12 Коментара

 1. 12
  съдия до съдия | нерегистриран
  0
  0

  Колега, абсолютно правилно четеш закона. Прехвърлянето на тези десет дни отпуск е от пожелателен характер. Двегодишната давност е за целия неизползван отпуск, а не само за 10 дни. Според мен, прехвърлянето на повече от десет дни за следващата година може най - много да доведе до административнонаказателна отговорност на работодателя, но не и до загубване на правото да се ползва отпуска в рамките на две години, следващи годината, за която се полага отпускът.

 2. 11
  Светлана Пълева | нерегистриран
  0
  0

  Крайно време беше да се вслушат какво им говоря!

 3. 10
  d | нерегистриран
  0
  0

  http://legalworld.bg/show.php?storyid=21736

 4. 9
  нике | нерегистриран
  0
  0

  Имам невзет платен отпуск за 2007...до края на 2010г 6те напускам работа..таи като ми се дьлжи обез6тетение за неизползжаният платен год отпуск се питам...6те ми баде ли платен този от 2007 .....жапроса ми е по пожод ножоприетият дажностен срок от 2 г в КТ

 5. 8
  Съдия | нерегистриран
  0
  0

  Колеги, моля Ви да четете внимателно чл.176, ал.1 от КТ и да не пишете юридически необмислени неща, които сте чули от неграмотни журналисти.

  До 10 дни от отпуска може да се прехвърли за следващата година по инициатива на работодателя, ако са налице предпоставките по чл.176, ал.1 от КТ. Т. е . това е правото на работодателя по важни производствени причини да отложи ползването на полагаемия отпуск за следващата година. Погасяването на правото на отпуск е уредено в чл.176, ал.3 от КТ където и думичка няма за тези популярни 10 дни.

 6. 7
  т | нерегистриран
  0
  0

  Че не трябва - не трябва! Ама според мен не трябва и за 170-180 часа работа да получавам 300 хляба( при това не по килограм!)...

 7. 6
  до Т | нерегистриран
  0
  0

  Благодаря, за информацията но не трябва да е така. Все пак това са придобити права,/миналите отпуски имам предвид, а не отпуска за 2010год./които не следва да бъдат загубени, не мислите ли ?!?

 8. 5
  т | нерегистриран
  0
  0

  Наистина ли не сте се интересували или просто сте решили да пълните форума с глупости? Може да прехвърлите само 10 дни от тази отпуска за следващата година. Остатъкът от минали години ще бъде загубен, ако не се оползотвори. ТУК ТРЯБВА ДА ВНИМАВАТЕ: ако имате много отпуска и времето до края на годината е малко ( или е толкова, колкото е размерът на отпуската) УВЕДОМЯВАТЕ, а не молите, вашия ръководител, че излизате в отпуска, която се е натрупала от минали години. Надявам се да съм ви бил полезен...

 9. 4
  До Михайло | нерегистриран
  0
  0

  Михайло срам си за системата,като гледам как пишеш,пък и придобивки чакаш.Срам!!!

 10. 3
  една | нерегистриран
  0
  0

  Искам да подновя темата за неизползваните отпуски!?! Нищо ли не се чува? Нищо няма и от КС.

 11. 2
  прокурор | нерегистриран
  0
  0

  Чух, че мерките няма да важат за магистрати. Дано.

 12. 1
  Михайло | нерегистриран
  0
  0

  Господа,какво да направя след като имам стари отпуски,искам да ги ползвам,но неме пускат,а аз искам да си ги ползвам,това е мое право след като съм работил цяла година ,да си почина,в държавния сектор който работи ще си ги ползва,в частния неможе и ще пропаднат,ако настоявам много,то стари отпуски ще ползвам,нем да ме спре шефа макар и да се скараме,но след като се върна от отпуска,това значи че,съм вече безработа.Това е накратко и за болшенството хора е така,значи сме прецакани от правителството на Борисов!!!!!!Трява да се назначат служители,които да обикалят фирмите и да санкционират работодателите сус сериозни глоби,от порядъка на десетки холяди лева,тогава схте си помислят какжо да правят с наемния работник,и да няма подкупи под масата за да не го глобят както трябва.тожа е положението накратко.Няма пражителстжо което да работи,а само раздухва,защото всички са направени от едно тесто,само маята е друга,и резултата е на лице,китаиските закони трябва да се прилагат и за пет мецеца сме се оправили,и схте има много обесени на площада и разе одрезани,които краде е така,при нас друг път няма колкото и да не е хуманно.

 13. 0
  една | нерегистриран
  0
  0

  Колеги, какво ще стане с неизползваните ни отпуски!!! Аз доста съм "събрала" и то не защото не искам и нямам нужда да почивам, а просто нямаше как.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.