1 Коментара

 1. 1
  Съдия в СРС | нерегистриран
  21
  -3

  Той оставя за писане около 130 дела, които няма да напише за оставащия един месец, защото това е почти невъзможно. Има 101 ах-та, които са обявени за решаване и чакат да напише решение. Това означава, че последната година и половина той не е писал нищо. Има 15 дела от общ характер за писане на мотиви. И тях няма да напише. Общата висящност на състава е 240-250 дела, които ще бъдат разпределени на останалите съдии в наказателното отделение.За пореден път останалите съдии ще му свършат работата, а той е великият онеправдан защитник на правото. От младши съдия е такъв мърляч и когато се видя, че ще го уволнят, си плюе на петите.

  Господин независимият - който ходи да целува д-то на Делян Пеевски, за да стане председател на СРС. Иначе пред хората е много порядъчен, а се държи като последния простак. И всички в СРС знаем това отлично.

 2. 0
  По повод на оставките на "отвратените" магистрати | нерегистриран
  20
  -2

  Раздел V.

  Права и задължения,

  ЗСВ

  Чл. 225. (1) При освобождаване от длъжност съдия, прокурор или следовател с повече от 10 години стаж на такава длъжност има право на еднократно парично обезщетение в размер на толкова брутни месечни възнаграждения, колкото прослужени години има в органите на съдебната власт, но не повече от 20.

  Цитираната по-горе разпоредба е във връзка с „внезапно” подадената оставка от „отвратения” борец за свобода, съдия от Софийски районен съд – М.Л. Дали същият, все така „разочарован” от гнилата съдебна система, ще си прибере обезщетението, което му се полага по ЗСВ? Що се касае до финансовата страна на нещата, ще продължи ли да бъде толкова „доблестен”, когато вземе парите, които дали му е полагат. А дали му се полагат, е доста спорен въпрос – спорен от морална гледна точка.

  Не прибърза ли с тази оставка, защото при евентуалното му уволнение нямаше да вземе и лев?

  Защо депозирайки оставката си, същото лице не приложи справка за изписани дела, висящи дела, обявени за решаване, чакащи мотиви?! А може би претендиращият и вечно крещящ, че Софийски районен съд е безумно натоварен, е написал всичко, което му се е натрупало в годините?

  Отново действа преди събитията – така подаде оставка като Председател на Софийски районен съд и след това непрестанно плю при избора на и.ф. и продължи с аргоантното си поведение и при всътпването на постоянен ръководител.

  Този, който е съпричастен с такъв индивид, по нищо не се различава от него.

  Жалко за всички Вас, подръжниците му.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.