81 Коментара

 1. 81
  | нерегистриран
  3
  0
  До коментар #79 от " | нерегистриран":
  Правен свят, свършете нещо полезно и задайте въпрос какво се случва с увеличението на заплатите

  Правен свят, задайте въпрос. Навсякъде бюджетните си вдигнаха заплатите, само ние кретаме.

 2. 80
  аман бе | нерегистриран
  0
  -10
  До коментар #79 от " | нерегистриран":
  Правен свят, свършете нещо полезно и задайте въпрос какво се случва с увеличението на заплатите

  Какво увеличение на заплатите? Че за ЧНГ има магистрати, които взеха по над 10 000(5000 лв-редовна заплата в специфичен съд, плюс бонус от заплата и половина -са над 12 000 общо -това е пенсията на пенсионер-учител за 3 години!) , а в масовия случай бонусът за ЧНГ плюс заплатата са много хиляди лв.
  Сравнено с икономическия срив навсякъде, и че хората са с по 24 лв на ден, а свободните професии-с ниа лв подкрепа. Сега сигурно през март и пари да дрехи ще искате-като екцес към заплатата?!

  Крайно време е за редукция на заплатата в съдебнатаси система-да е с максимален таван-90 процента от заплатата на професор от СУ(а в районните съдилища-до 90 процента от заплатата на асистент в СУ), въвеждане плащане на осигуровки, спиране на 20-те заплати при напускане(ама къде го има това?!) и съкращения-станахме съдебно-прокурорска република в държава с един файтон хора-много магистрати(някои от тях с дипломи от странни "места"-например от вузовски от Младост 4) , малко население.

 3. 79
  | нерегистриран
  4
  0

  Правен свят, свършете нещо полезно и задайте въпрос какво се случва с увеличението на заплатите

 4. 78
  | нерегистриран
  3
  0

  И днес нищо за заплатите и вчера КБФ, която трябваше да изготви варианти- нищо. Какво става, някой знае ли? Пак ли ще сме последни от всички бюджетни. Правен свят, задайте въпрос, защото само на вас отговарят

 5. 77
  | нерегистриран
  0
  -4

  Да, пак щели да обсъждат варианти. Прах в очите, както всяка година и после на калпак, а ножица расте ли расте

 6. 76
  нерегистриран | нерегистриран
  0
  -15
  До коментар #75 от " | нерегистриран":
  Колеги, дневния ред на ВСС излезе и не са предвидили увеличение. Някой знае ли нещо. Какво става

  Отложено е за разглеждане на следващото заседание на комисия "Бюджет и финанси" и евентуално след това ще бъде разгледано и на заседание на Пленума

 7. 75
  | нерегистриран
  2
  -2

  Колеги, дневния ред на ВСС излезе и не са предвидили увеличение. Някой знае ли нещо. Какво става

 8. 74
  кольо | нерегистриран
  1
  -1

  А за 2021 година изобщо ще има ли пари за дрехи, очила и т.н.

 9. 73
  | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #59 от "нерегистриран | нерегистриран":
  Това не са ли парите за маски, очила, дезинфектанти, защитно облекло за медиците или бъркам ??? А не бе, онези пари май ги събирахме чрез дарения от обикновените хора, а тези за дрехите са за "необикновените".

  Бъди спокоен.Ние в СГС също дарихме парите си за три месеца.

 10. 72
  Qqqqq | нерегистриран
  8
  0

  Аз ги изядаф на на.

 11. 71
  нерегистриран | нерегистриран
  0
  -21

  ДА СЕ ВЪРНАТ !!! ИНАЧЕ ЩЕ ДОКЛАДВАМЕ НА Б.Б. ТОЙ ВЕРОЯТНО НЕ ЗНАЕ...

 12. 70
  нали си знаеш | нерегистриран
  11
  -5

  До коментар [#69 #undefined] от " ":

  Морално е майка ти да намали тарифите, сериозно говоря! Да ни върне едни 15 процента, сега е много оборотна по време на карантина, нищо няма да и стане!

 13. 69
  | нерегистриран
  13
  -27

  Морално е парите за дрехи да бъдат върнати, особено като се има предвид,че магазините за дрехи са затворени, а и тези пари не отиват за дрехи.

  Здравната система има нужда от тези 40 млн лв (2640 лв на 15 000 инсткалирани).

