23 Коментара

 1. 23
  КЪМ ПЕТРОВА | нерегистриран
  0
  0

  Не е трудно да се види на кого е изгодно от разследването да се изолират следователи и личностното противопоставяне между прокурори и следователи, следователи и дознатели, съдии и прокурори и адвоката и съдии. Кой е по-по-най е "жанр в гилдията". Мъдрите ли "убиват старците, че били безполезни". Мъдри са тези, които се подсигуряват да няма кой да им потърси сметка. И макар съдебното преследване да е последната мярка за противопоставяне на корупцията, е добре да се създават пречки, които прерастват в личностна омраза. НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ПЕТРОВА се е заела лично и емоционално срещу следователите. Млад съм и амбициозен и изказвания в стил "ПЕТРОВА" чувам всеки ден- Колко съм бил некачествен и мързелив, а и алчен. Вярвайте ми, използвам всяка възможност, за да не ме наричат повече така и то тези, с които от години вече работим и знаят, че посредствеността не ми е била никога цел. "Късата обществена памет" е удивителна. Личностното противопоставяне е глупаво. Омразата тип" всеки срещу всеки" е твърде евтина клопка и подмяна на истинска цел. Но с омразата магистрати приличат вниманието върху себе си и се чустват значими. С образа на "ПЕТРОВА" на много. Ще предпазя себе си, а и другите до колкото мога чрез предоставените ми законодателни възможности , от другата "клопка пред личността", "мачканите" на свой ред също "мачкат".

 2. 22
  Петрова | нерегистриран
  0
  0

  Говоря за 2006 г. когато имаше следствие и служители останаха.

 3. 21
  rumcais | нерегистриран
  0
  0

  Петрова, защо измъчвате себе си и останалите хора с мъждивата светлина на светилника си? Прочетете ЗСВ и ще разберете малката тайна, че следствие НЯМА вече почти цяла година. Всички окръжни следствени служби бяха закрити и следователите и съдебните служители бяха преназначени в следствените отдели към съответните окръжни рокуратури.

 4. 20
  Петрова | нерегистриран
  0
  0

  Осветлявам ви. Служителите които не пожелаха и за които прекият им ръководител не се съгласи не преминаха на работа , съгласно решението на ВСС, а останаха в следствието.Информацията е на 100 %

 5. 19
  Димитрова | нерегистриран
  0
  0

  Уважаема Петрова, а бихте ли ни осветлили къде отидоха служителите?

  Закон за съдебната власт

  -----------------------------

  § 111. Прокуратурата в Република България е правоприемник на активите, пасивите, архива, както и на другите права и задължения на Националната следствена служба и на окръжните следствени служби към деня на влизането в сила на този закон.  § 112. (1) Директорът на Националната следствена служба продължава да изпълнява задълженията си на административен ръководител до края на мандата, за който е избран.

  (2) Директорите на окръжните следствени служби се преназначават без конкурс на длъжност завеждащ окръжен следствен отдел в окръжните прокуратури и продължават да изпълняват задълженията си на административни ръководители до края на мандата, за който са избрани.

  (3) Висшият съдебен съвет преназначава без конкурс следователите от окръжните следствени служби в окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури.

  (4) Трудовите правоотношения на служителите от окръжните следствени служби се уреждат при условията и по реда на чл. 123 от Кодекса на труда.  И, независимо от това дали следователите са били натоварени или не, служителите винаги са били натоварени.

 6. 18
  Петрова | нерегистриран
  0
  0

  Благодаря Ви за забележките, но както в бързината и Вие сте допуснали грешка в " забележжките" , а и не само в тази дума ,така и аз приемам градивната Ви критика.Бройките по д.в. са ясни, следователите преминаха на 100 %, но служителите не.Това и Вие да проверите

 7. 17
  rumcais | нерегистриран
  0
  0

  Г-жо/Г-це Петрова, вярвам Ви за образованието! Но имам няколко забележжки, които се надявам да приемете като градивна критика.  1. Интервалът се поставя след запетайката, не пред нея.

  2. След точката на края на изречението се поставя интервал.

  3. Обособените части в изречението се отделят от останалите със запетая.  Ако започнете да спазвате тези правила, освен че сте с висше образование, ще ви личи, че е така.  А на въпроса Ви колко служители от следствието преминаха на работа в прокуратурата ще ви отговоря кратко и ясно - 100%, включително и следователите. Сега си намерете ДВ бр. 33/2009 год. и ще разберете как така.

 8. 16
  Петрова | нерегистриран
  0
  0

  Работя в прокуратура ,на 29 години ,с висше образование съм , и не се нуждая от хапчета.Но Вие може би пиете хапчета за да се приспите, а може би и имате дърводелско образование.

 9. 15
  BOSS | нерегистриран
  0
  0

  Петрова, по-добре си пий редовно хапчетата и си лягай, че стана късно.

 10. 14
  Борисова | нерегистриран
  0
  0

  Аз лично съм запозната с работата в следствието и мога да кажа , че натоварването не е голямо.

  Но за какво натоварване може да говорим при Военен съд и прокуратура?Почти армия няма . Може би те са излишни?

