127 Коментара

 1. 127
  Въпрос!!! | нерегистриран
  0
  0

  "Подай си молба до Адм.р-л на осн.чл.119,ал.2 от правилника за орг и дейността да ми бъде изготвено предложение за повишаване в ранг.Ако ти бъде отказано ще можеш пред адм. съд да обжалваш отказа". Съжалявам, но този член 119 ал.2 не се отнася за ранговете. Посочете верния моля ви!

 2. 126
  Въпрос!!! | нерегистриран
  0
  0

  Май някой се притеснява, че може да изгори. Ха ха ха. Така е като не си вършите работата навреме ще си носите последствията!

 3. 125
  извън защитата ми на СА | нерегистриран
  0
  0

  Проумейте, че ръководителят и службата трябва да определя Вашата принадлежност и тежест, а не да вървите срещу него/нея!

 4. 124
  да те светна | нерегистриран
  0
  0

  Всякакви коментари и негативна оценка за работещ в институция са нежелателни и неприемливи за един неин висш ръководител, особено ако има друг по скрит и безболезнен начин да бъде разрешен въпросът! И особено що се касае до прекия му подчинен, за когото само и единствено той трябва да му иска обяснение и да контролира действията му, а не съда.

 5. 123
  - | нерегистриран
  0
  0

  не се злепоставя начина на управление на председателя, а стила на работа на съд.адм./адм.секр., въобще този ,който е зациклил документите и информацията към председателя- голяма защита си направихте СА

 6. 122
  + | нерегистриран
  0
  0

  абе кво им отваряте очите и се обяснявате изобщо - да си чукат тиквите

 7. 121
  хм | нерегистриран
  0
  0

  горния до някъде е прав защото началника може да ти вдигне ранга без да иска да се разчува по съдилища . и да се злепоставя начина му на управление така че помисли

 8. 120
  глупости | нерегистриран
  0
  0

  Вече съжалявам, че ти представих в аванс вариантите, които могат да последват. Какви ти заплахи ти и предупреждения "чуваш" бе, моме????! Карай я през просото, пък като разтръбиш безумията на службата ти, после си търси нова работа... и повече отговори и съвети не искай от адм., а се сещай сама прават си и за за последствията, защото колкото и да си смела, ако не те устрои съдебния акт, ще се чудиш от къде ти дойде тази помия на главата.

 9. 119
  до последния | нерегистриран
  0
  0

  Предупреждение или заплаха усещам? Ето заради такива като тебе свободният дух и търсенето на правата се потъпква и ние смирено трябва да се оставяме на някой, който мисли за всичко друго, но не и за работа, да те гази и мачка. За твое съжаление, не всички се страхуваме да си отстояваме правата

 10. 118
  съвет до "Въпрос!!!" | нерегистриран
  0
  0

  Чудя се, на какво толкова се радваш? За общественото достояние, за възмездието, или за това, че ще се бориш за висок ранг чрез съд. Подходът ти е комплексен, но да не останеш с разочарование от съдебния акт. След като сигнализира ръководителя, че първият му подчинен не е изпълнил в срок задълженията си, той ще прецени дали да го "защити", да му нареди нещо за да ти повиши ранга, или да го накаже /евентуално с някакво предупреждение/. Така че, задължително провери последствията, чак тогава действай по съд. път!

 11. 117
  Въпрос!!! | нерегистриран
  0
  0

  Благодаря на всички колеги, които ми отговориха на въпроса!! Много Ви благодаря наистина, просто нямате представа колко се радвам. Пердседател на комисията е съд. адм., членове бяха адм.секр. и системения администратор. Нямам отказ на адм. ръководител, напортив той няма нищо против, защото лично говорих с него, но явно някой наистина не иска да изпълни задължениета, които аз ще направя обществено достояние, каквото и ще да става. Още веднъж много Ви благодоря!

 12. 116
  Язък | нерегистриран
  0
  0

  От всичко казано до тук, излиза, че никой не допуска, че точно ръководителят може да има нещо против и да не му "дава" така желаното увеличение за ранг. А защо ли той може да не иска? Жалко, че далновидността Ви е толкова плитка и повърхностна, така бързо заключавате и хвърляте вината, разядени от желание за мъст! Човек печели това, което сам си направи и това, за което достатъчно се потруди, но винаги с положителна мисъл и добронамереност!

