9 Коментара

 1. 9
  гражданин | нерегистриран
  0
  0

  До друг следовател

  Аз найстина съм най-обикновен гражданин,благодаря за повишението.но тук не става дума кой,кой е,а да се вземе най-доброто за хората,и все пак трябва да има по-строги закони за престъпниците.

  А това,че някой следователи и прокурори не си вършат работата е ясно и видно от осъдителните присъди напоследък.Вземете се в ръце и предлагайте разумни предложения,и оставете Докторите да решават кой какви хапчета да взима.

 2. 8
  съдия | нерегистриран
  0
  0

  Колега аз съм бивш следовател но това е прекалено.Предполагам че се шегуваш , ако ли не според мен трябва да сменяш хапчетата с по- силни и да смениш лекуващия психиатър.Медицината е доста напреднала, предполагам че ще ти помогнат.

 3. 7
  куку до следовател | нерегистриран
  0
  0

  "Колега", от сутринта ли започна или те държи от снощи ? Как ли са пропуснали да те прилапат в прокуратурата с този начин на мислене ? Май само поради напредналата възраст и тежката старческа деменция дето те е налегнала.

 4. 6
  Kilgor Trautt | нерегистриран
  0
  0

  Означава, че е можело да лежиш в затвора, защото си разказал виц за Тодор Живков или да потънеш в следствения арест безсрочно и без съдебен контрол само защото си се сторил подозрителен на произволен следовател. Също така означава, че е можело да те пратят в Белене или Ловеч по политически причини. Как мислиш, луда ли е била държавата тогава?

 5. 5
  четящ | нерегистриран
  0
  0

  Аз също съм юрист но не упражнявам образованието си. Доколкото се сещам казаното от "СЛЕДОВАТЕЛ" беше факт до така наречената демокрация. Това означава ли че държавата е била луда тогава???

 6. 4
  друг следовател | нерегистриран
  0
  0

  До "гражданин"  Ясно, освен, че си "СЛЕДОВАТЕЛ" и в момента пишеш под друго име, си и доста по-плиткоумен от средностатистическия дансаджия. Помоли да те преместят в друга дирекция - примерно "Автотранспорт" - там ще се справяш значително по-добре.

 7. 3
  гражданин | нерегистриран
  0
  0

  несъм следовател но напълно подкрепям казаното от "СЛЕДОВАТЕЛ"докато "ДРУГ СЛЕДОВАТЕЛ"сигурно е от тези които участват в съкратените процедури.но друго ще говори когато самият той пострада от токива престъпници и УБИИЦИ.

 8. 2
  съдия | нерегистриран
  0
  0

  Колегата следовател или го е напуснала половинката, или по прекалено много негови дела са постановени оправдателни присъди. Много, ама много странни предложения, може би подхождат повече на времето от преди 10.11.1989г. или за Иран, както е посочил "друг следовател".

 9. 1
  друг следовател | нерегистриран
  0
  0

  Срам!

  Айде излизай в пенсия вече, че заради такива милиционери по душа и образование като теб ме е срам да казвам пред хората, че съм следовател. Или емигрирай в Иран - вероятно ти изглежа правова държава.

 10. 0
  СЛЕДОВАТЕЛ | нерегистриран
  0
  0

  Нашите НК и НПК не са закони като свят. Трябва да се променят и двата. Ето как. Първо НК:

  1. Отмяна на доживотния затвор и връщане на смъртното наказание като най висша мярка на социална зцащита. Така както беше в стари години...<img src="/i/icons/face-smile.png" alt="" border="0" />))

  2. Премахване на "разглезени членове" - 55, 78 и прочее като ненужни.

  3. Ожесточаване на наказателната репресия, за тежки умишлени престъпления против личността и други такива с висока степен на обществена опасност.

  4. Изобщо НК трябва да е "пълен кошмар" за престъпната социално невградима сбирщина!!!

  Относно НПК:

  1. Премахване на адвокатската защита на етапа на разследването. Такава да се допуска от момента на предявяването на разследването.

  2. Премахване на законоустановените корупционни практики и процесуален алъш - вериш /съкратено съдебно следствие, споразумения и прочее глезотии/.

  3. Премахване на компетенциите на съда на етапа на разследването /работата на съда е да правораздава не да разрешава обиски и прочее екстри.../

  4. Мярката за неотклонение "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА" да се взема от прокурора и да се обжалва пред по - горния прокурор, след което да става необжалваема.

  5. Автоматична забрана за повторно обжалване за срок от два месеца, независимо от основанията.

  6. Утвърждаване на схема за въстановяване на имуществените вреди на пострадалия от престъпника, както и на неимуществените такива по реда на отделен закон.

  7. Процесуално "изчистване" и "освобождаване" на прокурорско - следствената дейност от ненужни ангажименти.

  8. Съкратени срокове за разследване, внасяне на ОА и издаване на присъди.

  9. Пълен кошмар за престъпната сбирщина!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.