 11. 13
  котка | нерегистриран
  0
  0

  Всички сме натоварени и прокуратура и следствие.. дайте да не си мерим работата. И ние в прокуратурата ставаме луди. По време на докладите тримесечия, 9-месечия ..и тем подобни спим в службата - да не говорим, че вече ще ни изгонят мъжете ни за това че работим и в извън-работно време без заплащане. Лично аз правя 14 справки по надзора и да ви кажа честно свършвам едната и трябва да почвам другата.. наред с текущата ми работа по обработката на документите и УИС за капак... вечер като се прибера не ми се подхваща нищо. Взех да се издухвам, а за отпуск не мога да помисля, защото колежките ми ще се натоварят още освен с тяхната и с моята работа... Трябват хора, а не отпускат кадри. Нека Цветанов мисли че работа не вършим.. който не работи в системата не знае какво е там и за каква работа става дума..( не искам да прозвучи като оплакване, просто това е истината)

 12. 12
  и Хм | нерегистриран
  0
  0

  Дори и сега склужителите на следствието остават в извън работно време и даже в събота и неделя, защото въпросните процесуални актове трябва да бъдат обработени в тридневен срок.

  Но в същност си мисля, че ви обърнахме прекалено голямо внимание, защото ако някога бяхте излязли от черупката си и се бяхте поинтересували нямаше сега да се налага да спорим във форумите. Единствено мога да ви пожелая лека работа и дано да бъде ползотворна, защото от изказванията ви леко се съмнявам.

 13. 11
  Хм | нерегистриран
  0
  0

  Иванова, много пъти служителите в следствието са оставали след работно време. Когато основната част от разследването се изнасяше от следствието, и следователите посещаваха произшествия, а неотложните процесуално-следствени действия се провеждаха извън работно време, в огромна част от случаите, когато се е налагало са подпомагани от служителите.

  Това, вие няма как да го знаете. А и не ви трябва.

  Много по-удобно е да плюете.

  Тц, тц, тц.

  Никаква колегиалност.

  Кому е нужно да се сравняват съд, прокуратура и следствие?

  Като мислите, че е толкова благо да се работи в следствието, защо не се преместите там бре?????????

  М???????

  Петрова, обемът е следният: всички процесуални актове, изготвяни от разследващия полицай със започването на ДП, до произнасянето на съда.

  Вие, понеже сте много компетентни, би следвало да знаете колко и какви са въпросните.

 14. 10
  Иванова | нерегистриран
  0
  0

  За какво сравнение може да става между съд, прокуратура и следствие.Кога служител вдствена служба е останал след работно време и събота и неделя

  Кога служител от следствие е останал на работа след работно време.

 15. 9
  Петрова | нерегистриран
  0
  0

  За какъв обем на работа говорим?Голяма част от следователите преминаха на работа в прокуратура и съд.Колко от служителите преминаха в тези институции?Как може да говорим ,че обема на работа е същия?Само служители -оператори по ЕСПП ли има? Знаетели , че в съд и прокуратура служител никога не може да си вземе отпуск повече от 10-15 дни.

 16. 8
  Служител в ОСлО | нерегистриран
  0
  0

  До „Петрова”

  Молбата ми към Вас е да се информирате какво вършат служителите в следствието. Само с няколко думи ще Ви подскажа за какво става на въпрос, а в случай че желаете бихте могли да проверите достоверността на думите ми. От 2005 година в следствието се обработват данни за следствените дела в Централизираната информационна система на следствените служби/ЦИССС/, която е част от Единната информационна система за противодействие на престъпността/ЕИСПП/. От 2006 година служителите в следствието въвеждат данни за всички досъдебни производства, т. е всички прокурорски актове. От 2007 се въвеждат и всички влезли в сила съдебни актове. От 2008 - задържани лица. На фона на всичко това голяма част от операторите на ЦИССС са преназначени на други длъжности в прокуратурата, а обема от работа си остава същия. Можете да се досетите какво е натоварването на останалите в следствените отдели.

 17. 7
  СЛУЖИТЕЛ В ОСО | нерегистриран
  0
  0

  А знае ли госпожа Петрова кой работи по тази прословута система ЕИСПП? Нека да отиде в един следствен отдел и да провери, а не да говори напразно.

 18. 6
  Хм | нерегистриран
  0
  0

  Още нещо, Петрова - представяте ли какви наглеци са тези от следствието - да си измислят и гласуват закон, според който остават без работа, но получават заплати. Егати хартутниците, значи.

  След камъните да бъдат разстреляни, за по-сигурно.

 19. 5
  Хм | нерегистриран
  0
  0

  Петрова, права сте - освен да бъдат съкратени, предлагам служителите в следствието да бъдат съблечени и вързани на стълб в центъра на града, в който така незаслужено бездействат, и пребити с камъни.

  Вярвам, че тогава ще спрат неволите на съдебната власт.

 20. 4
  следовател | нерегистриран
  0
  0

  Член 152 от ЗСВ е нецелесъобразен най - меко казано. ЗСВ е устройствен закон, и няма логика с него да ни се възлагат процесуални правомощия. Процесуално правният акт е НПК и е нормално там да се уредят правомощията ни за разследване.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.