съпругът наследява част, равна на частта на всяко дете.

  По силата на ал.2 от същия текст - Когато съпругът наследява заедно с възходящи или с братя и сестри, или с техни низходящи, той получава половината от наследството, ако то се е открило преди навършването на десет години от сключването на брака, а в противен случай получава 2/3 от наследството. А когато съпругът наследява заедно с възходящи и с братя и сестри или с техни низходящи, той получава една трета от наследството в първия случай и половината - във втория.

  а по силата на ал.3 от същата разпоредба - Ако няма други наследници по предходната алинея, съпругът получава цялото наследство.

  При така посоченото от Вас, ако съпругът ви е оставил като наследници -вас съпругата и деца, приложима е нормата на чл.9,ал.1 от Закона за наследството - наследявате част, равна на частта на всяко дете. 4. 45
  моля за съвет | нерегистриран
  38
  -6

  съпругът ми има дарено жилище от родители те си което дарение е направено по време на бракът ни- след неговата смърт аз -съпругата му имам ли право на наследство,или само децата му.И ако ми се полага такава- по каква равна част делим.

 5. 44
  ккк | нерегистриран
  41
  0

  Семеен съм, искам да закупя имот но да не става семеина собсвенност, тъй като със съпругата ми не се разбираме.

 6. 43
  Мария Иванова | нерегистриран
  0
  0

  Благодаря! Има друга къща която е от съпруга й-моя дядо и ниви, мо общата им стойност е по-малка от тази на къщата която ми преписа.

 7. 42
  х | нерегистриран
  1
  0

  Да, след като баба ви почине. Дали иска й ще бъде основателен, зависи от това дали баба ви има и други имоти.

 8. 41
  М. Иванова | нерегистриран
  10
  -1

  Баба ми наследи къща от брат си и я преписа на мен чрез дарение.Има ли право леля ми да оспори дарението като накърнена наследствена част.

 9. 40
  Б.Карамфилова | нерегистриран
  0
  0

  Моля за съвет  Наложи ми се по спешност да бъда прегледана от вътрешен лекар,тъй като бях със силни стомашни болки(личния ми лекар е много далече от работното ми място)и отидох в спешен кабинет в ИСУЛ.Въпросният дежурен лекар(д-р Евтимов)отказа да ме прегледа.Обяснението от негова страна беше,че така като ме гледа нищо ми нямало и ако искам въобще да ме приеме,трябва да му занеса направление от личния ми лекар,защото те били висококвалифициран екип и т.н.Няма да бъда многословна,но поведението му беше изключително арогантно и цинично.Моля да ме посъветвате къде можа да пусна жалба срешу въпросния д-р Евтимов.

 10. 39
  ИВАНОВА | нерегистриран
  4
  -1

  Дарението е с условие срещу гледане и издръжка и не е спазено. В този случай, има ли смисъл да се заведе дело за връщане на апартамента и може ли изобщо да си върне госпожата имота.

 11. 38
  До Габи | нерегистриран
  3
  0

  Когато имота е закупен преди сключване на граждански брак нямате право на част от имота, няма значение от колко време живеете там.Само детето остава наследник. Съпругът Ви може да го продаде по всяко време. Единственно след смъртта му остава той наследник.

 12. 37
  Gabi | нерегистриран
  6
  0

  Pri razvod sled 15 godishen brak imam li pravo na cast ot apartament zakupen ot sabruga mi predi braka.V tozi apartament ziveem i imame 14 godishno dete.Blagodari predvaritelno!

 13. 36
  До Иванова | нерегистриран
  2
  0

  При дарението на апартамента зависи каква клауза същуствува. Дали дарението е с условие срещу гледане и издръжка и не е спазено.

 14. 35
  Иванова | нерегистриран
  4
  0

  Здравейте,

  Моя близка има следния правен проблем:

  Сама жена, без наследници, дарява апартамент на своя племенница, която след около 10 години продава апартамента на дъщеря си.

  Въпроса ми е , дали жената може да си върне апартамента, който е дарила, след като апартамента е вече продаден.

