1 Коментара

 1. 1
  домоуправител | нерегистриран
  0
  0

  Провежда се общо събрание, свикано и проведено по посочения в закона начин, на което се взема решение лицата, които не са плащали да бъдат поканение да платят в определен срок.

  Когато не платят домоуправителя подава заявление по чл.410 от ГПК или направо подава искова молба за дължимите суми. Прилагат се писмените доказателства - за свикването на събрането, решението, поканата, а също и за размера на събираните средства за поддръжка на общи части - най-често ток, почистване и асансьор.

  За периода преди повече от пет години дължимите суми са погасени по давност, така, че е добре да се претенддира за последните 4 - 5 години.

  Успех.

 2. 0
  служител | нерегистриран
  0
  0

  Въпроса ми е свързан с етажната собственост и по скоро за съседи които не плащат от години разходи за входа. Живея в блок където както навсякъде има разходи за асансьор, ток, вода... и т.н. Имаме 2 семейства ..две сестри които живеят на един етаж със семействата си в двата апартамента на етажа. От години никой не може да вземе от тях и лев за общи разходи на входа. Всички сме натоварени с техните сметки и им ги плащаме за да не ни спрат ток, асансьот..за чистачка и др. Събрахме подписка от входа за това че не плащат и искаме да бъдат осъдени защото шположението не може да продължава така. Как можем да ги осъдим да си платят задълженията. С частен съдебен изпълнител ли.. Моля Ви ако някой е наясно да ми пише каква процедура трябва да предприемем. Положението е вече нетърпимо... хората, които си плащат вече не искат преди тези примадони не си платят задълженията. Сумата, която дължат стана доста голяма и продължава да е на гърба на съседите.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.