1 Коментара

 1. 1
  :) | нерегистриран
  0
  0

  ами и аз чакам да падне чл.51 Закона за защита на потребителя ама......не пада, защото обслужва нечии интереси<img src="/i/icons/face-smile.png" alt="" border="0" /> хранителни добавки, които са натурални продукти, несъдържащи в никакъв случай наркотични или някакви вредни вещества могат да се продават само от специализирани магазини. Нищо, че в цял свят е нормално да се купуват по интернет. Все пак ние сме центъра на Вселената <img src="/i/icons/face-smile.png" alt="" border="0" />) Аз не съм юрист, но смея да твърдя г-н Тодоров, че това което следва да предприемете е осигуряване на силно лоби за промяна на този закон

 2. 0
  Тодоров | нерегистриран
  0
  0

  Здравейте,

  имам следния проблем:

  Бях пред подписване на договор с фирма от ЕС за продажба в България на енергийна напитка,която те произвеждат и продават в ЕС (Словения,Полша,Германия и др.).Напитката е регистрирана като търговска марка,има всички сертификати и няма проблем да се продава във всички страни от ЕС.Проблемът е в това,че в името на напитката се съдържа думата "cocaine" и според новите поправки в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (поправката "Мери Джейн")-Член 70 се изменя така:

  "Чл. 70. Забранява се пряката и непряката реклама пред обществеността на наркотичните вещества и растенията от приложения № 1, 2 и 3 и лекарствените продукти, съдържащи наркотични вещества."

  Според някои тълкования непряката реклама е върху етикита на продукта.Така ли и според вас?

  Уведомих фирмата производител и те ме уверяват,че този закон трябва да се промени,защото не е хармонизиран с Европейското законодателство.А поправките ги направиха април 2010г. и тогава стана скандала с водка "Мери Джейн" и депутата Лъчезар Иванов.

  Има ли нарушение на ЕС законодателството с новата поправка и какво да предприема?

  Благодаря

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.