 15. 34
  съвет | нерегистриран
  9
  -1

  Моля Ви, ако знаете някоя фирма или банка която може да ми помогне или изкупи задължение, което имам да взимам от длъжник по образувано ИД при ЧСИ.Много ще съм Ви благодарна ако ме посъветвате към кого да се обърна.

 16. 33
  татяна стоянова | нерегистриран
  3
  0

  благодаря Ви сърдечно за отговорът Ви.Извинете, че отново се повторих с въпроса си без да погледна по-горе, че вече имам отговор.

  Относно съветът Ви да се разведем по взаимно съгласие - той ми постави условие:ще подпише за взаимно само ако му оставя двамата ни сина(те са малки- на 7г и на 12г), за което твърдо не съм съгласна! И затова всеки си е наел адвокат и ще се боря за децата си, тъй като той усилено ги манипулира, големият мога да кажа е вече с "промит мозък", викайки на майка си и обиждайки я, както прави бащата...

  Адвокатката ми ми каза, че няма смисъл да го съдя за апартамента - ДАРЕНИЕ Е ОТ МАЙКА МУ, затова поисках съвет от Вас, благодаря Ви, ще го съдя след това бракоразводно дело, макар и резултатът в края на делото да не е в моя полза...

 17. 32
  татяна стоянова | нерегистриран
  6
  0

  Здравейте! В процес на развод съм.След месец ми предстои първото дело по развода.С получаването на призовка за подадена искова молба за развод от съпруга ми разбирам,прочитайки приложените документи - нотариален акт за закупено жилище и нотариален акт за "дарение" на закупеното жилище. Всъщност точно когато през нощта на 20.08.2003г аз влизам по спешност в АГ-болница Варна след кръвоизлив в 7-я месец от моята втора бременност, веднага на другата сутрин съпругът ми е завел майка си и при нотариус е оформен документ, че ТЯ ГО КУПУВА ОТ БИВШИЯТ ПРИТЕЖАТЕЛ И С ВТОРИЯТ НОТАРИАЛЕН АКТ СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ГО ДАРЯВА НА СИНА СИ-съпругът ми!

  Това е семейното ни жилище,което с него двамата разгледахме дни, преди да вляза в болница(до раждането-2 месеца, за което мъжът ми ме попита:"ще го купим, нали?",и за което той изтегли заем и до ден днешен го изплаща!В последствие разбрах, че е теглил ПОТРЕБИТЕЛСКИ ЗАЕМ!

  Всичките 6 години,през които живяхме в жилището заедно(защото той скоро ме изгони оттам и децата държи при себе си умишлено)той не ми показа документ за жилището с оправданието "трябва да е в къщата на майка ми някъде в чекмеджетата..."А и аз му се бях доверила-нали сме семейство!..Тук преди няколко месеца ми показа документ "за покупко-продажба от... на Йордан...-съпругът ми"! Сега го отрича-със сигурност го е изгорил или е изчезнал документът...

  Извинете за подробностите, но искам да попитам:Искам да го съдя за жилището ни, в което живеем, закупено по време на брака ни, да го съдя ЗА ИЗМАМА!оТГОВОРЕТЕ МИ, МОЛЯ ДАЛИ Е БЕЗСМИСЛЕНО?

 18. 31
  ХХХ и Ледения | нерегистриран
  3
  -1

  шефа винаги е прав и има всички права. работниците имат само задължения. по азкон - не може, но де факто - може.

 19. 30
  нов | нерегистриран
  2
  0

  има ли право р.прокурор да трансформира длъжност и да премести служителя в друга по-нисша

 20. 29
  ОБЪРКАНА | нерегистриран
  0
  0

  Имам няколко необслужвани задължения към кредитни институции, свързани с кредитни карти. моля да ми кажете, колко запора могат да се няаложат на една запрлата? има ли необлрагаем минтимум при налагане на запорите и следва ли счетоводството да се съобрази с това? ако длъжникът има и потребитлески кредит, който изплаща чрез работната си заплата, тази сума не следва ли да се извади от заплатата, след като ведомството е подписало договор с банката, и занае за кредита? не следва ли кредиторите да бъдат удовлетворяване по реда на посстъпване на исканията им, а не вмсички едновременно от еднта зпалата и на края фиша ти е с минус лева!?!

  предварително балгодаря!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.