 13. 115
  ц,ц,ц | нерегистриран
  0
  0

  Не чакай от съд.адм.да свърши работа- от 9 кладенеца вода ще донесе, само И САМО да НЕ СВЪРШИ РАБОТАТА.АКО МЕТОДИКАТА НЕ Е В РЕД- а точно той си пише правилата, значи и това не е свършил както трябва - щом не е прецизирал- той или адм.сдекретар придвижва документите и кой отговаря да следи за промяна в обстоятелствата за целия личен състав

 14. 114
  Да, но | нерегистриран
  0
  0

  дали Вие категорично сте запознати със случая - че редът по методиката НЕ Е спазен! Няма съмнение, че инициативата по процедурата "атестиране" е изцяло на администратора. Ако обаче е изпълнена организация по предаване на формурярите, ранг се повишава само с подписване на заповед, за което адм. може само да "НАПОМНЯ" на шефа. Считам, че всеки случай сам за себе си би могъл да бъде разгледан и тълкуван, от гледна точка на това дали е законосъобразен и целесъобразен, само ако предварително бъде добре проверен и анализиран - какво точно е извършено или не, от кого и защо, правилно или не.

 15. 113
  До в допълнение | нерегистриран
  0
  0

  По-горе писаното е за случаи,в които се предполага,че редът по методиката е спазен.Не давай заден съд. администратор, а разсъждавай и извеждай целесъобразното /освен законосъобразното/ от методиката.След произнасянето на комисията,ти си този който организираш и си на иерархически на най висока позиция в администрацията.Така следва да продължиш практически изпълнението и на правилника и на методиката.Не чакай ИЗРИЧНО ДЕЛЕГИРАНЕ на задължение.

 16. 112
  пак в допълнение | нерегистриран
  0
  0

  Сори, в чл. 16, ал. 4 от методиката не пише кой да представя формулярите. Може цялата документация по атестирането да се предава дори на адм. секретар, който да има задължението да я дава на шефа. Това трябва точно да е указано във вътрешните правила за провеждане процедурата по атестиране във Вашата организационна единица, утвърдени от ръководителя. В тях е разписано кой какво точно следва да прави. А ал. 2 на същия член гласи - "МОЖЕ да се извършва при оценка "отличен", т.е. тълкувам, че не е задължително повишението. Преценката е изцяло на шефа, който издава заповед и определя датата, считано от кога! Дано съм ти полезен с моите съвети на администратор.

 17. 111
  в допълнение | нерегистриран
  0
  0

  от Методиката - Чл.16 (1) Съдебният служител се повишава в ранг при три последователни

  оценки, не по-ниски от „оценка 2”.

  (2) Предсрочно повишаване в ранг М О Ж Е!!! да се извършва при оценка „отличен”.

  (3) СЛЕДВАЩО ПОВИШАВАНЕ В РАНГ на съдебен служител, ПРЕДСРОЧНО ПОВИШЕН, по

  реда на ал.2, се извършва С А М О!!! при условията и в сроковете по ал.1

  (4) Когато съдебният служител придобие правото на повишаване в ранг,

  атестационният формуляр СЕ ПРЕДСТАВЯ на административния ръководител

  (5) Повишаването в ранг се извършва СЪС ЗАПОВЕД на административния

  ръководител.

 18. 110
  адм. | нерегистриран
  0
  0

  Защо мислиш, че точно съд.администратор трябва да изготви предложение. Запознай се добре с методиката! В края пише, че органът - атестационна комисия представя формулярите на шефа, може със свое предложение или становище /подписано от всички/ за повишаване в ранг на тези, които имат три последователни оценки 2 или отличен, като условието е предх. година служителят да не е бил повишаван в ранг. Администраторът може да не е председател на комисията, а член и да не носи цялата отговорност. Добре проучи кои са председателят и другите членове и дали са представили ат.формуляри на шефа, т.е. дали са изпълнили своето общо задължение съгл. методиката. Така ще видиш дали топката не остава в него. Много често служителите са в невидение за това кой не си е свършил работата и отговорността се прехвърля на този, който не е виновен. Също дали има икономии от фин.средства в бюджета към момента на полагащото се увеличение, което "да позволи" евентуални повишения в ранг. Да знаеш, че всичко това и др. прецизирани обстоятелства ще се нищят в съда. Желая ти успех!

 19. 109
  До Въпрос | нерегистриран
  0
  0

  Подай си молба до Адм.р-л на осн.чл.119,ал.2 от правилника за орг и дейността да ми бъде изготвено предложение за повишаване в ранг.Ако ти бъде отказано ще можеш пред адм. съд да обжалваш отказа.Съд.администратор така попада в графа "неизпълнение на служебно задължение",а забавянето,въпреки,че не е обвързано със срок,касае полагащо се трудово възнаграждение по закон.А това,че някой не си е изпълнил опредено задължение,вследствие на което ти не си получила възнаграждение,полагащо ти се по закон си е чисто работа за одм. съд.Успех!

 20. 108
  Въпрос !!! | нерегистриран
  0
  0

  а бе кво се занимавам с вас бездарнци

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.