  Виждаме,че съдебната система се справя успешно да си изкарват ДМС-снимат се пошли клипове в съдебната палата, така,че източник на доходи има. След като пуснахте снимачите на въпросния клип, можете да позволите и сватби да се вдигат в неделя-с цел реализиране на приходи.

  Да ви разпределят приходите от този клип, всъщност така е и редно .

  Върнете парите за дрехи, а на вас да разпределят приходите от клипа, и бъдещите такива.  Да напомня и за позабравеното-преди бяха имоти край морето, по линия на крайнонуждаещи се, и до днес тези имоти не са върнати-визирам имотите, раздадени по линия на декларирана бедност в периода до 2008 в кв Черно море и местността Инцараки край Несебър,, а за големите играчи-и в Св Влас. А и за имотите в Сопозол-не всички са върнати...

  Сега пък доходи от снмане на клипове в съда.

  Отдавна казвам,че в системата не трябва да има заплати, а трябва инсталираните да внасят вноски към бюджета на база законното ДМС. А който ще спори-още са налични списъците с вложителите (вече бивши)в КТБ, както и с описани суми и влогове. Или забравихте и за хотелириерите от системата?

  Не заплати, а отчисления към бюджета, твърда сума и процент от законното ДМС е необходимо. Така или иначе случайни хора в системата няма(изключенията потвърждават правилото)-видяхме на конкурсите от 2006г и 2015г как става инсталирането.

  А и бивш съдия,, днес адвокат разказа в статия и как става инсталирането и в последно време-как на конкурси са му давани листчета с имена за инсталиране в администрацията, как е съветван да назначи помощници конкретни лица(конкурсното начало не значи конкурсен край), и как като отказва назначенията вече не е в системата. Да напомня, и как през 2012 г като бяха официално спрени конкурсите и назначенията един съд си изпоназначи помощници, повечето от които вече са и надраснали помощничеството...

 14. 68
  до 67 | нерегистриран
  0
  -4

  До коментар [#67 #undefined] от "ХАХХА":

  Няма никакво съмнение, че редовно ощастливяваш възходяща си, докато едновременно възходящия те ощастлявява теб-изобщо у вас е голям купон.

 15. 67
  ХАХХА | нерегистриран
  8
  0

  До коментар [#61 #undefined] от "за едни кредити, за инсталираните-бонуси безкрай":

  Много е як коментара на 63! ДАВАЙ МАЙКА ТИ ВЕДНАГА ТУКА С ОТСТЪПКИ ЧЕ ФАЛИРАХМЕ В ТАЯ КАРАНТИНА ДА Я РАЗПУКВАМЕ!

 16. 66
  Fallen Angel | нерегистриран
  0
  -1

  666, готин ник имаш брат, ама ми дължиш възнаграждение за ползването му, понеже аз съм първообразът!

 17. 65
  666 | нерегистриран
  24
  0

  ПРАВЕН СВЯТ, закрийте тази тема. Субектът, който търси трибуна, от два месеца плещи едно и също. Получава едни и същи отговори на тъпоумните си изложения и периодично разкрива същата тема "Пари за дрехи 2020". Поне да мине на 2021.

  Хуманоидно недоразумение, не разбра ли, че освен да кумулираш негативизъм към собствената си персона, не постигаш нищо друго. Ти не си от взимащите пари за дрехи нито през 2020, нито през 3030. И няма и да бъдеш. Затова подскачаш, като заклана кокошка, ако изобщо имаш представа от заклана кокошка. Системата продължава да работи, хората в нея също. Поради което и получават трудовото си възнаграждение, което за съжаление не е адекватно на положения труд, ама никак. Като си толкова отворен, кажи нещо за заплатите на магистрати и служители в Европа и нормалния свят!!!!

  Тази държава има закони. Тези закони, трябва да се спазват. И спазвайки законите, си получаваме парите.

 18. 64
  до 63 | нерегистриран
  7
  -3

  Не занимавай публиката на сайта със ситуацията у вас-как майка ти изкарва парите,в добавка с пасивните услуги на занижена цена , предлагани от баща ти.

 19. 63
  Нали си знаеш | нерегистриран
  5
  0

  До 61:

  Казвай защо майка ти замразява тарифите и не иска да ни дава отстъпка!

 20. 62
  | нерегистриран
  6
  0

  Не го съдете, той обича да гледа в купичките на другите.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.